ROLE MODELS

Η Emma Watson έδωσε την πιο σημαντική συνέντευξη της ζωής της

Jordan Strauss/Invision/AP

Κοινωνική πίεση και αόρατα κουτάκια που οφείλεις να τσεκάρεις για να πας στην παρακάτω πίστα. Πρώτο το ένα, μετά το άλλο. Μία ανομολόγητα δύσκολη ακολουθία που δεν κοιτάει πρόσωπα, παρά μόνο φύλα. Είσαι γυναίκα και πρέπει να έχεις έναν προγραμματισμό. Να σπουδάσεις, να βρεις δουλειά, να βρεις άντρα, να παντρευτείς, να ανοίξεις σπίτι, να κάνεις παιδιά, να τα μεγαλώσεις και να περιμένεις τα εγγόνια. Αυτά έχει το πρόγραμμα και η σειρά είναι προκαθορισμένη και πάντα σε ηλικιακή συνάρτηση. Πρέπει και υποχρεώσεις από μία κοινωνία που δεν έχει μάθει να δουλεύει με συναισθηματική νοημοσύνη. Η Emma Watson ετοιμάζεται να κλείσει τα 30 και νιώθει το άγχος της κοινωνικής πίεσης να της ρουφά το οξυγόνο. Μιλά στη βρετανική Vogue και δηλώνει «σύντροφος του εαυτού της», το single μάς αποχαιρέτησε.

Διάβασε ακόμα: H Michelle Williams μίλησε για τις ανισότητες στους μισθούς των γυναικών και μόλις θυμηθήκαμε γιατί την αγαπάμε τόσο

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη British Vogue (@britishvogue) στις

«Ποτέ δεν πίστεψα το παραμύθι “Είμαι ευτυχισμένη μόνη μου”. Μου πήρε πολύ καιρό, είμαι όμως πολύ ευτυχισμένη. Είμαι σύντροφος του εαυτού μου. Εάν δεν έχεις χτίσει ένα σπίτι, εάν δεν έχεις έναν σύζυγο, εάν δεν έχεις μωρό και φθάνεις στα 30 και δεν νιώθεις και καμιά φοβερή ασφάλεια, μια σταθερότητα στην καριέρα σου, υπάρχει μια απίστευτη ποσότητα άγχους» εξήγησε.

Μάλιστα ανέφερε πως «την ίδια ώρα που οι μεγαλύτερες σε ηλικία ελεύθερες γυναίκες γίνονται αντιληπτές ως αντικείμενα οίκτου, οι άνδρες θεωρούνται, αντιθέτως, ως ελεύθερα πνεύματα που απολαμβάνουν τη ζωή του εργένη».

«Οι γυναίκες βρίσκονται αντιμέτωπες συχνά με την πίεση προκειμένου να αποκτήσουν σύντροφο και να ξεκινήσουν οικογένεια, όπως υποστηρίζουν οι ακτιβίστριες των δικαιωμάτων των γυναικών» πρόσθεσε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emma Watson (@emmawatson) στις

Η ηθοποιός μίλησε επίσης για τη δική της εμπειρία σεξισμού, καθώς θυμήθηκε ότι βρέθηκε μπροστά σε διακρίσεις με βάση το φύλο από την ηλικία των 8, όταν και πρωταγωνίστησε στις ταινίες του Harry Potter. Ανέφερε ακόμα πως στην ενήλικη ζωή της, τα ΜΜΕ της προσέδωσαν ερωτικά χαρακτηριστικά, κάτι που δεν έκαναν με τους συμπρωταγωνιστές της στο Harry Potter.

Η Watson είναι δηλωμένη φεμινίστρια και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ. Έχει ταξιδέψει στο Μπαγκλαντές και τη Ζάμπια για να προωθήσει το project της εκπαίδευσης νεαρών κοριτσιών. Χαρακτηριστική η ομιλία της στην ημερίδα ”ΗeForShe”.

«Γιατί κατέληξε ο φεμινισμός να θεωρείται κάτι τόσο απωθητικό; Θεωρώ ότι έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να πληρώνομαι το ίδιο με τους άντρες συναδέλφους μου. Νομίζω ότι ναι, πρέπει να έχω το δικαίωμα να παίρνω εγώ τις αποφάσεις που αφορούν το σώμα μου. Πιστεύω ότι οι γυναίκες οφείλουν να συμπεριλαμβάνονται στην πολιτική ηγεσία, ώστε να έχουν λόγο σε αποφάσεις που μετά θα ορίζουν τη ζωή μου. Και θεωρώ ότι κοινωνικά πρέπει να λαμβάνω τον ίδιο σεβασμό με τους άντρες».

Η Emma Watson είναι μία γυναίκα που αποτελεί για εμάς πρότυπο. Είναι μία γυναίκα που φέρνει την αλήθεια σε πρώτο πλάνο ακόμα κι πονά. Πάει τον κόσμο παρακάτω κι αυτό από μόνο του αποτελεί στάση ζωής ανεκτίμητης αξίας.

Κεντρική Φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP