ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φτιάξε το δικό σου γάλα βρώμης στο σπίτι

Shutterstock

Αν το γάλα που επιλέγεις να βάζεις στον καφέ, τα δημητριακά, τις συνταγές σου επιλέγεις να μην είναι ζωικής προέλευσης, αλλά φυτικό τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι οφείλεις να δοκιμάσεις το γάλα βρώμης.  

Όπως λέγαμε κι εδώ, αυτή η εναλλακτική στο γάλα είναι πηγή ενέργειας, φυτικών ινών, βιταμινών Β2 και Β12 και μιας απίθανα υπόγλυκης γεύσης. Και όλα αυτά με ελάχιστες θερμίδες (μόλις 44 ανά 100 ml) και λίγα λιπαρά.

Αφού αναλύσαμε τους λόγους που αξίζει να το βάλεις στη διατροφή σου, ας δούμε και τον τρόπο να το φτιάξεις μόνη σου. Πάντα υπάρχει και η επιλογή να το βρεις στο σούπερ μάρκετ, αλλά είναι τόσο απλή και doable η συνταγή που αξίζει να κάνεις μια δοκιμή. 

Θα χρειαστείς:

1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης

3 φλιτζάνια νερό

1 κ.γ. μέλι ή ζάχαρη

Εκτέλεση

Στο μίξερ ή στο μπλέντερ ρίχνεις τη βρώμη και το νερό. Χτυπάς για 2 λεπτά μέχρι να πολτοποιηθούν. Σουρώνεις καλά περνώντας το μέσα από λεπτό πανί ή λεπτή πετσέτα. Προσθέτεις το γλυκαντικό της επιλογής σου και αποθηκεύεις σε αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι. Διατηρείται στο ψυγείο έως και 3 μέρες.