LIFE COACHING

Τα βήματα που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία

 «Το σύμπαν κρύβει τους πιο περίεργους θησαυρούς βαθιά μέσα σε όλους μας, και μετά στέκεται πίσω για να δει αν μπορούμε να τους βρούμε. Το κυνήγι για να ανακαλύψεις αυτούς τους θησαυρούς - αυτό είναι δημιουργική ζωή» - Εlizabeth Gilbert

Γράφει η Πόπη Δημητροπούλου, Creative Business Coach, CPC

Tι πρέπει να κάνω για να έρθει η επιτυχία με φυσικό και απλό τρόπο;

> Να ανακαλύψεις τους δικούς σου μοναδικούς θησαυρούς και να τους φέρεις στην επιφάνεια, αυτό είναι η επιτυχία μιας δημιουργικής ζωής. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει:

α) Να έχεις ένα υψηλό βαθμό αυτογνωσίας, να γνωρίζεις δηλαδή ποια/ποιος είσαι, ποιες είναι οι δυνάμεις σου και να έχεις αποδεχτεί τις αδυναμίες σου

β) Να έχεις ένα ξεκάθαρο πλάνο στόχων, γνωρίζοντας με ακρίβεια τι θέλεις να δημιουργήσεις

γ) Να έχεις ένα συγκεκριμένο σκοπό και να κάνεις τις ανάλογες δράσεις για να τον ολοκληρώσεις και τέλος

 δ) Να μην εγκαταλείπεις γρήγορα, η επιμονή είναι ένα από τα βασικά κλειδιά της επιτυχίας.

> Ας δούμε μέσα από τη ματιά του Creative Coaching, κάποιες ερωτήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να δώσεις τον δικό σου ορισμό για την επιτυχία, καθώς και να κάνεις τις πρώτες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Τι σημαίνει επιτυχία για εμένα; Δώσε έναν ορισμό.

Επιτυχία για μένα είναι:

– Εάν όλα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, ποια 5 πράγματα θα ήθελα να πετύχω; (Σκέψου 5 τομείς που θέλεις να βελτιώσεις στην επαγγελματική και προσωπική σου ζωή άμεσα).

– Με ποιους δημιουργικούς 5 τρόπους θα τα πετύχαινα; (Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο και μπες στην ενέργεια ότι όλα είναι εφικτά. Τι θα έκανες τότε, ποιες κινήσεις ή δράσεις;)

– Ποιος ή τι μπορεί να σε βοηθήσει για να τα πετύχεις;

Ας υποθέσουμε ότι έχουν όλα συμβεί, πως αισθάνεσαι τώρα;

Να γνωρίζεις ότι η ζωή είναι γεμάτη από άπειρες δυνατότητες και μπορείς να επιλέξεις ό, τι θέλεις να προσκαλέσεις στη ζωή σου, είτε πρόκειται για επιτυχία, αγάπη, επαγγελματική εξέλιξη, περισσότερη δημιουργικότητα ή οικονομική ευμάρεια, είτε όλα αυτά μαζί.

Ευχαριστούμε την Πόπη Δημητροπούλου, Creative Business Coach, CPC

Επικοινωνία: www.kalifos.com, τηλ 6977 075124.