CELEBRITIES

Ο Weeknd είναι ένα αστέρι ετών 26

Δεν έχω κρύψει πόσο κολλημένη είμαι με τον Drake. Έχω περάσει ώρες να χαζεύω video clips του και να διαβάζω για εκείνον συνεντεύξεις, άρθρα κλπ. Θα μου πεις τώρα, κοπελιά μήπως έχεις μπερδευτεί; Ο τίτλος λέει για τον Weeknd, όχι για τον Drake. Δίκαια αναρωτιέσαι αλλά έχει βάση αυτή η εισαγωγή. Αν δεν υπήρχε ο Drake και αυτή η εμμονή μου μαζί του, θα είχα γνωρίσει  τον περίεργο Καναδό του "I can't feel my face when I am with you" πολύ αργότερα.

Ήταν μερικά χρόνια πριν, μια περίοδος που χάζευα συχνά πυκνά το blog του Drake, October’s Very Own. Σε αυτό έγραφε τόσο ο Drizzy όσο και (πιο συχνά φυσικά) ο manager του, Oliver. Μια μέρα, ανάμεσα στα νέα που έβλεπα και αφορούσαν τον ιδιοκτήτη του blog, είδα ένα κομμάτι που μου τράβηξε την προσοχή μόνο και μόνο από την εικόνα που είχε πριν πατήσω το play.

Μια γυναίκα σε κοντινό και αυτό ήταν όλο. Τίτλος τραγουδιού “The Zone” και δίπλα σε αυτό ένα “The Weeknd ft. Drake”. Το πάτησα, το άκουσα, το ξανάκουσα και το επόμενο πράγμα που έκανα ήταν να ψάξω τι σημαίνει The Weeknd. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν κάποιο συγκρότημα στο οποίο συμμετείχε μάλλον και ο Drake. Μετά, κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα αγόρι από το Τορόντο του Καναδά που ξεκινούσε την καριέρα του. Λίγες πληροφορίες υπήρχαν online για το ποιος είναι.

Το κομμάτι “The Zone” όταν το είχα ακούσει τότε κυκλοφοορούσε σε mixtape. Αργότερα, το 2013, μπήκε στο πρώτο άλμπουμ το The Weeknd το οποίο συμπεριελάμβανε τη μέχρι τότε δουλειά του, σε βελτιωμένη εκδοχή. Ήταν το “Trilogy” που είχε και άλλα κομμάτια αγαπημένα όπως το “Wicked Games” και “High for This”. Ήταν μόνο την αρχή.

Πριν το “μπαμ”

Για εκείνα τα χρόνια που ακόμα ήταν “άσημος” έχει μιλήσει στο περιοδικό Rolling Stone, λέγοντας ότι δεν είχε τις προδιαγραφές που είχαν οι σταρ της RnB και αυτό τον είχε κάνει να κρατάει απόσταση από τα φώτα.

Δεν είχα ωραίο σώμα. Δεν ήμουν όμορφος. Ήμουν περίεργος όσο δεν πάει. Δε μου άρεσε το πως φαινόμουν στις φωτογραφίες – όταν είδα τον εαυτό μου σε ψηφιακή, ήμουν κάπως μπλιάαχ.

Έτσι, δεν έβαλε σε μεγάλο βαθμό το πρόσωπο του στα βίντεο που έκανε για τις πρώτες του δουλειές. Άσπρο μαύρο και πολύ καλλιτεχνικό το πεδίο.  Ο ίδιος και η ομάδα του άρχισαν σταδιακά να δημοσιεύουν τη δουλειά του και να σπαμάρουν. “Δε ξέρω πόσα ήταν τα views αλλά ένιωθα ότι ήταν κανένα εκατομμύριο. “500 plays? Χριστέ μου!” θυμάται μιλώντας στο περιοδικό.

Μιας και το Τορόντο θεωρείται μικρή σαν περιοχή κατά κάποιο τρόπο, τα νέα κυκλοφόρησαν και άκουσε τη μουσική του Tesfaye – αυτό είναι το πραγματικό όνομα του The Weeknd και δεν έχω ιδέα πως προφέρεται-  ο μάνατζερ του Drake, Oliver El – Khatib. Ο Oliver, λοιπόν, άρχιζε και πόσταρε στο blog του Drake τραγούδια του The Weeknd.

Ο Tesfaye, λέει ότι στις αρχές ο Drake μάλλον δεν έδωσε καμία σημασία στη δουλειά του. Ωστόσο, στη συνέχεια επανόρθωσε αρχικά διοργανώνοντας το καθιερωμένο του φεστιβάλ στο Τορόντο παρέα με τον Tesfaye. Έπειτα ήρθαν κι άλλες συνεργασίες και σύντομα ο The Weeknd δεν ήθελε καμία βοήθεια. Έγινε γνωστός παρά το ότι ήταν πολύ πολύ διστακτικός στο να δίνει συνεντεύξεις και να προωθεί τη δουλειά του μέσω των Μέσων.

Όπως παραδέχτηκε στο Rolling Stone, αρνιόταν πολλές προτάσεις για συνεντεύξεις. Αρχικά, γιατί φοβόταν ότι δε θα μπορούσε να μιλήσει καλά. Δεν έχει τελειώσει το Λύκειο και έπαιζε σταυρόλεξο για να βελτιώσει το λεξιλόγειο του. Και τώρα ακόμα εύχεται να ήξερε να μιλάει καλύτερα. “Ακόμα έχω την ανασφάλεια όταν μιλάω με κάποιον που είναι μορφωμένος” λέει.

Αλλά μάλλον δεν είναι αυτός ο λόγος που παραμένει λίγο μυστήριος και μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας. “Ζούμε σε μια εποχή που όλα είναι τόσο πολύ προβεβλημένα. Νομίζω ότι είναι ωραίο να αναρωτιέται κάποιος ποιος στο καλό είμαι” λέει.

Νομίζω ότι γι’ αυτό η καριέρα μου θα είναι μεγάλη. Δεν έχω δώσει στον κόσμο τα πάντα.

Για την ακρίβεια, έχει δώσει υπέροχες μουσικές και ένα προφίλ το οποίο τον κάνει να φαίνεται “weirdo” και το ξέρει όπως φαίνεται, χωρίς να τον χαλάει καθόλου. Όσον αφορά τη μουσική, έχει πιάσει πολλές κορυφές σε επίπεδο αριθμών με μια από τις πιο σημαντικές, το γεγονός ότι τον Οκτώβριο στο Hot 100 του Billboard να έχει δύο κομμάτια στο top 3, την ίδια εβδομάδα.

Σε όλο αυτό τον πανικό, οι θαυμαστές τους έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν συγκρίσεις του παλιού και του νέου Weeknd με αρκετούς – έχει πλάκα αλήθεια να το μάθεις- να λένε ότι στο τραγούδι “The Rolling Stone” ο ίδιος τους απευθύνεται και τους λέει ότι ελπίζει πως τον αγαπάνε και μετά την μεγάλη επιτυχία:

So baby love me

Before they all love me

Until you won’t love me

Because they all left me

I’ll be different

I think I’ll be different

I hope I’m not different

And I hope you’ll still listen

But until then

Baby I got you

I got you

Girl I still got you

I got you

 

Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος προσπαθεί να καταλάβει για τι πράγμα τραγουδάει ο Weeknd. Οι στίχοι του μπορεί να ακουστούν και ως ερωτικοί αλλά μεταφράζονται σε πολλές φορές τέλεια και για ναρκωτικά. Ένας άντρας σε όλα του τα βίντεο κλιπ, εξισώνεται με τον θάνατο και οι κουβέντες δίνουν και παίρνουν. Το μυστήριο υπάρχει γενικότερα και δε φαίνεται να μην του αρέσει, ούτε να το έχει αλλάξει στην πορεία του.

Αυτό που σίγουρα άλλαξε είναι τα μαλλιά του, τα οποία δεν είναι καθόλου διακριτικά και έχουν γίνει ουκ λίγες φορές θέμα συζήτησης – η Taylor Swift του έπιασε την κουβέντα για το θέμα περίπου μια ώρα, στα περσινά Grammys.

A Man We Love

Mετά από όλα τα παραπάνω και χωρίς να ξεχνάω ότι η στήλη που γράφω αυτό το κείμενο λέγεται “Men We Love” έχω να κάνω ένα πολύ ωραίο επίλογο σχετικά με τους λόγους που μου αρέσει ο Weeknd και χαίρομαι πάρα πολύ που έχει φτάσει εκεί που έφτασε.

Η μουσική του είναι φανταστική. Μάλιστα οι πιο παλιές δουλειές του κάνουν σίγουρα για ηχητικό χαλί κατά τη διάρκεια σεξ. Ο ίδιος, δεν έχει κρύψει στις λίγες φορές που έχει μιλήσει ότι αγαπάει το σεξ και έχει κάνει πολύ. Λίγο απασχολεί ωστόσο για την προσωπική του ζωή και αυτό είναι στα συν του. Γενικά, είναι στα συν του ότι δεν έχει προσπαθήσει να είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι (τουλάχιστον από όσο έχουμε καταλάβει).

Ένα αγόρι από την Αιθιοπία, που αγαπούσε τον Michael Jackson όπως πολλά παιδιά στη χώρα του. Ένα αγόρι που πήγε στο Τορόντο, πέρασε αρκετά δύσκολα παιδικά χρόνια, μεγάλωσε με τη γιαγιά του και αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική. Ένα αγόρι που έφτασε στα 25 του για να βγει μπροστά στις κάμερες, καθώς είχε ανασφάλειες – ως είναι άνθρωπος. Ένα αγόρι που παραδέχεται ότι οι γύρω του όταν τον γνωρίζουν τον λένε ευγενικό και γλυκό. Που έχει δηλώσει – χωρίς φόβο να τον τρολάρουν – ότι μένει σε στοιχειωμένο σπίτι.

Ένας καλλιτέχνης που μέσα σε όλο αυτό το χαμό που γίνεται γύρω από το πρόσωπο του ακόμα λέει το εξής: “Ακόμα είμαι στη διαδικασία του να χωνέψω” όλη την επιτυχία. “Αλλά τα ουρλιαχτά γίνονται όλο και πιο δυνατά”.

Κι όλα αυτά όταν σήμερα, κλείνει μόλις τα 26 του χρόνια. Τα πράγματα που μας περιμένουν στο μέλλον με αποστολέα εκείνον, είναι πολλά και δε γίνεται παρά να ανυπομονούμε.