LIFE COACHING

Η σημασία του να έχεις όραμα για το μέλλον σου (και οι ερωτήσεις που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου)

Οι συνομιλίες που έχω με τους πελάτες μου δεν είναι μόνο για το ποια θα είναι η επόμενη κίνηση στην καριέρα τους ή τι είδους επιχείρηση θα ξεκινήσουν, αλλά και πώς να ζήσουν με σκοπό και νόημα, ανακαλύπτοντας το δικό τους προσωπικό όραμα.

Γράφει η Πόπη Δημητροπούλου*, Creative Business Coach, CPC

Γιατί χρειάζομαι όραμα;

Το προσωπικό όραμα είναι η κινητήρια δύναμη, αλλά και ο προσωπικός σου σύμβουλος για την επιτυχία. Είναι η ιδέα που σε ωθεί προς τα μπρος με απίστευτη ενέργεια και σε κατευθύνει προς τις σωστές κινήσεις, για την επίτευξη των στόχων σου.

Τι θέλεις, λοιπόν, να δημιουργήσεις τα επόμενα 5 χρόνια; Πάρε στυλό και χαρτί και άρχισε να γράφεις.

>Οραματίσου το προσωπικό σου μέλλον. Γράψε, χωρίς περιορισμούς, τις βαθύτερες επιθυμίες σου και πώς θα βελτιώσεις τη ζωή σου σε όλα τα επίπεδα. Δες τη ζωή σου μέσα από το πρίσμα της χαράς, των επιτευγμάτων σου και της συμβολή σου στον κόσμο.

>Κάνε καταγραφή του οράματός σου, γιατί θα σε βοηθήσει να παραμείνεις στοχευμένη και συγκεντρωμένη σε αυτό. Μπορείς να το επανεξετάσεις, για να δεις τι υλοποίησες και τι όχι, τι άλλο θέλεις να προσθέσεις ή να τροποποιήσεις.

Η προετοιμασία περιλαμβάνει πολλές σκέψεις, ενδοσκόπηση και αντανάκλαση. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για δημιουργηθεί σε όλες τις σκέψεις σου συνοχή. Για να ξεκινήσεις, σου δίνω κάποιες κατευθυντήριες ερωτήσεις:

-Ποια είναι τα 10 πράγματα που απολαμβάνεις περισσότερο; Tα 10 πράγματα τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα στη ζωή σου.

-Ποια 3 πράγματα πρέπει να κάνεις κάθε μέρα για να νιώθεις ολοκληρωμένη στη δουλειά σου;

-Ποιες είναι οι πέντε σημαντικότερες προσωπικές σου αξίες;

>Γράψε ένα σημαντικό στόχο για κάθε μία από τις ακόλουθες περιοχές της ζωής σου: σώμα, εργασία ή καριέρα, οικογένεια, κοινωνικές σχέσεις, οικονομική ασφάλεια, ψυχική βελτίωση και διασκέδαση.

-Αν δεν χρειαζόταν να δουλέψεις άλλη μια μέρα στη ζωή σου, πώς θα ξόδευες το χρόνο σου;  

-Για ποια πράγματα πιστεύεις ότι θα μετανιώσεις που δεν έκανες, δεν είδες ή δεν πέτυχες;

>Επίτρεψε στον εαυτό σου να οραματιστεί ένα μέλλον διαφορετικό.

Μη βιαστείς να το γράψεις και μην απορρίπτεις τις σκέψεις και τι επιθυμίες σου. Δημιούργησέ το σαν να είσαι παιδί όπου όλα είναι δυνατό να συμβούν. Χωρίς περιοριστικές πεποιθήσεις, όπως οι οικονομικοί περιορισμοί και η αβεβαιότητα στην εργασία.

*Tip: Κάθισε σε έναν ήσυχο χώρο, όπου να αισθάνεσαι όμορφα και ασφαλής. Αν θέλεις μπορείς να κλείσεις τα μάτια σου και να ρωτήσεις τον εαυτό σου: «εάν όλα ήταν εφικτά να συμβούν, τι θέλω πραγματικά να ζήσω;». Άφησε τις απαντήσεις να έρθουν από μέσα και αφέσου στην ενέργεια της δημιουργίας. Χρησιμοποίησε ενεστωτικό χρόνο, σα να γράφεις πέντε χρόνια μετά.

Να θυμάσαι, υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες για τα πάντα και όταν ζεις τη ζωή σου προς και μέσα από το προσωπικό σου όραμα, η εσωτερική δύναμη και η χαρά που αισθάνεσαι είναι ανεξάντλητη.

 

*Ευχαριστούμε την Πόπη Δημητροπούλου, Creative Business Coach, CPC

Κλείσε μια Δωρεάν Συνεδρία Coaching. Επικοινωνία: www.kalifos.com, τηλ: 6977 075124.