ΓΛΥΚΑ

Η συνταγή της καρυδόπιτας είναι πιο απλή και από αυγό βραστό

123RF

Το Tastyday.gr φτιάχνει καρυδόπιτα και συνειδητοποιείς ότι πρόκειται για μία από τις πιο εύκολες συνταγές που υπάρχουν.

Υλικά

5 αυγά

1 κούπα τσαγιού γιαούρτι

2 κούπες τσαγιού ζάχαρη

2 κούπες τσαγιού αλεύρι

200 γρ. καρύδια

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι σόδα

κανέλα – γαρίφαλο – βανίλια

3 κουταλιές κονιάκ

ξύσμα λεμονιού

Σιρόπι:

3 κούπες ζάχαρη

3 1/2 κούπες νερό

1/2 ποτήρι μέλι

φλούδα λεμονιού

1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με ζάχαρη, μετά ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, το μπέκιν, την σόδα και όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και αφού κρυώσει την σιροπιάζουμε με ζεστό το σιρόπι.

 

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Κρέμα καραμελέ

Γερμανική μηλόπιτα με κρέμα

Vegan μηλόπιτα