Το καλό που σου κάνει ο καθημερινός καφές

Μόλις βρήκαμε έναν ακόμα πολύ καλό λόγο να συνεχίσουμε να πίνουμε το καφεδάκι μας.

Η αγαπημένη καθημερινή συνήθεια έχει οφέλη σημαντικά, πέραν της απόλαυσης, τα οποία επισημαίνουμε σε κάθε ευκαιρία. Έρευνες επιβεβαιώνουν πως η καφεΐνη τονώνει, δυναμώνει την εγκεφαλική λειτουργία,  βελτιώνει την αντοχή και τις αθλητικές επιδόσεις, ενισχύει το ανοσοποιητικό περιορίζοντας την εμφάνιση φλεγμονών και επιταχύνει το μεταβολισμό κατά 10%. Απαραίτητη προϋπόθεση για να παίρνεις μόνο καλό από τον καφέ είναι να μην υπερβάλλεις στην ποσότητα- όχι πάνω από 3 φλυτζάνια την ημέρα- και να μην τον πνίγεις στη ζάχαρη. 

Ωστόσο αυτά δεν είναι τα μόνα οφέλη από την κατανάλωση ενός καφέ. Σε μία πρόσφατή του δημοσίευση η Επιθεώρηση BMJ Open αναφέρει πως οι άνθρωποι που πίνουν καφέ- ακόμα και ντεκαφεϊνέ- έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ηπατοκυτταρικό καρκίνο, την πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου στο συκώτι και το 6ο πιο θανατηφόρο είδος αυτής της ασθένειας στον κόσμο.

Η διαπίστωση είναι αποτέλεσμα μελέτης που πραγματοποίησαν από κοινού το πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και του Εδιμβούργου και στηρίζεται στα δεδομένα συνολικά 26 σχετικών ερευνών στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 2 εκατομμύρια άτομα. Οι 2 καφέδες την ημέρα συνδέονται με μείωση κατά 20% του κινδύνου και οι 3 δόσεις καφέ την ημέρα αντιστοιχούν σε πρόληψη του καρκίνου του ήπατος κατά 35%.

Αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές λοιπόν οι ιδιότητες του καφέ, ακόμα και στην decaf μορφή του. Γέμισε την κούπα, στην υγειά σου!

via GIPHY

 

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ