ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 χορταστικά σνακ με λίγες θερμίδες για σένα που βαρέθηκες το φρούτο και τα κρακεράκια

Το δεκατιανό συνήθως έχει γεύση μπανάνας ή φρυγανίτσας με ένα κομματάκι τυρί. Το απογευματινό, κάτι παρόμοιο, άντε μπάρας δημητριακών. Όταν προσέχεις τη διατροφή σου, μπορείς να τρως 5 φορές την ημέρα, αλλά πράγματα κάπως συγκεκριμένα. Ειδικά στα σνακ πριν και μετά το μεσημεριανό, η έμπνευση είναι περιορισμένη. Γιαούρτι είπα; άντε να το πω κι αυτό. Σταμάτα να περιορίζεσαι, υπάρχουν κι άλλα νόστιμα, υγιεινά και χορταστικά μικρά γεύματα.

Καρότα με χούμους

Θες τα κλασικά; θες τα baby; διαλέγεις και παίρνεις καροτάκι ή σέλερι, αν το προτιμάς. Το χούμους, αυτός ο νόστιμος πολτός από ρεβύθι και ταχίνι (που τρως στο φαλάφελ) δεν συνοδεύει μόνο αραβικά πιτάκια και σάντουιτς, αλλά και τα λαχανικά.

Ψητά ρεβύθια

Το ρεβύθι μην το υποτιμάς καθόλου. Και ναι, ωραία η ρεβυθάδα, αλλά εδώ μιλάμε για τη ψητή, τους εκδοχή. Τραγανά ρεβύθια με διάφορα μυρωδικά και λίγο ελαιόλαδο που τρώγονται σαν σνακ, όπως το σπιτικό ποπ κορν. Σύμφωνα με έρευνα δημοσιευμένη στην Αμερικανική Επιθεώρηση της Κλινικής Διατροφής (2016), τρώγοντας 3/4 του φλιτζανιού ψητά ρεβύθια ως ενδιάμεσο γεύμα, μπορείς να χάσεις βάρος. Οκ, αρκεί να προσέχεις και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας φυσικά.

Αμύγδαλα και ρόδι

Ρίχ’ τα μέσα στο μπολάκι μαζί με 1/4 του φλιτζανιού αμύγδαλα και μισό φλιτζάνι σπόρους ροδιού. Ένα πάρτι αντιοξειδωτικών που σε βοηθάει στην απώλεια βάρους ενώ παράλληλα σε χορταίνει.

Τυρί cottage με μούρα

Το κότατζ είναι ένα από τα τυριά με πραγματικά λίγες θερμίδες και πολλή πρωτεΐνη, καθώς επίσης και πλούσιο σε λινολεϊκό οξύ, ένα ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που σε μεγάλες ποσότητες βρίσκεται στα φυτικά έλαια και αποτελεί μία περίπτωση ωφέλιμου λίπους. Σε συνδυασμό με φρέσκα σμέουρα, πετυχαίνεις ένα γλυκόξινο γευστικό αποτέλεσμα που δεν είχες φανταστεί ότι θα είναι τόσο πετυχημένο.

Edamame

Την επόμενη φορά που οι συνάδελφοι θα παραγγείλουν sushi αλλά εσύ έχεις φαγητό ή απλά δεν έχεις όρεξη για μάκι και τατάκι, άδραξε την ευκαιρία και πάρε μία μερίδα edamame, την οποία μπορείς να φας ανάμεσα στα 2 κυρίως γεύματά σου. Τα μακρόστενα φασόλια της σόγιας είναι πολύ υγιεινά και ακόμα πιο χορταστικά. Τα 100 γραμμάρια αντιστοιχούν σε 122 θερμίδες.