ΦΑΓΗΤΟ

Γιατί δεν πρέπει να προσθέτεις λάδι στο νερό που βράζεις τα μακαρόνια

Γυρνάς σπίτι κουρασμένη από τη δουλειά και πεινάς πάρα πολύ, για αυτό και ανταμείβεις τον εαυτό σου με ένα χορταστικό πιάτο μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα. Έχεις σκεφτεί όμως ότι μπορείς να κάνεις ένα βασικό λάθος όταν ετοιμάζεις το αγαπημένο σου φαγητό;

Ποιο είναι αυτό; Η προσθήκη λαδιού στο νερό που πρόκειται να βράσεις τα μακαρόνια ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Και όμως, αυτό το tip, που είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα, σύμφωνα με αρκετούς σεφ είναι λάθος, καθώς εμποδίζει τα μακαρόνια να ανακατευτούν σωστά με τη σάλτσα.

(Δεν παίζουν με αυτά τα πράγματα παιδιά!)

Αυτό συμβαίνει γιατί, όπως είναι γνωστό, το λάδι  και το νερό δεν ανακατεύονται με αποτέλεσμα το λάδι, κατά τη διάρκεια του βρασμού, να μην καταφέρνει να μείνει στην επιφάνεια των ζυμαρικών, που είναι το ζητούμενο στην προκειμένη, αλλά να κολλάει πάνω τους όταν τα στραγγίζεις, γεγονός που επηρεάζει το ανακάτεμα με τη σάλτσα.

Για να αποφύγεις αυτό το κακό, μην στριμώχνεις τα μακαρόνια σε μικρή κατσαρόλα, διάλεξε μια μεγάλη ώστε να βράσουν πιο άνετα και να μην κολλήσουν μεταξύ τους.