Το κόλπο για να σταματήσεις έναν καυγά

Το πιο εύκολο τρικ για να ηρεμήσεις οποιονδήποτε κατά τη διάρκεια ενός καυγά.

Μία διαφωνία, μία έντονη συζήτηση, μία αψιμαχία, ένας διάλογος «μπουρλότο». Με λίγα λόγια τσακώνεστε και δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως υπάρχει ένα κόλπο που θα ηρεμήσει το συνομιλητή σου και δε θα οξύνει τα πνεύματα. Μην απαντάς με ερώτηση. Αυτό είναι το μυστικό. Η κατάφαση θα σας γλιτώσει.

Οι ερωτήσεις ενεργοποιούν εύκολα μνήμες από την παιδική ηλικία όπως αναφέρει ο ψυχολόγος  Robert Taibbi. «Ψυχικές και συναισθηματικές μνήμες που κουβαλάμε από του γονείς μας και αμέσως έρχονται στο μυαλό από τις συνεχείς ερωτήσεις.»

Σκέψου το κάθε ερωτηματικό ως έναν άνθρωπο που σου κουνά επίμονα το δάχτυλο για να σου επισημάνει τα λάθη σου. Οι ερωτήσεις  ανακινούν γρήγορα την κριτική και την ένταση. Ένα διαρκές γιατί μπορεί να βάλει «φωτιά» στην κουβέντα.

Οι καταφατικές προτάσεις από την άλλη «καταπραΰνουν», ηρεμούν και ενώνουν τους συνομιλητές. Το να δείξεις πως κατανοείς, έστω και λίγο, θα λειτουργήσει κατευναστικά και θα βοηθήσει να μειώσετε τη συναισθηματική ένταση.

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ