ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Μύθοι και αλήθειες για την κυτταρίτιδα

Λίγες μόνο μέρες έμειναν μέχρι την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού και οι περισσότερες γυναίκες έχουν ήδη αρχίσει να αναζητούν τους πιο γρήγορους και αποτελεσματικούς τρόπους να διώξουν την κυτταρίτιδα. Η κυτταρίτιδα είναι ίσως το πιο συχνό αισθητικό πρόβλημα του σώματος. Παρόλο που πολλοί πιστεύουν το αντίθετο, η κυτταρίτιδα δεν εμφανίζεται μόνο στις γυναίκες. Είναι όμως σίγουρα κάτι που ταλαιπωρεί ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των λευκών γυναικών.

Φυσικά, οι θεραπείες ομορφιάς και αντιμετώπισης της όψης φλοιού πορτοκαλιού έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή. Τις αποτελεσματικές πλέον θεραπείες συνοδεύουν και μύθοι, τους οποίους μας καταρρίπτουν οι δερματολόγοι του doctoranytime.

Μύθος 1

Αν σταματήσεις να τρως fast food η κυτταρίτιδα εξαφανίζεται.

Η αλήθεια

Η διατροφή αν και είναι βασικός παράγοντας που επηρεάζει το σχηματισμό κυτταρίτιδας δεν αρκεί για να αποφύγεις το πρόβλημα. Συχνά συνυπάρχουν και ορμονικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες που την επιβαρύνουν. Σίγουρα, όμως, η σωστή διατροφή και η άσκηση θα μειώσουν σημαντικά την εμφάνισή της.

Μύθος 2

Αν καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες καθημερινά η κυτταρίτιδα μειώνεται.

Η αλήθεια

Δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία το σύνολο των θερμίδων που καταναλώνεις για το σχηματισμό της κυτταρίτιδας, αλλά το είδος της τροφής από την οποία προέρχονται. Δηλαδή μπορεί να τρως πολύ λίγο, αλλά να επιλέγεις να φας ανθυγιεινές τροφές και τρανς λιπαρά. Σε αυτή την περίπτωση θα έχεις πρόβλημα κυτταρίτιδας.

Μύθος 3

Η κυτταρίτιδα προκαλείται από τοξίνες.

Η αλήθεια

Όχι, δεν είναι αποτέλεσμα συσσώρευσης τοξινών στον οργανισμό. Για την κυτταρίτιδα ευθύνεται ο λεπτός ινώδης ιστός και συνήθως επηρεάζεται από την κληρονομικότητα και τις ορμόνες στον οργανισμό.

Μύθος 4

Η κυτταρίτιδα και η κατακράτηση είναι το ίδιο.

Η αλήθεια

Η κατακράτηση είναι συνήθως κάτι πρόσκαιρο που με τις κατάλληλες αλλαγές μπορείς να το διορθώσεις. Αντίθετα, η κυτταρίτιδα είναι συνήθως χρόνιο πρόβλημα και δύσκολα απομακρύνεται χωρίς να απευθυνθεί κανείς σε γιατρό.

Μύθος 5

Μόνο οι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν κυτταρίτιδα.

Η αλήθεια

Ακόμη και εξαιρετικά λεπτοί άνθρωποι μπορεί να έχουν κυτταρίτιδα. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω δεν έχει σημασία η ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνεις, αλλά η το είδος της τροφής που επιλέγεις σε συνδυασμό με τα γονίδιά σου. Η κυτταρίτιδα είναι λιποκύτταρα που προεξέχουν λόγω του λεπτού ινώδους συνδετικού ιστού.

Τα 4 βήματα που θα σε οδηγήσουν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Βήμα 1ο: Πιες πολύ νερό. Το νερό απομακρύνει την κατακράτηση υγρών και το λίπος από το σώμα. Πιες τουλάχιστον 1 λίτρο νερό ημερησίως.

Βήμα 2ο: Πρόσεξε τη διατροφή σου. Κατανάλωσε καθημερινά φρούτα και λαχανικά. Επίσης, βάλε και το ψάρι στη διατροφή σου τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Βήμα 3ο: Ασκήσου συστηματικά. Η γυμναστική θα σε βοηθήσει να κάψεις περιττές θερμίδες και φυσικά, το λίπος από το σώμα σου. Αρκούν 2-3 φορές ήπιας άσκησης την εβδομάδα για να έχεις το αποτέλεσμα που θες.

Βήμα 4ο: Το βασικότερο. Αν θέλεις γρήγορα και σίγουρα αποτελέσματα, απευθύνσου σε έναν ειδικό για να εφαρμόσεις τις πιο σύγχρονες και ανώδυνες μεθόδους καταπολέμησης της κυτταρίτιδας.

 

Κεντρική Φωτογραφία: instagram.com/angelcandices/