LIFE COACHING

Τα 5 βήματα για να κάνεις επανεκκίνηση στη ζωή σου, σύμφωνα με την ειδικό

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που δίνουμε υποσχέσεις στον εαυτό μας. Για πολλούς από τους ανθρώπους που συναντώ στις συνεδρίες coaching αλλά για μένα προσωπικά, είναι η στιγμή για επανεκκίνηση με πιο χαλαρή διάθεση. Ανάμεσα στον ήλιο και την καλοκαιρινή ραστώνη, έχεις την ευκαιρία να επανασυνδεθείς με το βαθύτερο εαυτό σου και να κάνεις μια βαθιά ενδοσκόπηση σχετικά με αυτά που επιθυμείς να ζήσεις ή να αλλάξεις.

Γράφει η Πόπη Δημητροπούλου*, Creative Business Coach, CPC

Κάνε την επανεκκίνησή σου σε 5 δημιουργικά βήματα ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.

Ελευθέρωσε χώρο

Απελευθέρωσε χώρο σε όλα τα επίπεδα – πνευματικά, συναισθηματικά, χρονικά- και πρόσθεσε στη ζωή σου δραστηριότητες και ανθρώπους που σε γεμίζουν με ενέργεια.

Ξεκαθάρισε το χώρο που εργάζεσαι και ζεις, χώρισε τα πράγματά σου σε αυτά που σου προσφέρουν χαρά και σε αυτά που ολοκλήρωσαν το σκοπό τους και δεν σου είναι χρήσιμα πια. Τακτοποίησε τα αγαπημένα σου κομμάτια και δώρισε τα υπόλοιπα ή ανακύκλωσέ τα. Μπορείς να πάρεις περισσότερες ιδέες για την οργάνωση από την γκουρού του είδους, Marie Condo και τη μέθοδό της, KonMari Method.

Διασκέδασε περισσότερο, χάρισε στον εαυτό σου μικρές απολαύσεις και κανόνισε πιο συχνά να βρίσκεσαι με αγαπημένα πρόσωπα. Όποια δραστηριότητα σε γεμίζει ικανοποίηση μην την αναβάλεις, βρες το χρόνο και το χώρο να τη συμπεριλάβεις στη ζωή σου.

Δημιούργησε έναν οπτικό πίνακα

Είναι ιδιαίτερα βοηθητικό να δημιουργήσεις έναν οπτικό πίνακα με φωτογραφίες, λέξεις και εκφράσεις που σε εμπνέουν και σε κινητοποιούν.  Τι θέλεις να πετύχεις; Μια επαγγελματική αλλαγή, ένα πιο υγιές σώμα, καλύτερη διάθεση, βελτίωση των σχέσεών σου; Ό,τι και να βρίσκεται στη λίστα των επιθυμιών σου, δημιούργησε μια οπτική διάσταση του στόχου. Μπορείς να δημιουργήσεις ένα κολάζ και να το χρησιμοποιήσεις ως μόνιμη εικόνα στο κινητό σου, ή να το τοποθετήσεις σε ένα μέρος που θα το βλέπεις συχνά μέσα στην ημέρα σου για να σε κινητοποιεί και να σε κρατά προσανατολισμένη στο στόχο.

Δες κι αυτό: Μήπως σαμποτάρεις τον εαυτό σου; Πώς θα αλλάξεις τρόπο σκέψης (και ζωής)

Αντιμετώπισε τις επιθυμίες σου ως μη διαπραγματεύσιμες

Πίσω από κάθε ολοκληρωμένο και επιτυχημένο στόχο κρύβεται ένα σημαντικό στοιχείο. Ο διακαής πόθος! Η ακράδαντη επιθυμία να ζήσουμε αυτό που θέλουμε και να πετύχουμε ό,τι έχουμε στοχεύσει. Μη διαπραγματεύεσαι τις επιθυμίες σου – δηλώνοντας στον εαυτό σου ότι δεν είσαι διαθέσιμη για τίποτα λιγότερο από αυτό που επιθυμείς.

Συζήτησε τους στόχους σου με έναν ειδικό

Εάν έχεις ήδη κάποιον coach ή σύμβουλο που εμπιστεύεσαι, δημιούργησε μαζί του ένα πλάνο δράσης. Ανακάλυψε τα δυνατά σου χαρακτηριστικά και τα ταλέντα σου και θέστε μαζί συγκεκριμένες ημερομηνίες επίτευξης στόχων.

Ξεκίνησε τώρα

Μην αναβάλεις τη δράση. Ξεκίνησε με αποφασιστικότητα να κάνεις τα βήματα που χρειάζονται. Κατάγραψε ποια βήματα πρέπει να γίνουν για να πετύχεις αυτό που θέλεις. Κάθε φορά που θα ολοκληρώνεις ένα βήμα, επιβράβευσε τον εαυτό σου. Οπλίσου με επιμονή και θέληση, και να θυμάσαι πως η ζωή είναι γεμάτη από άπειρες δυνατότητες. Μπορείς να πετύχεις ό, τι θέλεις να προσκαλέσεις στη ζωή σου, είτε πρόκειται για επαγγελματική εξέλιξη, καλύτερη φυσική κατάσταση ή πιο ουσιαστικές σχέσεις, είτε και όλα αυτά μαζί.

*Ευχαριστούμε την Πόπη Δημητροπούλου, Creative Business Coach, CPC

Κλείσε μια Δωρεάν Συνεδρία Coaching. Επικοινωνία: www.kalifos.com, τηλ: 6977 075124.