VIRAL

Μια γυναίκα αλλάζει την εικόνα που έχεις για το σώμα σου, χρησιμοποιώντας ένα καλσόν

Οι "πριν και μετά" φωτογραφίες είναι πολύ σημαντικές όταν θες να αναδείξεις την πρόοδο ενός σώματος μετά από μια δίαιτα ή από έντονη σωματική άσκηση και σχεδόν πάντα γίνονται viral. Η Milly Smith διάλεξε όμως αυτή τη μέθοδο των φωτογραφιών αριστερά-δεξιά, προκειμένου να μιλήσει για τα πρότυπα του σώματος που επικρατούν.

Αριστερά λοιπόν τη βλέπουμε να φοράει ένα καλσόν και δεξιά λίγα δευτερόλεπτα μετά να το έχει κατεβάσει εκθέτοντας σε πλήρη θέα την κοιλιά της.

Ίδιο κορίτσι, ίδια μέρα, ίδια ώρα. Κανένα “πριν και μετά”. Καμία μεταμόρφωση απώλειας βάρους. Καμία προώθηση εταιρείας αδυνατίσματος. Νιώθω καλά με το σώμα μου και στις δύο εικόνες. Σε καμία από τις δύο δεν αξίζω λιγότερο. Καμία δε με κάνει να νιώθω λιγότερο άνθρωπος. Καμία δεν καλωσορίζει υποτιμητικά σχόλια ή ανήθικες λέξεις.

Δε βλέπουμε καν πώς είναι ένα αληθινό κορμί που δεν ποζάρει, ούτε τι είναι πραγματικά όμορφο, ώστε οι άνθρωποι θα με έβρισκαν λιγότερο ελκυστική μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα επειδή άλλαξα πόζα. Πόσο τρομερά γελοίο είναι αυτό;

Μου αρέσει να βγάζω αυτές τις φωτογραφίες, βοηθάει το μυαλό μου τόσο πολύ και με βοηθάει να εκλογικεύσω τις αρνητικές μου σκέψεις.

Μη συγκρίνεστε, απλά ζήστε για τον εαυτό σας. Δεν υπάρχει κανένας στον κόσμο σαν εσένα και αυτό είναι υπέροχο, δε νομίζεις; Ο κόσμος δε χρειάζεται ακόμα μια αντιγραφή, χρειάζεται εσένα.

Είμαστε άξιοι, έγκυροι και ισχυροί πέρα από κάθε μέτρο. (Αν δεν ανεβάσεις το καλσόν σου όσο πιο ψηλά μπορείς, είσαι στ’ αλήθεια άνθρωπος;)

Το τέλειο σώμα μπορεί να είναι απλά μια ψευδαίσθηση. Η Milly θέλει απλά να πει πως δε χρειάζεται να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με όσα βλέπουμε στα social media γιατί αυτό τελικά μπορεί να μας κάνει κακό.