ΣΩΜΑ

Αυτή η γυναίκα έχασε 80 κιλά και έχει βρει τον τρόπο ώστε να μην τα ξαναπάρει ποτέ

Το πώς αισθάνεται ο κάθε άνθρωπος με το σώμα του είναι αυστηρά προσωπική του υπόθεση. Η Jessica Beniquez, μια νεαρή κοπέλα που κατοικεί στις ΗΠΑ, για αρκετά χρόνια ήταν παχύσαρκη. Το πολύ αυξημένο της βάρος της προκαλούσε προβλήματα όχι μόνο στη ψυχολογία, αλλά και στην υγεία της.

«Δεν ένιωθα άνετα, ήμουν μίζερη. Δυσκολευόμουν να σηκωθώ από το κρεβάτι» δηλώνει σε συνέντευξή της στο περιοδικό People. «Ήξερα ότι έπρεπε να χάσω βάρος γιατί είχα υψηλή πίεση, αλλά μου πήρε πάνω από έναν χρόνο ώστε να συνειδητοποιήσω πόσο επικίνδυνο ήταν αυτό για μένα, και τελικά να κάνω κάτι».

Η Jessica είχε πολλές από τις κακές διατροφικές συνήθειες που φαντάζεσαι. Έτρωγε πατάτες τηγανητές, μακαρόνια και chicken nuggets σε καθημερινή βάση. Όταν επέστρεφε από τη δουλειά, το μόνο που έκανε ήταν να παίρνει θέση στον καναπέ αγκαλιά με το φαγητό της και να βλέπει τηλεόραση για ώρες. Ώσπου το 2016 πήρε την απόφαση να κάνει την  αλλαγή που θα της άλλαζε και θα της έσωζε τη ζωή.

Η 22χρονη αντικατέστησε τα ανθυγιεινά σνακ που τόσο λάτρευε με επιλογές όπως καρότα με χούμους, γιαούρτι, τυρί cottage, shakes πρωτεΐνης, ψητό κοτόπουλο και σαλάτες. «Άνοιξα τα κανάλια της γεύσης μου και δοκίμασα νέα πράγματα» λέει χαρακτηριστικά, αναφερόμενη σε απλές τροφές, που μέχρι τότε ήταν απούσες από την καθημερινότητά της. Παράλληλα, η Jessica άρχισε να ασκείται. Κάθε βράδυ περπατούσε και έκανε ασκήσεις που έβλεπε σε videos στο You Tube.

Όλη αυτή η σπουδαία προσπάθεια, αποτυπώθηκε στο Instagram της. Σήμερα η Jessica ζυγίζει περίπου 63 κιλά και συνεχίζει να φροντίζει το εαυτό της. Οι άνθρωποι που της έδιναν συγχαρητήρια ήταν για εκείνη το πιο ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσει να προσπαθεί για το καλύτερο. Σήμερα εργάζεται στην υποδοχή ενός γυμναστηρίου και ονειρεύεται να γίνει trainer. Η σωστή διατροφή και η άσκηση έχουν γίνει πλέον τρόπος ζωής για εκείνη και δεν τ’ ανταλλάζει με τίποτα. 

  Για την Jessica, o στόχος δεν είναι μόνο ένα καλοσχηματισμένο σώμα. Αυτό που εύχεται είναι η ιστορία της να ενθαρρύνει τους ανθρώπους ώστε να παλέψουν για μια καλύτερη υγεία. «Θέλω να τους πείσω πως μπορούν να τα καταφέρουν και να έχουν τον έλεγχο. Δεν φανταζόμουν ποτέ να είμαι εδώ που βρίσκομαι σήμερα. Ήμουν πολύ ντροπαλή, αλλά τώρα έχω πολύ αυτοπεποίθηση και τόση ενέργεια», λέει με χαρά η νεαρή κοπέλα, η οποία παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει σοβαρό ζήτημα υγείας (έχει διαγνωσθεί με Λέμφωμα του Hodgkin), δεν έχει σταματήσει να χαμογελάει στιγμή.