BEYONCE

33 λόγοι που αγαπάμε τη Beyonce

Μόλις 9 ημέρες πριν ολοκληρώσει την πρώτη της κοινή περιοδεία με τον άντρα της, Jay Z, η Beyonce σβήνει σήμερα τα 33 της κεράκια. Πίσω της έχει ήδη πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς, ένα γάμο, ένα παιδί και εκατομμύρια θαυμαστές.

Ανάμεσα στους τελευταίους είμαστε και εμείς. Τα βάλαμε κάτω, λοιπόν, και σκεφτήκαμε γιατί. Όσα κεράκια σβήνει, τόσους λόγους βρήκαμε. (Είχαμε και άλλους, αλλά τους αφήνουμε για του χρόνου).  Όλοι μαζί είναι το μεγάλο μας Like σε αυτή τη Lady.

1. Είναι κούκλα

Ξεκινάμε από το προφανές. Η Beyonce μας αρέσει γιατί τι να κάνουμε, είναι όμορφη. Από που να ξεκινήσουμε; Aπό το σοκολατένια δέρμα της, τα σγουρά και πλούσια μαλλιά της, το ιδιαίτερο πρόσωπο της, το χαμόγελο, το βλέμμα;

2. Έχει καμπύλες

Είναι από εκείνες τις γυναίκες που μας αποδεικνύουν ότι ακόμα και το πιο “γεμάτο” σώμα, μπορεί να τα σπάει. Είχε κορμί κλεψύδρα πολύ πριν γίνει της μόδας.

3…και τις αναδεικνύει

Σίγουρα θα μπορούσε να την ενοχλεί το καλούπι της και πραγματικά πιστεύουμε ότι θα έχει περάσει από αυτή τη φάση.  Τώρα πάντως, στα 33 της, φαίνεται απίστευτα εξοικειωμένη με το σώμα της. “Μου αρέσει να αναδεικνύω τη μέση και τα πόδια μου” έχει πει πρόσφατα. Και καλά κάνεις Bey μας.

4. Δημιούργησε λήμμα

Το λεξικό Oxford English Dictionary, περιλαμβάνει από το 2004 και τη λέξη “Bootylicious” στις σελίδες του. Ο λόγος είναι το ομώνυμο τραγούδι των Destiny’s Child, συγκρότημα που ήταν μέλος η Beyonce. Έγινε τόσο μεγάλη επιτυχία που η λέξη καθιερώθηκε. Σημαίνει “η γυναίκα που είναι σεξουαλικά ελκυστική”.

5. Χορεύει καταπληκτικά

Η ίδια έχει εκμυστηρευτεί ότι στα γυρίσματα ενός video clip της, από τον πολύ χορό της έπεσε το φόρεμα. Δε μας φαίνεται περίεργο. Έχει τον ρυθμό μέσα της και χειρίζεται το σώμα της υπέροχα. Υ π έ ρ ο χ α.

6. Δε ντρέπεται για τη σεξουαλικότητα της

Ως μητέρα πια, θα μπορούσε κανείς να περιμένει λίγο περισσότερο… σεμνές εμφανίσεις από εκείνη. Ωστόσο, όχι. Αυτό δε θα ήταν Beyonce. “Δε ντρέπομαι καθόλου για το ότι είμαι σεξουαλική. Δε νιώθω ότι πρέπει να προστατέψω αυτή την πλευρά μου γιατί πιστεύω ότι η σεξουαλικότητα είναι μια δύναμη που όλοι έχουμε” είπε πρόσφατα.

7. Δε βάφεται μανιωδώς

Προφανώς όταν είναι στη σκηνή, το βάψιμο της είναι έντονο. Δε διστάζει όμως, να μοιραστεί φωτογραφίες της που είναι λιγότερο βαμμένη ή και χωρίς καθόλου make up.

8. Της αρέσουν τα piercing

Από τον αφαλό της έχουν περάσει πολλά διαφορετικά κοσμήματα, το ίδιο και από τα αυτιά της. Η Bey αγαπάει τα piercing και εμείς τη Bey και κάνει κύκλο όλο αυτό.

9. Έχει το δικό της ιδιαίτερο στιλ

Κάνει μόδα, δεν την ακολουθεί. Από τα μαλλιά, τα νύχια μέχρι το ντύσιμο, έχει το δικό της στυλ. Στις καθημερινές της εμφανίσεις, με τα αθλητικά και τις φόρμες είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Στη σκηνή, πάντα κλέβει τις εντυπώσεις με τα χαρακτηριστικά κορμάκια και το ντύσιμο της.

10. Τα τραγούδια της είναι αγαπημένα

Δε θα σου πούμε όλα, όμως σίγουρα αρκετά τραγούδια της, τα έχουμε σε μια λίστα με “αγαπημένα pop” ή “αγαπημένα r&b”. Να, για παράδειγμα θα σου αναφέρω τη μπαλάντα “Halo” και το κλασσικό πια “Single Ladies”.

11. Συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους θαυμαστές της

Μπορεί ήδη να μετράει πολλά χρόνια στη μουσική βιομηχανία, αλλά ξέρει τον τρόπο να μην αφήνει τους fan της να τη βαρεθούν. Πρόσφατη απόδειξη, το νέο της album που βγήκε ξαφνικά μαζί με τα videoclip και κέρδισε απλούς θνητούς και πολλούς διάσημους.

12. Δεν είναι σνομπ με τους fan της

“Όταν πέφτω με σηκώνετε. Όταν πεινάω, μου δίνετε τροφή” είπε τον περασμένο Μάρτιο στους θαυμαστές της, βάζοντας τα κλάματα επί σκηνής. Λίγους μήνες πριν είχε κάνει photobomb σε selfie θαυμάστριας της. Στο Instagram γράφει κατά καιρούς διάφορα που απευθύνονται στον κόσμο που την ακολουθεί πιστά.

13. Γράφει

Μιλώντας για γράψιμο, δε θα μπορούσε από τη λίστα των “θετικών” της Beyonce, να λείπει το γεγονός ότι ακόμα χρησιμοποιεί μαρκαδόρο και χαρτί για να εκφραστεί, όπως επίσης και το ότι τα γράμματα της είναι ωραία. Μη γελάς!  Φυσικά στην παράγραφο αυτή συμπεριλαμβάνουμε και το ότι γράφει τραγούδια, δε τα τραγουδάει απλά.

14. Αγαπάει τα ζώα

Μπορεί να είχαν βγει διάφορες φήμες ότι είχε εγκαταλείψει το σκυλάκι της, αλλά τελικά διαψεύστηκαν. Η Beyonce αγαπάει τα ζώα και όχι μόνο τα… ήμερα.

15.Τρώει γλυκά και δεν το κρύβει

Έχει πει ότι της αρέσει το φαγητό και πρόσφατα δεν έχασε την ευκαιρία να μοιραστεί και μια σοκαλατένια λιχουδιά στο λογαριασμό της στο Instagram. Είναι άνθρωπος βρε παιδί μου, ζει ανάμεσά μας!

16. Υμνεί τη μητρότητα

“Η κόρη μου είναι η μεγαλύτερη μούσα μου” έχει πει η Beyonce, μια από τις φορές που αναφέρθηκε στην Blue Ivy. “Σου δίνει ένα σκοπό στη ζωή” το να έχεις παιδί, είχε πει λίγους μήνες αφού την έφερε στη ζωή.

17. Φωνάζει ότι είναι περήφανη που είναι γυναίκα

Η φωτογραφία της στο Instagram που τη δείχνει σαν μια άλλη Rosie the Riveter, είναι η δημοφιλέστερη της, έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 1,32 εκατ. likes μέσα σε 1 μήνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Beyonce μιλάει για το πόση πίστη έχει στις γυναίκες. “Είναι τέλειο που είμαι γυναίκα και έχω την ελευθερία να εκφράσω τα συναισθήματα μου μέσα από την τέχνη”, έχει δηλώσει η παλιότερα.

18. Πιστεύει στη γυναικεία φιλία

Χωρίς να απορρίπτει την αντρική παρέα, η Beyonce έχει υπογραμμίσει πόσο σημαντικό είναι μια γυναίκα να κάνει παρέα με άλλα θηλυκά. “Νομίζω ότι είναι σημαντικό για τις γυναίκες να είναι κοντά με άλλες γυναίκες και να μαθαίνουν η μία από την άλλη” έχει πει.

19. Αγαπάει την αδερφή της

Θα μπορούσαν να ήταν ανταγωνίστριες, αλλά δεν είναι. Beyonce και Solange καταφέρνουν και κρατούν τις ισορροπίες στη σχέση τους, όπως έχει πει η πρώτη σε συνέντευξη της.Υπενθυμίζει και στους φίλους της στο Instagram ότι όλα είναι καλά και την αγαπάει. “Είναι μια οικογένεια” όπως είχε χαρακτηριστικά δηλώσει και τότε που είχε ξεσπάσει ο θόρυβος με το βίντεο στο ασανσέρ

20. Είναι παντρεμένη με τον Jay Z

Δε ξέρουμε πως τα πάνε, αν είναι καλά κλπ αλλά συμπαθούμε Jay Z, οπότε αυτό το ζευγάρι πολύ μας αρέσει και το βάζουμε στα συν ότι ακόμα και σήμερα τους βλέπουμε να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται. Περιμένουμε το χρόνο για να δούμε αν ισχύουν όσα γράφονται.

21. Είναι πρωτότυπη

Σε πολλά μπορεί να την πεις πρωτότυπη αλλά εμείς ξεχωρίζουμε το γούστο της στους άντρες. Το πιο σέξι σημείο στο αντρικό σώμα, όπως έχει πει, είναι για εκείνη οι ώμοι. “Κάνω και καλό μασάζ” είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη της.

22. Δε τη νοιάζει η εμφάνιση στον άντρα

Το έχει πει παλιότερα, πως η εμφάνιση δεν είναι το παν όταν συζητάμε για σχέσεις. “Καθώς δουλεύω συνέχεια, το όλο θέμα της σχέσης στηρίζεται στις συζητήσεις”. Επικοινωνία περισσότερο, εμφάνιση λιγότερο δηλαδή.

23. Λατρεύει τη μαμά της

“Ότι είμαι, το οφείλω σε εσένα. Είσαι η πρώτη φωνή που μου τραγούδησε ποτέ. Σε κάθε ευκαιρία με ωθείς προς το καλύτερο. Με μαθαίνεις να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου και αυτούς που αγαπώ. Όταν κοιτώ στα μάτια σου, νιώθω τόσο περήφανη. Τώρα που είμαι μητέρα, πραγματικά συνειδητοποιώ όλες τις θυσίες που έκανες για εμάς. Η αγάπη μου για σένα δε μπορεί να εκφραστεί με λόγια”. Τα λόγια της Bey για τη μαμά της.

24. Ξέρει τι θέλει

“Επιτέλους έχω φτάσει σε αυτό το σημείο της ζωής μου που δε με ενδιαφέρει τόσο η γνώμη των άλλων για τις αποφάσεις που παίρνω στη ζωή μου. Είναι τόσο απελευθερωτικό να ξέρω τι θέλω, τι πραγματικά με κάνει χαρούμενη, τι δε μπορώ να αντέξω”.

25. Είναι περήφανη για το παρελθόν της

Είναι αρκετές οι φορές που έχει μιλήσει για το παρελθόν της και έχει μοιραστεί φωτογραφίες της που τη δείχνουν όχι και τόσο σέξι. Φαίνεται όμως ότι είναι οκ με την εικόνα που είχε και την πορεία της.

26. Δούλεψε σκληρά για να φτάσει τους στόχους της

“Δούλεψα πολύ σκληρά στα παιδικά μου χρόνια για να καταφέρω μετά τα 30 να μπορώ να κάνω ότι θέλω. Το έφτασα. Νιώθω πολύ τυχερή που είμαι σε αυτή τη θέση. Θυσίασα πολλά πράγματα και δούλεψα πιο σκληρά περισσότερο ίσως από όποιον ξέρω, τουλάχιστον στη μουσική βιομηχανία. Οπότε, απλά υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι το αξίζω”.

27. Είναι επιτυχημένη

Από το TIME έχει ανακηρυχθεί ως η προσωπικότητα που ασκεί μεγαλύτερη επιρροή, ενώ σύμφωνα με το Forbes είναι και η πιο ισχυρή σταρ από πλευράς χρημάτων. Δεν ασχολείται και με λίγα πράγματα εδώ που τα λέμε.

28. Τραγούδησε στην ορκωμοσία του Barack Obama

Ε, δεν είναι και λίγο να φτιάξεις τέτοιο όνομα που να σε καλέσει ο πρόεδρος της Αμερικής να του τραγουδήσεις, σε μια τόσο ιδιαίτερη μέρα. Μη μας πεις τώρα για τις φήμες περί ερωτικής ιστορίας… Είναι μόνο φήμες.

29. Τα πάει καλά και στην υποκριτική

Μιλώντας για τα πολλά πράγματα που κάνει, θα ήταν άδικο να μην βάλουμε στα συν της, το γεγονός ότι στο σινεμά έχει κάνει προσεκτικά και αξιόλογα βήματα. Μας άρεσε ως Etta James στην Cadillac Records, ως Diana Ross στην Dreamgirls αλλά και ως  Foxxy Cleopatra στην Austin Powers in Goldmember.

30. Είναι λάτρης της σύγχρονης τέχνης

Ο πρώτος καλλιτέχνης που την ενέπνευσε ήταν ο Vincent Van Gogh. Στα 17 της άρχισε να ζωγραφίσει, στα 20 “γνώρισε” τον Michelangelo και αργότερα μέσα από ταξίδι στην Ευρώπη τον Picasso. “Η τέχνη με εμπνέει με τόσο διαφορετικούς τρόπους. Τη χρησιμοποιώ ως αναφορά όταν ψάχνω για έμπνευση για τις εμφανίσεις μου, το ντύσιμο μου ή ένα video” έχει δηλώσει.

31. Έχει έρθει στην Ελλάδα

Ναι, δε θα μπορούσαμε να μη βάλουμε στους λόγους που συμπαθούμε τη Beyonce, το ότι έχει έρθει στην Ελλάδα. Ελπίζουμε να το ξανακάνει, για να την αγαπήσουμε ακόμα παραπάνω.

32. Λατρεύει τα παιδιά γενικότερα

“Νιώθω ένα βαθύ δεσμό με τα μικρά παιδιά. Όλα αυτά που έχω συναντήσει τα περασμένα χρόνια – μου φέρνουν ψυχική ανάταση και με καθοδηγούν, ψιθυρίζοντας στο αυτί μου”, έχει δηλώσει η Beyonce.

33. Λέει ναι σε φιλανθρωπικές δράσεις

Μια σταρ που σέβεται τον εαυτό της, δε θα μπορούσε να μην έχει φιλανθρωπική δράση. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Beyonce ίδρυσε μαζί με την Rowland το Survivor Foundation μετά τον τυφώνα Κατρίνα, ενώ ήταν και το πρόσωπο της World Humanitarian Day το 2012.