ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 5 πιο νόστιμα φρούτα που έχουν κουκούτσια και πολλά οφέλη

Τα πυρηνόκαρπα φρούτα είναι εκείνα που έχουν κουκούτσι στο εσωτερικό τους και συνήθως είναι μικρού ή μεσαίου μεγέθους. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου αρέσει έστω ένα εκ των φρούτων που ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, είναι πεντανόστιμο και έχει απίστευτα οφέλη για την υγεία σου. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο γευστικά φρούτα που θα βρεις το καλοκαίρι και σου λέμε τι ακριβώς σου προσφέρουν.

 

Κεράσια

Μπορείς να σκεφτείς πιο ζουμερό και γλυκό φρούτο που να τρώγεται σε μεγάλες ποσότητες; Καταρχάς, σε κερδίζουν πριν καν τα δοκιμάσεις, μόνο και μόνο λόγω υπέροχου χρώματος. Ένα φλιτζάνι φρέσκα κεράσια σου δίνει μόνο 97 θερμίδες, καθόλου λίπος, μπόλικη βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει τα κύτταρα του οργανισμού από τη φθορά. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα κεράσια βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου, ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα και μειώνουν τη μυική ξηρότητα μετά την άσκηση.

Διάβασε κι αυτό: Οι τροφές που θα επιταχύνουν το μαύρισμά σου

Ροδάκινα

Χρονολογούνται από το 6.000 π.Χ. και έχουν τεράστιες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις στον οργανισμό. Αν και πολλοί δεν συμπαθούν τη φλούδα του ροδάκινου, έχει 27 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το εσωτερικό. Και είναι πεντανόστιμα.

Δαμάσκηνα

Γεμάτα με βιταμίνη Α, C και Κ μειώνουν το ρίσκο αρκετών ασθενειών, μεταξύ άλλων των νευροεκφυλιστικών. Αν δεν το ξέρεις ήδη, τα δαμάσκηνα συμβάλουν αισθητά στην πρόληψη ή μείωση της δυσκοιλιότητας. Συνδύασέ τα με βρώμη, γιαούρτι ή σε σαλάτες και απόλαυσε ένα δροσιστικό φρούτο που είναι γεμάτο φυτικές ίνες.

Μάνγκο

Η χυμώδης γεύση που όμως δεν είναι υπερβολικά γλυκιά και μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους. Αποτελεί εξαιρετική πηγή των βιταμινών Β και Κ, μαγνησίου και χαλκού. Μία έρευνα που έγινε σε ανθρώπους με χρόνια δυσκοιλιότητα έδειξε ότι 300 γραμ. την ημέρα μείωσαν τις φλεγμονές από τις οποίες υπέφεραν.

Δες κι αυτό: Τα 6 θαυματουργά οφέλη του βερίκοκου (τώρα που είναι και η εποχή του)

Βερίκοκο

Το μικρό πορτοκαλί φρούτο που έχει ελάχιστες θερμίδες, μπόλικες βιταμίνες και τρώγεται τόσο στη φρέσκια όσο και στην αποξηραμένη εκδοχή του. Όπως τα περισσότερα πυρηνόκαρπα, έτσι και τα βερίκοκα βοηθούν στη δυσκοιλιότητα και σου παρέχουν αντιοξειδωτικά.