WOMEN TODAY

Η Lena Dunham ανεβάζει γυμνή selfie και ξέρει γιατί αξίζει στο κορμί σου να αγαπηθεί

Η Lena Dunham έχει υποστεί σκληρή κριτική για τις άπειρες φορές που επέλεξε να εμφανιστεί γυμνή στη σειρά της, Girls, αλλά και το πώς προτίμησε να επιδείξει το κορμί της στην μικρή οθόνη τόσο ωμά και συχνά, ενώ τολμούσε να μην είναι τέλειο και αψεγάδιαστο.

Τον τελευταίο καιρό, έχει αδυνατίσει πολύ, γεγονός που επίσης προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου, αφού “έπαψε να είναι το ίδιο body positive με πριν και υπέκυψε στα αδύνατα πρότυπα της βιομηχανίας του Hollywood”. Η ίδια φυσικά απάντησε σε όλα αυτά, ούσα έξαλλη με το ότι όπως κι αν είναι το κορμί της, δεν γλιτώνει την κριτική.

Στο τελευταίο της post στο Instagram, η Lena δημοσίευσε μια γυμνή της selfie, στη λεζάντα της οποίας μοιράζεται κάποια πιο προσωπικά λόγια για τη σχέση της με το σώμα της ανά τα χρόνια και πώς το χιούμορ της λειτουργούσε σαν άμυνα απέναντι στα σχόλια των τρίτων.

 

“[…] Πέρασα τόσα πολλά χρόνια να αγαπώ το σώμα μου, αλλά να πιστεύω πως δεν το αγαπούν οι άλλοι και ο μόνος σκοπός του ήταν να τροφοδοτεί αστεία. Έκανα μόνη μου την προσβολή, ώστε να μη μπορεί κανείς άλλος να το κάνει. Δεν το μετανιώνω – αυτή είναι η τέχνη μου και ήταν η αλήθεια μου – αλλά τώρα, στα 31, έχοντας περάσει από την κόλαση με την υγεία μου και τις αντιλήψεις των άλλων ανθρώπων για τη φυσική μου κατάσταση, νιώθω βαθύτατα άνετα με την ιδέα ότι αυτό το βάζο μελιού σε σχήμα αχλαδιού, είναι εξίσου καλό στο να κάνει τους ανθρώπους να γελούν, αλλά και να ποζάρει σαν μοντέλο των Suicide Girls γύρω στο 2004. Το αγαπώ ολόκληρο“.

 

Κεντρική φωτογραφία: (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)