LIFE COACHING

3 σωστά μαθήματα που μπορείς να πάρεις από τα λάθη σου

Όλοι μας στην πορεία της ζωής μας κάνουμε λάθη, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Έχεις σκεφτεί, τι θα άλλαζε για σένα εάν αντιμετώπιζες τα λάθη σου ως μια θετική εμπειρία;  Οι επιλογές μας θετικές ή αρνητικές είναι αυτές που μας διαμορφώνουν, μας ωριμάζουν και μας εξελίσσουν.

Γράφει η Πόπη Δημητροπούλου*, Creative Business Coach, CPC

Επειδή όλα είναι θέμα οπτικής, ας δούμε πιο αναλυτικά ποια θετικά μας προσφέρουν οι λανθασμένες επιλογές και αποφάσεις:

Μας δίνουν την ευκαιρία για ενδοσκόπηση

Κάθε φορά που συνειδητοποιούμε ότι έχει γίνει ένα λάθος μας δίνεται η ευκαιρία για έναν υγιή εσωτερικό διάλογο. Αρχίζουμε να κάνουμε αυτό-παρατήρηση για να καταλάβουμε τι συνέβη και πώς μπορεί να αποφευχθεί ή να βελτιωθεί την επόμενη φορά. Άρα, μας δίνεται η ευκαιρία να ενισχύουμε την αποφασιστικότητά μας και να εργαζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον!

Μας διδάσκουν κρίσιμα μαθήματα

Τίποτα δε μας διδάσκει περισσότερο από την ίδια τη ζωή. Κάνοντας λάθη, εκπαιδευόμαστε έστω και με ανορθόδοξο τρόπο για να ξεκλειδώσουμε  την επιτυχία σε όλα τα επίπεδα. Άρα αντί να γεμίζεις τον εαυτό σου με ενοχές και τύψεις, για τις επιλογές σου στο παρελθόν, συμφιλιώσου μαζί τους και αντιμετώπισε τα λάθη σου σαν αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας της ίδιας της ζωής. Δες πώς μπορούν τα λάθη σου να σε βελτιώσουν, να σε κάνουν πιο ευέλικτο και εν τέλει καλύτερο.

Μπορείς να θυμηθείς μια πρόσφατη λάθος συμπεριφορά σου ή απόφαση που πήρες η οποία τελικά σε βοήθησε να εξελιχθείς ή να δημιουργήσεις κάτι νέο;

Μας βοηθούν να ξεπερνάμε τα όριά μας

Για να πετύχεις το μεγαλείο, πρέπει να στοχεύεις τα αστέρια! Εάν υπερισχύσει ο φόβος του να μην κάνουμε λάθη, τότε παραμένουμε μπλοκαρισμένοι στο ίδιο επίπεδο και δεν βγαίνουμε έξω από τη ζώνη άνεσης μας. Να σκέφτεστε πως οι λανθασμένες αποφάσεις και επιλογές αποτελούν μέρος της πορείας μας, αλλά σταδιακά μας προσφέρουν ευελιξία και την αυτοπεποίθηση για να δοκιμάζουμε και να πειραματιζόμαστε μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας.

Να θυμάσαι: Το κλειδί είναι να μην εγκαταλείψεις ποτέ, επειδή ένα λάθος είναι απλά άλλο ένα βήμα προς την επιτυχία!

*Ευχαριστούμε την Πόπη Δημητροπούλου, Creative Business Coach, CPC

 Κλείστε μια Δωρεάν συνεδρία Coaching. Επικοινωνία: www.kalifos.com, τηλ. 6977- 075124