ΦΑΓΗΤΟ

Πώς να καθαρίσεις κρεμμύδια χωρίς να δακρύσεις

Και μόνο το γεγονός πως βρίσκεσαι στην κουζίνα θα μπορούσε να είναι από μόνο του συγκινητικό, είναι μία μεγάλη αλήθεια. Αν καθαρίζεις όμως και κρεμμύδια; Τότε το σενάριο γίνεται ''φέρε μαντήλι να κλάψω''.

Τύραννος το κρόμμυον. Παίρνεις το μαχαίρι στο χέρι και πριν προλάβεις να κάνεις μία βαθιά τομή έχεις ήδη δακρύσει. Θα βάλουμε τέλος. Αν θες να κλάψεις, δες ταινίες αγάπης και άσε το στιφάδο κατά μέρους.

Στο ψυγείο

Άφησε τα κρεμμύδια για 1 ώρα στο ψυγείο. Όταν το κρεμμύδι είναι κρύο, τα ένζυμα μεταφέρονται πιο αργά και γλιτώνεις χρόνο πριν το πρώτο κλάμα.

Με τσίχλα

Μάσησε τσίχλα. Πολλοί υποστηρίζουν ότι έτσι ελαχιστοποιούνται τα δάκρυα. Χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις; Το λιγότερο, θα έχεις φρέσκια αναπνοή.

Απορροφητήρας

Άνοιξε τον απορροφητήρα και κάνε το καθάρισμά σου. Η γιαγιά μου μιλάει για το καλύτερο κόλπο. Θα αμφισβητήσω εγώ τη γιαγιά μου;

Ξυδάκι

Απλά βούτηξε για 5-10 λεπτά τα κρεμμύδια σε ένα μπολ με ξύδι και μετά καθάρισέ τα.