ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

3 τρόποι για να γυμνάζεσαι καθημερινά, χωρίς να το καταλαβαίνεις

Αν είσαι κι εσύ μία από εμάς και βαριέσαι τη γυμναστική, αυτό το θέμα φτιάχτηκε για εσένα. Ενώ έχεις τις καλύτερες των προθέσεων και είχες πει στον εαυτό σου ότι θα ξεκινούσες τη σεζόν με yoga, pilates, aerobic και κολύμβηση, τα ξέχασες όλα και σε κέρδισε το φαγητό και το Netflix. Δεν μπορούμε να σε κατηγορήσουμε ή να σε κρίνουμε για τις επιλογές σου (ποιοι είμαστε άλλωστε για να το κάνουμε); αλλά μπορούμε να βρούμε 3 πανεύκολους τρόπους για να γυμναζόμαστε όλοι πιο πολύ χωρίς όμως να χρειάζεται να πας γυμναστήριο ή να ντυθείς σώνει και ντε σαν αθλήτρια. Αν μισείς τις φόρμες και τα sneakers, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι.

 

Περισσότερο περπάτημα

Εκτός του ότι πρόκειται για τον πιο εύκολο τρόπο γυμναστικής, είναι και ο πιο αποτελεσματικός. Αφού το λένε όλοι οι γυμναστές και ειδικοί, έτσι θα είναι. Και όχι μόνο. Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, ενισχύει το ανοσοποιητικό σου, μειώνει σημαντικά τις λιγούρες σου και επεμβαίνει στα γονίδια που ευθύνονται για την παχυσαρκία. Επομένως, θυμήσου από αύριο να αποχαιρετίσεις το ασανσέρ και να πάρεις τα σκαλιά. Αν δεν μπορείς να περπατήσεις μέχρι τη δουλειά, μπορείς να κατεβαίνεις μία στάση πριν στο μετρό και να περπατάς ή να παρκάρεις πιο μακριά το αμάξι σου.

 

Δες κι αυτό: Το επαναστατικό running shoe που θα σε κάνει να λατρέψεις ξανά το τρέξιμο

Γυμναστική και Netflix

Αναρωτιέσαι πώς θα γίνει αυτό; Πανεύκολα. Θα έχεις δει σίγουρα το παιχνίδι που παίζουν στις αμερικάνικες σειρές, όταν πίνουν ένα σφηνάκι κάθε φορά που ακούγεται μία συγκεκριμένη λέξη. Ε, αντί να πίνεις αλκοόλ χωρίς λόγο, κάνε 5 push ups κάθε φορά που ο Τζόι λέει στα «Φιλαράκια» τη γνωστή ατάκα ”How you doin?” Έτσι δεν χρειάζεται να αφήσεις το σαλόνι σου και να τρέχεις στα γυμναστήρια.

Στα απλά και καθημερινά

Όπως λέει και ο τίτλος, δεν χρειάζεται να βάλεις αθλητικά για να νιώσεις ότι κάνεις κάτι με αποτέλεσμα. Μία μισάωρη βόλτα με το σκύλο σου, για να πάει προς νερού του, το να παίξεις με τα παιδιά σου (ή να τα κυνηγήσεις επειδή έβαψαν τους τοίχους) αλλά και η προετοιμασία ενός γεύματος σε κάνει να καις θερμίδες, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνεις. Σου ακούγονται ασήμαντα, αλλά αν τα εντάξεις στην καθημερινότητά σου, ή αν απλώς αντιληφθείς την επίδρασή τους, θα αρχίσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά.