WELLNESS

Ώρα να μιλήσουμε για τον Γιαννάκη

Πίσω από κάθε άντρα βρίσκετε μια ενδιαφέρουσα γυναίκα και πάνω σε κάθε γυναίκα υπάρχει ένας μισητός “άντρας”. Ο Γιαννάκης. Αν ξέρεις τι εννοώ πολύ χαίρομαι, αν πάλι δεν έχεις ιδέα ήρθε η ώρα να ενημερωθείς για το ψευδώνυμο εκείνου του σημείου στο σώμα σου που ύπουλα σε γελοιοποιεί σε στιγμές χαλαρότητας (ωχ λάθος λέξη) και συναντήσεων μετά από καιρό.

Όπως κάθεσαι τώρα και διαβάζεις, κάνε μου μια χάρη για να μπεις στο κλίμα. Σήκωσε το ένα σου χέρι στο ύψος του στήθους και κάνε πως χαιρετάς κάποιον που είχες καιρό να δεις και χάρηκες. Μην το κατεβάζεις, δες τι παίζει στο πάνω μέρος στου κάτω μπράτσου σου (για να μη σου πω τρικέφαλο και σε συγκλονίσω).

Αν δεν είδες τίποτα περίεργο μπράβο σου, αν πάλι αυτό που βλέπεις φέρνει λίγο σε φρουί ζελέ, μισό λεπτό να κάνω τις συστάσεις. Κυρία μου, ο Γιαννάκης σου. Όσο εσύ καταναλώνεις λιπαρές τροφές, εκείνος ρουφάει ότι μπορεί και με μεγάλη μαεστρία γίνεται μέρος του είναι σου. Έξυπνος και μάγκας, ζει στο σημείο εκείνο που δεν χρησιμοποιείς πολύ και δε μπορείς εύκολα να γυμνάσεις.

Το όνομα είναι βγαλμένο από τη… ζωή. Κάπου σε κάποια παραλία, μια μάνα ή θεία ή ξαδέρφη (ο Γιαννάκης δεν κολλάει σε ηλικίες) έβαλε μια τσιρίδα στον Γιαννάκη γιό, ανιψιό ή ξάδερφο της και κούνησε έντονα το χέρι της ώστε να βγει από τη θάλασσα μη πνιγεί. Το φαινόμενο αυτό που παρατηρήθηκε στο κάτω μέρος του μπράτσου της κυρίας, τάραξε την παραλία και τα βαφτίσια έγιναν επί τόπου. Ο χαλαρός τρικέφαλος Απέκτησε όνομα. Για το επώνυμο δεν έχει πρόβλημα, παρασιτεί παίρνοντας της ιδιοκτήτριας του.

Σε μικρές ηλικίες γουστάρει πολύ εκείνες τις γυναίκες που δεν αγαπάνε τα βαράκια και τις ασκήσεις γενικότερα, ενώ με τις μεγαλύτερες τα πάει ακόμα πιο καλά καθώς έχει σύμμαχο την – αναπόφευκτη- χαλάρωση. Δες εδώ την Jennifer Lawrence πως τον επιδεικνύει:

Τips ασόβαρα

Υπάρχουν διάφορα τεχνάσματα για να του αποδείξεις πως τον έχεις ξεπεράσει ή τον αγνοείς. Το να σου προτείνω να γίνεις αντικοινωνική ή να φοράς μακρυμάνικα καλοκαιριάτικο δεν είναι μέσα σε αυτά.

Οι πιο απλές συστάσεις που έχω να σου κάνω, είναι να προσέχεις το σώμα σου όταν αυτό εκφράζει τη χαρά του. Μην καταπιέζεσαι κιόλας, απλά συγκρατήσου λίγο.  Αν δεν μπορείς, τότε μάθε να χαιρετάς έξυπνα. Ή σήκωσε πολύ ψηλά το χέρι ή κράτησε το κολλημένο στο στήθος, δηλαδή με λυγισμένο αγκώνα. Τον εξαφάνισες.

Tips επαγγελματικά

Αν πάλι, τώρα που συστηθήκατε, καθόλου δε σου άρεσε και θες να τον αποχαιρετήσεις  (δε λέω μια για πάντα, δε τρέφω αυταπάτες) η δική μας Έλενα Μπουζαλά που ξέρει από γυμναστική σου προτείνει τις παρακάτω ασκήσεις.

Βυθίσεις τρικεφάλων
*Δύσκολοοο

 

Πιέσεις σε πάγκο
*Επίσης δύσκολη αλλά καλή αν δεν ρίχνεις το βάρος του σώματος σου στα πόδια.

 

Κλασική
*Πιέσεις τρικεφάλων πίσω από το κεφάλι είτε με αλτηράκια είτε με kettlebell.

 

Και πάλι πιέσεις
*Αν δεν πιεστείς Γιαννάκης δε φεύγει δηλαδή

 

Τροχαλία

*Πιο ευκολάκι αυτό