LIFE COACHING

Η άσκηση των 2 εβδομάδων που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη ζωή σου

Η ζωή μας μοιράζεται ανάμεσα στις στιγμές που μας δικαιώνουν και τις στιγμές που μας βυθίζουν σε ένα πέλαγος απογοήτευσης. Ανάμεσα στις στιγμές που νιώθουμε επιτυχημένοι, αγαπητοί, δυνατοί και ανάμεσα σε αυτές που κοιτάμε μέσα μας και νιώθουμε άδειοι. Το πάντα ελπιδοφόρο είναι, όμως, πως ποτέ δεν είμαστε το ένα ή το άλλο. Κανείς δεν ζει αυτά τα συναισθήματα απόλυτα και σε μόνιμη βάση. Τα ζει σε δόσεις, σε μικρές ή μεγάλες στιγμές χαράς ή λύπης και πολλές φορές μέσα στο ένα ζει το άλλο. Και γι' αυτό μπορεί και συνεχίζει. Με την ελπίδα πως θα ξαναέχει καλές στιγμές, πως δεν θα ξαναζήσει άσχημες.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης. www.jillandnikolas.com

Ο Νόμος της Έλξης: Πώς θα εκπαιδεύσεις το μυαλό σου ώστε να σε φέρει πιο κοντά στον στόχο σου

Πολλές φορές νιώθουμε σαν να είναι η ζωή μας ένα παζλ που αποτελείται από τέτοια κομμάτια. Χαράς και λύπης. Μικρά κομμάτια που άλλοτε μάς χωρίζουν και άλλοτε μας φέρνουν πιο κοντά στην ευτυχία. Ένα θετικό σχόλιο στη δουλειά, ένα αγαπησιάρικο βλέμμα, μια φιλική αγκαλιά, ένα καλό πιάτο σπιτικό φαγητό, μια θέση παρκαρίσματος στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της πόλης, όποια κι αν είναι η στιγμή που μας κάνει να αισθανόμαστε πλήρεις και ευτυχισμένοι με τον εαυτό μας και τους γύρω μας, είναι πολύτιμη. Είναι η στιγμή που νοερά ανυψώνουμε το χέρι μας στον ουρανό και φωνάζουμε “ναιαιιιι!”.

Στην άλλη μεριά, το χαλασμένο ασανσέρ, ένα κακόβουλο σχόλιο στο γραφείο, ένα καθυστερημένο ραντεβού, μια αποτυχημένη αγορά, κάποια λασπωμένα παπούτσια στο πάτωμα που μόλις καθαρίσαμε, μια τρύπια σακούλα στο σουπερμάρκετ. Στιγμές που μας ρίχνουν ψυχολογικά, που αν δεν τις χειριστούμε όπως πρέπει μπορούν να εκλάβουν μεγαλύτερες διαστάσεις από όσες πραγματικά έχουν και να μεγεθύνουμε τον αντίκτυπό τους στο μυαλό μας.

Έχεις δύο επιλογές: είτε να γκρινιάξεις, να παραπονεθείς, να κατηγορήσεις τον εαυτό σου και τους άλλους, είτε να βγάλεις το θετικό από αυτή την κατάσταση. Ακόμα και αυτό που προσωρινά σού φαίνεται ανυπέρβλητα κακό, αν το εξετάσεις προσεκτικά και επιτρέψεις την απόσταση του χρόνου, θα διαπιστώσεις πως ήρθε για να σε διδάξει και τελικά να σε κάνει καλύτερο! Θα σου πρότεινα ένα παιχνίδι. Σκέψου πόσες είναι οι στιγμές που θα μπορούσες να αλλάξεις και να δεις κάτι θετικό από μια αρνητική κατάσταση; Στην αρχή είναι δύσκολο, θέλει συνειδητή προσπάθεια.

Διάβασε ακόμα: Πώς θα απογειώσεις την αυτοπεποίθησή σου

Γράψε σε μια κάρτα την ερώτηση: Tι θετικό θα μπορούσα να βγάλω από αυτήν την κατάσταση; Έχε την κάρτα στο πορτοφόλι σου. Κάθε φορά που ζεις μια άσχημη στιγμή, διάβασε την κάρτα δυνατά. Δες τις εναλλακτικές. Αν το κάνεις για 2 εβδομάδες, πολλές τέτοιες στιγμές θα γίνουν στιγμές ευτυχίας.

Δεν πρόκειται για μια αθεράπευτα ρομαντική προσέγγιση των κακών στιγμών που μας συμβαίνουν. Αν κοιτάξεις αυτή τη στιγμή τη ζωή σου προς τα πίσω, είμαι σίγουρη πως δεν θα βρεις ούτε ένα συμβάν που μακροπρόθεσμα δεν άφησε πάνω σου κάτι θετικό για την εξέλιξή σου. Όσο δυσάρεστα κι αν φαίνονται όσα μας συμβαίνουν, έχουν πάντα και μια αθέατη αισιόδοξη πλευρά.

Ανακάλυψέ τη!

 

Γίνε μέλος της μεγάλης μας παρέας και ως «ευχαριστώ» για την εγγραφή σου θα σου στείλουμε τις 40 πρώτες σελίδες από το best seller Ευ Ζην Τώρα, εντελώς δωρεάν! Η μεταμόρφωσή σου ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς!

Σε ενδιαφέρει το life coaching αλλά σε προβληματίζει το κόστος; Όχι πια! Δήλωσε το ενδιαφέρον σου και θα σου προσφέρουμε μία συνεδρία life coaching, αξίας 200 ευρώ, δώρο!

 

Κεντρική Φωτογραφία: IMAXTREE