ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 συμβουλές για να μην πεινάς όλη μέρα και να τρως ελαφρύ βραδινό

Όταν επιστρέφεις σπίτι μετά τη δουλειά και κάθεσαι για φαγητό με τους αγαπημένους σου, είτε καταλήγεις να τρως κάτι πολύ βαρύ, επειδή δεν έχεις φάει σωστά την υπόλοιπη μέρα, είτε δεν τρως τίποτα επειδή τσιμπολογάς συνέχεια και δεν έχεις πλέον όρεξη. Το ζητούμενο όμως είναι να τρως βραδινό που έχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου, αλλά χωρίς να ξαπλώνεις το βράδυ με στομαχόπονο νιώθοντας σαν να έχεις φάει ένα αρνί.

 

«Είτε θέλεις να το ρίξεις λίγο έξω και να φας μία ωραία μακαρονάδα, είτε θα επιλέξεις μία δροσερή σαλάτα, το θέμα είναι να μη φτάσεις στο βραδινό γεύμα με άδειο στομάχι. Και να πώς θα το πετύχεις», σε ενημερώνει η διατροφολόγος Rebekah Blakely.

Απογευματινό σνακ

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να φας ένα βαρύ μεσημεριανό και μετά να ξαναφάς το βράδυ (όποια ώρα και αν είναι). Εφόσον η ιδανική επιλογή είναι τρως πολλά και ελαφριά γεύματα (μεταξύ αυτών και το μεσημεριανό), προτίμησε ένα απογευματινό σνακ (2-3 ώρες πριν το βραδινό) που να αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνη, όπως το γιαούρτι με φρούτα ή ένα βραστό αυγό.

Διάβασε κι αυτό: Τα 7 κρύα σνακ που θα φας όταν κάνει πολλή ζέστη και έχουν λίγες θερμίδες

Να έχεις μαζί σου λαχανικά σε μπουκιές

Αυτό αποτελεί γενικώς μία σωστή διατροφική κίνηση, ειδικά τις ημέρες που λείπεις από το σπίτι και μπορεί να σε πιάσει ξαφνική λιγούρα. Αντί να παραγγείλεις ένα ντόνατ από το γραφείο, μπορείς να τσιμπολογήσεις κομμένα φρέσκα καροτάκια, αγγουράκι και τοματίνια και ξεγέλασε την πείνα σου με τον πιο υγιή τρόπο (που σε ενυδατώνει κιόλας).

Πάντα ενυδατωμένη

Όταν δεν πίνεις αρκετό νερό, μπορεί να μπερδέψεις την πείνα με τη δίψα. Κι όμως, είναι γεγονός. Φρόντισε λοιπόν να πίνεις 8-10 ποτήρια την ημέρα ώστε να είσαι σίγουρη ότι δεν τρως επειδή σου λείπει η ενυδάτωση.

Δες κι αυτό: Οι 7 πεντανόστιμες τροφές που σε ενυδατώνουν (αλλά πίνε και νερό)

Μήπως έχεις άγχος;

Όταν γυρνάς σπίτι και θέλεις να φας τα πάντα (συνήθως τα πιο ανθυγιεινά), δε σημαίνει απαραίτητα ότι πεινάς. όταν τρως λαίμαργα fast food, χωρίς να πάρεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, μπορεί νιώθεις έντονο στρες και αυτός να είναι ο τρόπος που σε ανακουφίζει. Όταν όμως το φαγητό «ταΐζει» τις ψυχολογικές και όχι τις σωματικές ανάγκες, τότε κάτι πηγαίνει λάθος. Η καλύτερη εναλλακτική είναι να πας μία σύντομη βόλτα για να καθαρίσεις το μυαλό σου από τη δουλειά και οτιδήποτε σε αγχώνει σε υπερβολικό βαθμό.