ΒΑΡΟΣ

8 συνδυασμοί τροφών που σε βοηθούν να χάσεις πιο γρήγορα βάρος

Ξέρεις πολύ καλά ότι όταν στόχος σου είναι η απώλεια βάρους, καθετί που βάζεις στον οργανισμό σου μετράει. Ανάλογα με την σύστασή του (είναι υδατάνθρακας; είναι πρωτεΐνη; είναι κάτι λιπαρό; είναι φυτικές ίνες; είναι όλα αυτά μαζί;) κάνει το μεταβολισμό σου να δουλεύει με διαφορετικό τρόπο και ρυθμό. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν οι συνδυασμοί που θα κάνεις, παίζουν βασικό ρόλο για να δεις αποτελέσματα.

Αν έχεις πάει σε διατροφολόγο θα έχεις προσέξει πόσο αυστηρές είναι τόσο οι ποσότητες, όσο και οι συνδυασμοί. Τίποτα δεν είναι τυχαίο γιατί ο τρόπος με τον οποίο «συνεργάζονται» τα θρεπτικά συστατικά της κάθε τροφής μπορεί να επιταχύνει τη λειτουργία του μεταβολισμού.

Για τέτοιους συνδυασμούς θα σου μιλήσουμε σήμερα. Που κάνουν λίγο πιο εύκολη την υπόθεση «αδυνάτισμα». Συνέχισε να διαβάζεις, επίλεξε τις γεύσεις που σου ταιριάζουν περισσότερο, γέμισε ψυγείο και ντουλάπια και θα έχεις τις πρώτες ύλες για να φτιάξεις σνακ ή γεύματα που χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν! 

1. Βερίκοκα + αμύγδαλα

Μαζί λειτουργούν κατασταλτικά ενάντια στην κακή χοληστερόλη (LDL). Τα φυτοχημικά στα αμύγδαλα, μαζί με τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες Ε και C των βερίκοκων μειώνουν την οξείδωση της LDL.

2. Γιαούρτι ή τυρί cottage + μούρα + αμύγδαλα

Λόγω της περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, το γιαούρτι ή το cottage σε κρατούν χορτάτη για πολλή περισσότερη ώρα ενώ, χάρη στην τρυπτοφάνη που περιέχουν βοηθούν να έχεις και καλύτερο ύπνο. Προσθέτοντας και κάποιο αντιοξειδωτικό φρούτο όπως μούρα ή φράουλες και μια πηγή καλών λιπαρών όπως τα αμύγδαλα, έχεις ένα απίστευτα υγιεινό πρωινό γεύμα ή σνακ. 

3. Αυγό + χυμός πορτοκάλι

Πώς συνδυάζονται, θα αναρωτηθείς, αλλά δεν χρειάζεται να τα φας μαζί. Μπορείς απλώς να τα βάλεις μαζί στο πρωινό σου. Συνδυαστικά, το αυγό με την πρωτεΐνη του και το πορτοκάλι με τη βιταμίνη C λειτουργούν σαν πολυβιταμίνη για τον οργανισμό σου, μπουστάρουν το μεταβολισμό και -bonus- ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου. 

4. Ψωμί ολικής άλεσης +κανέλα

Άκου τώρα να δεις. Φρυγανίζεις το ψωμί στην τοστιέρα (ολικής είπαμε, ε;), απλώνεις ελάχιστο βούτυρο και πασπαλίζεις με κανέλα. Μπορεί να μην σου φαίνεται οικείο σαν θέαμα, αλλά σου υπόσχομαι ότι σαν γεύση θα σε ικανοποιήσει με το παραπάνω. Η κανέλα έχει σούπερ ευεργετική δράση στο μεταβολισμό. Επίσης, έχει βρεθεί ότι διατηρεί τα επίπεδα της γλυκόζης σε πιο ομαλά επίπεδα, αποτρέποντας την αύξηση της όρεξης.

5. Φακές + κόκκινες πιπεριές

Δύο τροφές που η κάθε μία από μόνη της είναι θρεπτική βόμβα μαζί μόνο μια έκρηξη βιταμινών. Εκτός από αυτό, αυτός ο συνδυασμός ενισχύει και την απορρόφηση του σιδήρου (που περιέχουν οι φακές). Ιδανικά, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να ολοκληρώσεις το γεύμα σου με ένα πορτοκάλι. 

6. Νερό+λεμόνι+ αγγούρι

Σούπερ αντιοξειδωτικό και ιδανικό για να πάρεις βιταμίνες C και K, να μειώσεις το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς και να αυξήσεις τις καύσεις του οργανισμού σου.

7. Μήλο+φυστικοβούτυρο

Κλασικός συνδυασμός όσων έχουν πάθος με το fitness και πάρα πάρα πολύ νόστιμος. Το μονοακόρεστα λιπαρά του φυστικοβούτυρου σε κρατούν χορτάτη. Το μήλο είναι γεμάτο φυτικές ίνες που σε βοηθούν να μειώσεις το οργανικό λίπος. Για να ολοκληρώσεις το γεύμα πρόσθεσε κανέλα η οποία, συν τοις άλλοις, διατηρεί σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και προλαμβάνει τις λιγούρες που οδηγούν στην αύξηση του βάρους.

8. Αβοκάντο+ πολύσπορο ψωμί + μαύρο πιπέρι

Το ψωμί με αβοκάντο δεν είναι απλά ένα trend στο Instagram, αλλά καταλύτης για τις καύσεις του οργανισμού. Το αβοκάντο, χάρη στην περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά, σε βοηθά να νιώθεις χορτάτη για περισσότερο. Την αίσθηση αυτή ενισχύει το πολύσπορο ψωμί λόγω φυτικών ινών και κάπως έτσι έχεις ένα light αλλά χορταστικό σνακ. Όσο για το πιπέρι, σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, η καψαϊκίνη που περιέχει μπορεί να σε κάνει να καταναλώσεις έως και 200 θερμίδες λιγότερο στο επόμενό σου γεύμα.