LIFE COACHING

3 tips για να διαχειριστείς τη “μαυρίλα” της επιστροφής στην καθημερινότητα, μετά τις διακοπές

Η αλήθεια είναι ότι η επιστροφή στην καθημερινότητα μετά από τις διακοπές του Πάσχα δεν είναι εύκολη υπόθεση - πόσω μάλλον όταν μιλάμε για επιστροφή στη δουλειά και τις υποχρεώσεις. Αν νιώθεις κι εσύ πιεσμένη κατά την επιστροφή σου, εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να δεις τα πράγματα αλλιώς. Οι παρακάτω 3 τρόποι θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τη μελαγχολία της μετά των πασχαλινών διακοπών εποχής και να παραμείνεις δημιουργική και γεμάτη ενέργεια.

Γράφει η Πόπη Δημητροπούλου*, Creative Business Coach, CPC

#1: Πρόσεξε τον εαυτό σου

Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο σε ό,τι σε ευχαριστεί αυτές τις ημέρες. Κάνε πράγματα που σε χαλαρώνουν και σου δημιουργούν την αίσθηση της πληρότητας. Τι απολαμβάνεις να κάνεις; Ό,τι κι αν είναι αυτό, βάλε το στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Είναι μια καλή ευκαιρία για να αλλάξεις το «πρέπει να» με το «θέλω να» και να δώσεις προτεραιότητα στις δικές σου επιθυμίες.

#2: Μείνε εστιασμένη

Το να παραμείνεις εστιασμένη στη δουλειά και να μπεις σε καθημερινούς ρυθμούς είναι η πραγματική πρόκληση μετά τις μίνι διακοπές του Πάσχα. Ξεκίνα την πρώτη ημέρα στο γραφείο κάνοντας μια λίστα ιεράρχησης των εκκρεμοτήτων. Ξεκίνα με τα υψηλής προτεραιότητας θέματα που πρέπει να ολοκληρωθούν. Κάθε 15’-20’ κάνε ένα μικρό διάλειμμα για να πάρεις μικρές ανάσες. Θα χρειαστείς από 1 έως 2 ημέρες για να προσαρμοστείς στην καθημερινότητα, όποτε χωρίς τύψεις και άγχος δώσε τον χώρο και τον χρόνο στον εαυτό σου να προσαρμοστεί. Ευτυχώς το σαββατοκύριακο είναι μια ανάσα μακριά.

#3: Κάνε μικρές εξορμήσεις

Οι μικρές αποδράσεις στην πόλη θα σε ανανεώσουν. Ένας καφές ή ένα ωραίο γεύμα με φίλους δίπλα στη θάλασσα αποτελεί ιδανική λύση για να φτιάξεις τη διάθεσή σου. Η επαφή με τη φύση, επίσης, θα σε βοηθήσει πολύ να βελτιώσεις την ψυχολογία σου. Προσπάθησε να έρχεσαι σε επαφή με τη φύση και εάν αυτό είναι ανέφικτο, φέρε τη φύση στον χώρο σου. Τοποθέτησε στο γραφείο ένα βάζο με λουλούδια ή μερικά βότσαλα από την αγαπημένη σου παραλία. Κάθε φορά που νιώθεις τη νοσταλγία της φύσης κοίταξε το όμορφο βάζο ή ακούμπησε τα βότσαλα και νοητά θα μεταφερθείς σε ένα όμορφο χρωματιστό και μυρωδάτο λιβάδι ή στην πιο όμορφη παραλία με τον ήλιο να λούζει το πρόσωπό σου.

Και να θυμάσαι, το καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά.

*Ευχαριστούμε την Πόπη Δημητροπούλου, Creative Business Coach, CPC

Κλείσε μια Δωρεάν Συνεδρία Coaching. Επικοινωνία: www.kalifos.com, τηλ: 6977 075124.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram/rosiehw