ΦΑΓΗΤΟ

Bread pudding με φουντούκια, Super Spread πραλίνα & σταφίδα ή μήλα

Σου φτιάχνω το σκηνικό: έχεις γυρίσει μόλις σπίτι από το γραφείο και νιώθεις μια βαριά υπογλυκαιμία. Εναλλακτικά, τα παιδιά γυρνούν από το σχολείο και ο μόνος τρόπος να τα καλοπιάσεις πριν να στρωθούν για διάβασμα είναι να τους τάξεις γλυκό. Ή απλά, ο καλός σου έχει ξεχάσει να αναφέρει πως κάλεσε τους συναδέλφους του για απογευματινό καφέ σπίτι σας και, μάλιστα, πως τους διαφήμισε το αγαπημένο του σπιτικό γλυκό σου. Ποιο είναι αυτό;

Το “Bread pudding με φουντούκια, Super Spread πραλίνα & σταφίδα ή μήλα” που όσο μπελαλίδικο ακούγεται τόσο απλό, θρεπτικό και νόστιμο είναι. Τέλειο συνοδευτικό για καφέ, τσάι αλλά και για… γάλα ή χυμό, λαχταριστό για κάθε ηλικία και κάθε περίσταση. Το συγκεκριμένο γλυκό παντρεύει το ελληνικό τσουρέκι με τη βρετανική παράδοση και το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό. Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς 40 λεπτά, μερικά απλά υλικά και το τέλειο Super Spread Πραλίνα Φουντουκιού με Στέβια χωρίς φοινικέλαιο, παρακαλώ.

Υλικά

1 βαζάκι Super Spread Πραλίνα Φουντουκιού με Στέβια

1 μεγάλο τσουρέκι

250 γρ. γάλα

4 αβγά

4 κρόκοι αβγών

200 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. ζάχαρη

2 βανίλιες

1 πρέζα αλάτι

100 γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα

1 μεγάλο μήλο κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

Κόβετε το τσουρέκι σε φέτες πάχους 2 εκατοστών. Στρώνετε σε αντικολλητικό ταψάκι τις φέτες σε 2 στρώσεις.

 

Στη συνέχεια τοποθετείτε όλα τα υλικά, εκτός από τα φουντούκια και τα μήλα, σε ένα μπολ και αναμειγνύετε. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, βάζετε πάνω σε κάθε φέτα την πραλίνα.

 

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί σιγά-σιγά ώστε να απορροφηθεί όλο. Κόβετε το μήλο σε φέτες και τοποθετείτε επάνω και ανάμεσα στις φέτες. Πασπαλίζετε με τα φουντούκια και σκεπάζετε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

 

Ψήνετε για 35’ στους 155οC. Στη συνέχεια αφαιρείτε το σκέπασμα και ψήνετε για ακόμα 15’ ή μέχρι να ροδίσει. 

Το αποτέλεσμα θα κάνει τους λάτρεις της σοκολάτας να γλύφουν τα δάχτυλά τους, τα παιδιά να τελειώσουν τα μαθήματα στο πι & φι και τους φίλους να μετατρέψουν το σπίτι σου σε.. στέκι. Όλα αυτά χάρη στη μαγεία που χαρίζουν τα Super Spreads Όλυμπος- Αφοί Παπαγιάννη Α.Ε. σε κάθε συνταγή!