CELEBRITIES

Η όμορφη οικογένεια του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Μην κλείνεις τα μάτια

ndp

Πριν από λίγες ημέρες ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης βρέθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με αφορμή την επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ που ετοίμασε μετά από πρόσκληση της ActionAid Hellas «Ένας Κόσμος». Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σήμερα, Κυριακή 31 Μαρτίου στην τηλεόραση από τον Alpha. Ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός, δεν ήταν μόνος του στην εκδήλωση. Μαζί του ήταν δύο από τα μέλη της μεγάλης οικογένειάς του, η αδερφή του Νάρα, ο σύντροφός της και ο πατέρας του Μανώλης.

ndp

 NDP Photo Agency

«Ήταν κάτι το διαφορετικό από αυτό που μας έχει συνηθίσει ο Χριστόφορος. Είναι ένα ντοκιμαντέρ, δεν είχε σενάριο, ήταν ελεύθερο και σίγουρα ήταν μια μεγάλη επιτυχία αυτό που έκανε ο Χριστόφορος στο Νεπάλ και την Γκάνα και ελπίζω να υπάρχει μια ανταποκριση από τον κόσμο. Γιος μου είναι, έκανε μια δουλειά φιλανθρωπική, σίγουρα νιώθω μια συγκίνηση και μια ικανοποίηση», είπε ο πατέρας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στην κάμερα του Alpha που βρέθηκε εκεί, ενώ και ο Χριστόφορος μοιράστηκε τη συγκίνησή του για το project που θα δεις απόψε στην τηλεόραση, αλλά και τα επόμενα κινηματογραφικά σχέδιά του.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είχε μιλήσει σε παλιότερες συνεντεύξεις του για την οικογένειά του. Οι γονείς του χώρισαν όταν εκείνος ήταν 4 ετών. Μεγαλώνοντας και ζώντας τους δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους των γονιών του κατάφερε να κερδίσει πολλά όπως έχει πει. «Γεννήθηκα προπαραμονή Χριστουγέννων στην Αθήνα. Πατέρας από Κρήτη, μητέρα από Νότια Αφρική. Σφοδρός νεανικός έρωτας που έληξε έξι χρόνια μετά, με αποτέλεσμα ένα κλασσικό διαζύγιο. Αδέλφια τέσσερα. Ο Φίλιππος, ο Στέφανος, η Νάρα κι εγώ. Ιδιαίτερη αδυναμία στη γιαγιά Μίκα» είχε περιγράψει για τα μέλη της οικογένειάς του στην Καθημερινή. «Η αφετηρία. Από εκεί που αρχίζουν όλα και εκεί που πάντα καταλήγουν. Τόσο βασανιστικό, όσο και ασφαλές πλαίσιο», σημείωνε ο ίδιος για την έννοια της λέξης οικογένεια. Και όπως είδες στην περίπτωση του Χριστόφορου αυτή η οικογένεια θα μπορούσε να συνοδεύεται ξεκάθαρα και από τον χαρακτηρισμό γοητευτική.

ndp photo agency

 NDP Photo Agency

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency