ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 5 τροφές που συνδυάζονται και αποτελούν το ιδανικό πρωινό

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά μόνο εάν καταναλώνεις τις σωστές τροφές. Χρειάζεσαι αυτές που σου δίνουν ενέργεια, θρέψη και ισορροπία ώστε να φας σωστά και την υπόλοιπη μέρα. Ποιες είναι λοιπόν οι ιδανικότερες διατροφικές επιλογές (σύμφωνα με τους ειδικούς) που θα κάνεις ώστε να ξεκινήσεις την ημέρα σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

Αυγά

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αυγά για πρωινό σε χορταίνουν, μειώνουν την πρόσληψη θερμίδων και διατηρούν σταθερά τα επίπεδα ινσουλίνης. Αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, αυξάνουν την «καλή» χοληστερίνη και έχουν αμέτρητα θρεπτικά συστατικά. Φάε αυγά σε όποια εκδοχή θέλεις, αλλά απόφυγε το πολύ αλάτι και λάδι.

Γιαούρτι

Μία ελληνική τροφή που είναι φουλ στην πρωτεΐνη, σε χορταίνει και αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό αφότου φας. Μην ξεχνάς επίσης ότι το ελληνικό γιαούρτι έχει προβιοτικά, που συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου σου. Συνδύασέ το με ψιλοκομμένα φρούτα, ώστε να καταναλώσεις πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και βιταμίνες.

Βρώμη

Αποτελείται από τη φυτική ίνα βήτα γλυκάνη, που μειώνει τη χοληστερόλη και ικανοποιεί την πείνα σου. Ιδανικά, πρέπει να καταναλώνεται με γάλα ώστε να αυξήσεις την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και για να έχεις ένα διατροφικά πλήρες γεύμα.

Ξηροί καρποί

Ξέρεις ήδη τα πολλαπλά οφέλη των ξηρών καρπών που είναι πηγή καλών λιπαρών, μαγνησίου, ασβεστίου και συμβάλει στη διατήρηση υγιούς βάρους. Ένα χορταστικό πρωινό περιλαμβάνει γιαούρτι, τυρί κότατζ ή βρώμη και 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένους κηρούς καρπούς.

Φρούτα

Όλα τα είδη των φρούτων περιλαμβάνουν βιταμίνες, κάλιο, φυτικές ίνες και ελάχιστες θερμίδες. Τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ κ.ά.) συστήνονται περισσότερο για πρωινό, γιατί έχουν μπόλικη βιταμίνη C.