ALCOHOL

Κάνεις διατροφή; Τα 5 ποτά με τις λιγότερες θερμίδες, σύμφωνα με την ειδικό

Δεν έχει καμία σημασία αν αγαπάς το αλκοόλ και το τιμάς κάθε φορά που βγαίνεις βράδυ ή αν είσαι από εκείνους που πίνουν πού και πού ένα ποτήρι κρασί ή ένα κοκτέιλ. Εάν κάνεις διατροφή ή ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη δίαιτα, φαντάζεσαι ήδη ότι κάποια αλκοολούχα ποτά είναι απαγορευτικά και κάποια είναι σχετικά θερμιδικά ανώδυνα. Αλλά αν δεν είσαι ενημερωμένη και βγεις για ένα ρομαντικό δείπνο ή για να τσιμπήσεις κάτι με τις φίλες σου, μπορεί να βρεθείς να αναρωτιέσαι για το αν πρέπει να πιεις αυτό το ποτήρι κόκκινο κρασί ή αν θα πεις το ναι στο πολύχρωμο κοκτέιλ με ρούμι.

 

Παρακάτω θα βρεις ποια ποτά έχουν τις λιγότερες θερμίδες και αποτελούν τις ιδανικές επιλογές για τις εξόδους σου, αλλά με μέτρο. Διότι αν καταλήξεις αν πιεις 4 ποτήρια αλκοόλ, θα έχεις χάσει το νόημα της υγιεινής διατροφής και υπάρχει ο κίνδυνος να βλέπεις μονίμως τη ζυγαριά σου κολλημένη.

Aperol- 86 θερμίδες

Το ποτό τάση δεν είναι απλώς καλή επιλογή για ένα ηλιόλουστο απόγευμα μετά τη δουλειά, αλλά έχει και τις λιγότερες θερμίδες που μπορείς να βρεις σε ένα αλκοολούχο ποτό. Αν προσθέσεις λίγο prosecco, παίρνεις 40 θερμίδες έξτρα, ενώ η σόδα δε σου δίνει κάτι παραπάνω. Cheers!

Δες κι αυτό: Cheat meals: Επιτρέπονται ή μήπως στέκονται εμπόδιο στο αδυνάτισμα;

Λευκό και κόκκινο κρασί- 100-120 θερμίδες

Θερμιδικά μιλώντας, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο ειδών. Αν πίνεις κρασί με μέτρο, ενισχύεις την καρδιαγγειακή υγεία σου ενώ έχουν βρεθεί συγκεκριμένα αντιοξειδωτικά στο κόκκινο κρασί που ίσως προλαμβάνουν τη στεφανιαία αρτηριακή νόσο. Σε κάθε περίπτωση, ένα ποτήρι κρασί, είναι μία πολύ καλή επιλογή όταν προσέχεις τη διατροφή σου.

Τζιν τόνικ- 115 θερμίδες

Είναι η ιδανική επιλογή για εκείνους που πίνουν όταν βγαίνουν αλλά δε θέλουν να πάρουν περιττές θερμίδες. Τα πικρά στοιχεία, που δίνουν αυτήν τη γεύση, αυξάνουν τα πεπτικά ένζυμα και τα οξέα του στομάχου διασπώντας πιο εύκολα αυτό που έχεις φάει.

Βότκα- 96 θερμίδες

Η σκέτη βότκα έχει λίγες θερμίδες και είναι ένα ποτό που συστήνεται γενικά από τους ειδικούς, αν χρειάζεται να επιλέξεις. «Αν θέλεις να συνοδεύσεις τη βότκα σου με λεμόνι ή πορτοκάλι, βάλε μία φέτα από το φρούτο και όχι λεμονίτα ή πορτοκαλάδα, που έχει πολλή ζάχαρη» επισημαίνει η κ. Παπαδοπούλου.

Ουίσκι- 105 θερμίδες

Και σε αυτήν την περίπτωση, εξαρτάται από το είδος του ουίσκι που επιλέγεις. Η ξηρή εκδοχή έχει χαμηλό υπογλυκαιμικό δείκτη. Ένα κλασικό ποτό που κάποτε έπιναν μετά το φαγητό (σε πολύ μικρή ποσότητα) για να χωνέψουν.

Να θυμάσαι: Τα ποτά που συνδυάζονται σε ένα και τα κοκτέιλ που περιλαμβάνουν πολλή ζάχαρη έχουν υψηλό θερμιδικό φορτίο και πρέπει να αποφεύγονται, ειδικά τις περιόδους που θέλεις να χάσεις βάρος. Κατά τα άλλα, η λέξη κλειδί στο αλκοόλ είναι το μέτρο, τόσο για διατροφικούς όσο και για λόγους υγείας.