LIFE COACHING

Οι 6 συνήθειες που θα σε οδηγήσουν πιο γρήγορα στην ευτυχία

Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που πετυχαίνουμε ένα νέο στόχο και αισθανόμαστε ευτυχισμένες-οι, μέσα σε ένα ή δύο μήνες τον εντάσσουμε στην καθημερινότητα μας ως κάτι φυσιολογικό που απλά συνέβη και επιστρέφουμε στην αίσθηση ότι υπάρχει ένα άλλο νέο εμπόδιο για να ξεπεραστεί και κάτι νέο θέλουμε κατακτήσουμε για να νιώσουμε και πάλι ευτυχισμένοι.

Γράφει η Πόπη Δημητροπούλου*, Creative Business Coach, CPC

Η αίσθηση ότι κάθε μέρα μπορεί να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι απαιτεί να χρησιμοποιούμε τη δύναμη του θετικού συναισθήματος στην παρούσα στιγμή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε μακροπροθέσμους στόχους, αντίθετα σημαίνει ότι οι καθημερινοί μικροί στόχοι/επιτυχίες, είναι αυτές που μας προσφέρουν το αίσθημα της ικανοποίησης στην παρούσα στιγμή και λειτουργούν πολλαπλασιαστικά προς μια ευτυχισμένη ζωή.

Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές για να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένες-οι άμεσα.

1. Εστίαζε περισσότερο στα θετικά σου χαρακτηριστικά και όχι στα αρνητικά. Σκέψου τι αρέσει σε σένα, όχι μόνο σε επίπεδο συμπεριφοράς αλλά και πάνω στο σώμα και στο πρόσωπο σου. Είναι ευεργετικό συνολικά, να έχεις έναν θετικό διάλογο με τον εαυτό σου και το σώμα σου. Κάθε πρωί αντί της φευγαλέας εντύπωσης στον καθρέφτη σου, εστίασε περισσότερο σε εκείνα τα χαρακτηριστικά που σου αρέσουν πάνω σου.

2. Γράψε τρία θετικά χαρακτηριστικά για ένα φίλο, έναν συνεργάτη σου, έναν συνάδελφο ή ένα μέλος της οικογένειάς σου που οι σχέσεις σας δεν είναι οι ιδανικές αυτή τη στιγμή. Έχει μεγάλη σημασία, να αναγνωρίζεις τα θετικά στοιχεία των ανθρώπων γύρω σου, αυτό θα σε βοηθήσει στην επόμενη συνάντηση μαζί τους να είσαι πιο ήρεμη, πιο θετική και να αποκτήσετε μια πιο ουσιαστική επικοινωνία.

3. Γράψε τουλάχιστον δέκα πράγματα που έχεις πετύχει στη ζωή σου για τα οποία αισθάνεσαι πραγματικά περήφανη. Δεν χρειάζεται να είναι σημαντικά επιτεύγματα – ακόμη και μικρά πράγματα έχουν σημασία, όπως η συμπαράσταση που προσέφερες σε μία φίλη όταν την χρειαζόταν ή ότι κατάφερες να διακόψεις μια κακή συνήθεια, όπως το κάπνισμα. Κάθε εβδομάδα να επανέρχεσαι στη λίστα για να προσθέτεις τις νέες σου επιτυχίες.

4. Συνέχισε να δοκιμάζεις νέα πράγματα. Οι νέες εμπειρίες ενισχύουν τη πλαστικότητα του εγκεφάλου, δημιουργώντας νέες συνάψεις στον εγκέφαλο μας. Αυτός είναι ένας αποδεδειγμένος παράγοντας βελτίωσης της ευτυχίας και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απολαμβάνεις την κάθε μέρα σου. Για παράδειγμα, εκείνα τα μαθήματα χορού που σκεφτόσουν, ξεκίνησε τα!

5. Θέσε έναν ημερήσιο μικρό στόχο. Όταν ετοιμάζεσαι να ξεκινήσεις τη μέρα σου, σκέψου κάτι που θέλεις να ολοκληρώσεις εκείνη τη μέρα. Ξεκίνα την ημέρα σου με μια συγκεκριμένη πρόθεση (Σήμερα θέλω να ….). Οι ημερήσιοι στόχοι μας κρατούν συγκεντρωμένους στο παρόν και πολλαπλασιάζουν το αίσθημα της ικανοποίησης σε καθημερινή βάση.

6. Άφησε πίσω σου τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες για το πώς θα έπρεπε να είναι η ζωή σου και άρχισε να εκτιμάς και να αισθάνεσαι  ευγνώμων για το τι είναι καλό στη ζωή σου αυτή τη στιγμή. Να θυμάσαι πώς για να κατακτήσεις ένα ευτυχισμένο μέλλον θα πρέπει να ζεις την ευτυχία στο παρόν.

Ευχαριστούμε την Πόπη Δημητροπούλου, Creative Business Coach, CPC

Επικοινωνία: www.kalifos.com, τηλ 6977 075124.