LIFE COACHING

Η ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου κάθε πρωί που ξυπνάς

Συχνά βαπτίζονται ως "προβλήματα", "βάσανα", "κακοτυχίες". Η ζωή είναι ένας δρομός σπαρμένος με συνεχείς προκλήσεις, προβλέψιμες αλλά και απρόβλεπτες. Σε μια εποχή που οι περισσότεροι προτιμούν να μεμψιμοιρούν για όσα πάνε στραβά αντί να εστιάζουν στο πώς θα τα ισιώσουν, αυτές οι προκλήσεις έχουν μεγαλύτερη σημασία. Οι περισσότεροι τις αντιμετωπίζουν ως εμπόδια, και κάποιοι άλλοι, εμφανώς λιγότεροι, ως ευκαιρίες. Τόσο οι μεν όσο και οι δε προσπαθούν να τις ξεπεράσουν, η διαφορά τους, όμως, υπάρχει στην αφετηρία από την οποία ξεκινούν.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης. www.jillandnikolas.com

Το καλύτερο εφόδιο για να περάσεις αυτά τα τεστ της ζωής με άριστα είναι να είσαι ευγνώμων. Ευγνωμοσύνη γιατί μέσα από αυτά μπορείς να αναδείξεις τη δυναμική σου και να ξεδιπλώσεις τα ταλέντα σου. Αν δεν υπήρχαν οι δοκιμασίες, κανένας διαγωνισμός δεν θα αναδείκνυε τους καλύτερους. Χωρίς τεστ και εξετάσεις κανείς δεν θα περνούσε στη σχολή των ονείρων του.

Αν δεν υπήρχαν οι συνεντεύξεις, κανείς δεν θα προσλαμβανόταν στη δουλειά που τόσο θέλει. Για καθετί που αξίζει στη ζωή υπάρχει ένα μικρό ή μεγάλο αντίτιμο που κρατά την ισορροπία σταθερή στο ζύγισμα. Τίποτα δεν έρχεται μονάχα καλό και τίποτα δεν κρίνεται ως απόλυτα κακό. Μέσα στο άσχημο περιέχεται το ωραίο, μέσα από το δύσκολο περνά ο δρόμος για το εύκολο.

Διάβασε ακόμα: Οι 2 ”ασκήσεις” που πρέπει να δοκιμάσεις όταν σε πιάνει απαισιοδοξία

Όσοι δεν αναγνωρίζουν την ευκαιρία μέσα στην πρόσκληση, απλά παλεύουν να βγάλουν τη μέρα, την εβδομάδα, το μήνα μέχρι την επόμενη φορά που θα πληρωθούν, μέχρι να έρθουν τα Χριστούγεννα, μέχρι να πάρουν άδεια, μέχρι να τους κληρώσει ο πρώτος αριθμός του λαχείου.

Όλη η ζωή τους είναι ένα παζλ από κομματάκια παθητικής αναμονής και αγανάκτησης όταν αυτή δεν ανταμείβεται. Μοιάζουν με ηφαίστεια που ετοιμάζονται για τη μεγάλη και καταστροφική έκρηξη. Αντίθετα, όσοι είναι ευγνώμονες δεν είναι οι ανόητοι ρομαντικοί. Είναι τα πρακτικά πνεύματα που αναγνωρίζουν την ευκαιρία να χειριστούν την υπόθεση προς όφελός τους. Κάθε δοκιμασία μπορεί να μας εξελίξει πνευματικά, σωματικά, συναισθηματικά.

Αρκεί να αναρωτηθούμε: “τι μπορώ να κάνω εγώ, όχι όλοι οι άλλοι, για να κάνω τα πράγματα καλύτερα;” Καθένας μας έχει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί σε κάθε περίπτωση. Η μόνιμη αρνητικότητα και η παθητικότητα δείχνουν πως αυτό το μερίδιο ευθύνης το εναποθέτουμε στα χέρια των άλλων. Μόνο που έτσι τίποτα και ποτέ δεν θα αλλάξει πραγματικά για εμάς, γιατί μονάχα εμείς γνωρίζουμε τον τρόπο να φτάσουμε στο στόχο μας.

Χρειάζεται καλή θέληση, ανοιχτό μυαλό και ειλικρινή προσπάθεια για να είσαι ευγνώμων για τις δυσκολίες. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, μπορείς καθημερινά να επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου τα παρακάτω.

Είμαι ευγνώμων:

γιατί έχω τη δύναμη, τη θέληση και το νου να αλλάξω τα πράγματα.

γιατί διαθέτω τα μοναδικά χαρίσματα να διακριθώ.

γιατί ό,τι είμαι σήμερα το χρωστώ στους αγώνες μου.

γιατί κάθε πρόκληση είναι μια πρόσκληση για να πάω τη ζωή μου στο επόμενο επίπεδο!

 

Γίνε μέλος της μεγάλης μας παρέας και ως «ευχαριστώ» για την εγγραφή σου θα σου στείλουμε τις 40 πρώτες σελίδες από το best seller Ευ Ζην Τώρα, εντελώς δωρεάν! Η μεταμόρφωσή σου ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς!

Σε ενδιαφέρει το life coaching αλλά σε προβληματίζει το κόστος; Όχι πια! Δήλωσε το ενδιαφέρον σου και θα σου προσφέρουμε μία συνεδρία life coaching, αξίας 200 ευρώ, δώρο!