ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

Διάσημες γυναίκες δείχνουν τα “αληθινά” κορμιά τους

Joel Ryan/Invision/AP

«Τη χοντρή να την ισιώσεις, την λεπτή να την παχύνεις, την κοντή να την ψηλώσεις, την ψηλή να την κοντύνεις» τραγουδούσε η μοδίστρα Ρένα Βλαχοπούλου στην Παριζιάνα. Δεκαετίες αργότερα η ανάγκη πολλών να δείχνουν στα social media μια άλλη εικόνα από αυτή που στην πραγματικότητα έχουν. Οι στίχοι είναι κομμένοι και ραμμένοι. Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι photoshop. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι υγιή πρότυπα ομορφιάς και γυναίκες ελεύθερες που δεν περιορίζονται από πρότυπα και στερεότυπα. Το κίνημα θέλει τα διάσημα κορμιά ''αληθινά'' χωρίς επεξεργασία και φίλτρα. Θέλει τα διάσημα κορίτσια να αποδέχονται τους εαυτούς τους.

Demi Lovato

 

Η Demi Lovato δημοσίευσε μία εντελώς αρετουσάριστη φωτογραφία της με μαγιό κι έστειλε το δικό της μήνυμα, καλώντας όλες τις γυναίκες να αγαπήσουν το σώμα τους έτσι όπως ακριβώς είναι. «Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου. Μια φωτογραφία μου με μπικίνι, χωρίς ρετούς. Και μαντέψτε, έχω κυτταρίτιδα. Κουράστηκα τόσο πολύ να ντρέπομαι για το σώμα μου, να κάνω ρετούς (ναι οι άλλες φωτογραφίες μου με μπικίνι είναι με ρετούς). Σιχαίνομαι που το έκανα αλλά είναι η αλήθεια. Θέλω να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου στο οποίο θα είμαι πιστή σε αυτό ακριβώς που είμαι παρά να προσπαθώ να πιάσω τα standard κάποιου άλλου. Εδώ είμαι λοιπόν. Χωρίς να φοβάμαι, περήφανη για το σώμα μου.»

Διάβασε κι αυτό: Όλες οι φορές που η Ashley Graham μας ενέπνευσε με το στιλ αλλά και και με τη στάση ζωής της

Ashley Graham

 

«Έχω χρησιμοποιήσει το σώμα μου σαν εργαλείο για να μιλήσω για θέματα ταμπού όπως η κυτταρίτιδα ή το να είναι κανείς ανασφαλής για την κοιλιά του, και επίσης έχω μιλήσει για το πώς να δώσεις εσύ την επιβεβαίωση στον εαυτό σου. Και ξέρω τις ζωές που έχουν αλλάξει: Μικρά κορίτσια και γυναίκες στην ηλικία μου μου έχουν γράψει και μου έχουν πει: “Ποτέ δεν αγάπησα το σώμα στο οποίο κατοικώ μέχρι που άκουσα για τις δικές σου εμπειρίες”», έχει πει χαρακτηριστικά στη Vogue η Ashley Graham που είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί.

Serena Williams

 

«Μου έχουν προσάψει όποιον χαρακτηρισμό θέλεις. Με έχουν ντροπιάσει για το μέγεθος του σώματός μου. Έχω πληρωθεί λιγότερα χρήματα απ’ αυτά που μου άξιζαν λόγω του φύλου μου. Έχω φάει πέναλτι σε αγώνα τελικoύ επειδή εξέφρασα τη γνώμη μου ή επειδή φώναξα δυνατά. Και αυτά είναι μόλις τα πράγματα που μου έχουν συμβεί δημόσια. Με λίγα λόγια, ποτέ δε μου έχουν έρθει εύκολα τα πράγματα. Αλλά μετά σκέφτομαι το επόμενο κορίτσι που θα έρθει μετά από εμένα και που θα μου μοιάζει, με κάνει να ελπίζω ότι ίσως, ίσως μπορεί, η φωνή μου να τη βοηθήσει» ανέφερε η Serena Williams στη συνέντευξή της στο Harper’s Bazaar. Για το εμβληματικό αυτό εξώφυλλο η Serena έθεσε ως προϋπόθεση να μην πειραχτούν καθόλου οι φωτογραφίες της.

Διάβασε ακόμα: Τα μεγάλα οπίσθια της Serena Williams με βοήθησαν σήμερα να αισθανθώ υπερήφανη και για τα δικά μου

Hilary Duff

 

Το 2017 η Hilary Duff πόσταρε μία φωτογραφία της από τη παραλία χωρίς να βάλει φίλτρα και χωρίς να εξαφανίσει την κυτταρίτιδά της. «Κάνω αυτή την ανάρτηση για όλα τα νέα κορίτσια, τις γυναίκες και τις μαμάδες κάθε ηλικίας. Απολαμβάνω τις διακοπές με τον γιο μου, μετά από μια μακρά περίοδο δουλειάς που έλειπα μακριά του. Αφού τα sites χαίρονται να αναδεικνύουν τα “ελαττώματα” των διάσημων, ορίστε, να τα. Το σώμα μου μού έχει δώσει το μεγαλύτερο δώρο της ζωής μου, τον γιο μου. Το σώμα μου είναι υγιές και με πάει όπου θέλω να πάω. Κυρίες μου, ας είμαστε περήφανες γι’ αυτό που έχουμε και ας σταματήσουμε να σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο ευχόμενες να ήμασταν διαφορετικές, καλύτερες και αψεγάδιαστες» ανέφερε η ηθοποιός. Και για να ολοκληρώσει το post της πρόσθεσε και το εξής hashtags #kissmyass.

Rihanna

 

Πρότυπο αυτοεκτίμησης η Rihanna. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στη Vogue ανέφερε: «Πρέπει απλά να γελάς με τον εαυτό σου, να αστειεύεσαι. Τι εννοώ με αυτό; Ξέρω πότε έχω πάρει βάρος και πότε έχω χάσει βάρος. Αποδέχομαι όλα τα σώματα. Δεν είμαι μοντέλο της Victoria’s Secret, και εξακολουθώ να αισθάνομαι πολύ όμορφη και σίγουρη για το σώμα μου μέσα στα εσώρουχα μου.» Να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου, αυτό θέλει από εσένα η Rihanna.

Chrissy Teigen

 

«Το Instagram είναι μια τρέλα! Νομίζω ότι είναι φανταστικό που άνθρωποι έχουν εκπληκτικά σώματα και είναι υπερήφανοι που τα επιδεικνύουν (αλήθεια λέω!), αλλά ξέρω πόσο δύσκολο είναι να ξεχάσουμε πώς δείχνουν τα κανονικά μας σώματα όταν οι πάντες μοιάζουν τρελά τέλειοι. Επίσης, δεν μιλάω για “αυτοπεποίθηση”, γιατί δεν είμαι ακόμα εκεί, είμαι πολύ ανασφαλής. Απλώς χαίρομαι που μπορώ να κάνω τους άλλους να αισθάνονται καλύτερα για τους εαυτούς τους». H Chrissy Teigen μοιράζεται πολύ συχνά με τους followers της φωτογραφίες που δείχνουν το σώμα της έτσι όπως ακριβώς είναι, μετά μάλιστα και από δύο εγκυμοσύνες.

 

Και τα δικά μας κορίτσια θέλουν να κινηθούν προς αυτή τη κατεύθυνση. Ζέτα Δούκα, Σοφία Κουρτίδου, Λάουρα Νάργες, Μαρία Ηλιάκη, Μαίρη Συνατσάκη, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μαρία Κορινθίου και Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, είχαν ποζάρει στον φακό του Θανάση Κρίκη για το Hello! Health & Diet χωρίς επεξεργασία. «Μία γυναίκα πρέπει να αγαπήσει το σώμα της όπως κι αν είναι αυτό. Γιατί αν δεν το αγαπήσεις εσύ δε θα σε αγαπήσει, πίστεψέ με, ούτε αυτό, ποτέ», δήλωσε η Μαρία Ηλιάκη στην κάμερα της εκπομπής ”Στη Φωλιά των Κου Κου” ενώ η Λάουρα Νάργες πρόσθεσε «Ζήτω οι καμπύλες».

 

Κεντρική Φωτογραφία: Joel Ryan/Invision/AP