CELEBRITIES

Ο Σταύρος Νιάρχος παντρεύτηκε την πρώην σύζυγο του Roman Abramovich, Dasha Zhukova

NDP Photo Agency

Με τον τίτλο του συζύγου μπορούν να αποκαλούν ο Σταύρος Νιάρχος και η Dasha Zhukova ο ένας τον άλλο εδώ και λίγες ημέρες. Το ζευγάρι που μάθαμε το περασμένο καλοκαίρι ότι αρραβωνιάστηκε, σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, θα παντρευόταν με πολιτικό γάμο στη Νέα Υόρκη. Πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο, ο Σταύρος Νιάρχος και η Dasha Zhukova παντρεύτηκαν στο Παρίσι. Την είδηση ανέφερε πρώτο το US Weekly. Στον γάμο τους παρευρέθηκαν άνθρωποι από τον χώρο της τέχνης, όπως ο Larry Gagosian και ο καλλιτέχνης Dustin Yellin, αλλά και αγαπημένοι μας διάσημοι όπως ο David Beckham, η Liv Tyler και η σχεδιάστρια Tory Burch. Εκεί ήταν επίσης και ο καλύτερος φίλος της επιχειρηματία, ο δημοσιογράφος Derek Blasberg με τον οποίο την βλέπεις και στην πιο κάτω φωτογραφία.

Διάβασε επίσης: Ο Σταύρος Νιάρχος αρραβωνιάστηκε την πρώην σύζυγο του Roman Abramovich, Dasha Zhukova

 

Ο Σταύρος Νιάρχος και η Dasha Zhukova είναι επίσημα ζευγάρι από το τέλος του 2017  (Το Vanity Fair Espana αναφέρθηκε πρώτη φορά στη σχέση τους λίγο καιρό μετά το διαζύγιο της Dasha με τον Ρώσο μεγιστάνα Roman Abramovich τον Αύγουστο του 2017 μετά από 10 χρόνια γάμου). «Ήταν φίλοι για πολύ καιρό, και τότε ξεκίνησαν να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί», έλεγε τότε κοινός τους φίλος για την αρχή της σχέσης τους. Ήδη από το 2016 οι δυο τους είχαν θεαθεί να βρίσκονται σε διάφορες εκδηλώσεις, κρατώντας πάντα αποστάσεις μεταξύ τους. Πρώτη τέτοια εκδήλωση ήταν το US Open, ο γάμος κοινών τους φίλων στο Hotel du Cap – Eden – Roc στην Αντίμπ και αργότερα σε ένα δείπνο στο St Moritz στο πλαίσιο εγκαινίων έκθεσης τέχνης. Η πρώτη τους κοινή φωτογραφία ως ζευγάρι δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2018, αρκετούς μήνες μετά το συναινετικό διαζύγιο.

Παρόλο που δεν το ήξερες, αυτός ο γάμος είναι πολύ σημαντικός για τον κόσμο της μόδας. Όπως αναφέρει το artnews.com αυτή είναι η ένωση δύο από τους top συλλέκτες έργων τέχνης του κόσμου. Τόσο ο Σταύρος Νιάρχος όσο και η Dasha Zhukova περιλαμβάνονται στις λίστες των κορυφαίων συλλεκτών σταθερά από το 2017 ο πρώτος κι εκείνη από το 2011 -πρώτα από κοινού με τον τότε σύζυγό της και μετά το διαζύγιό τους μόνη της. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ανάμεσα στους διάσημους πίνακες που έχει αποκτήσει ως συλλέκτης ο Σταύρος Νιάρχος είναι o Yo,Picasso του Pablo Picasso (47,8 εκατομμύρια δολάρια), ο Self- Portrait with Bandaged Ear του Vincent Van Gogh (71,5 εκατομμύρια δολάρια) και Green Burning Car I του Andy Warhall (71,7 εκατομμύρια δολάρια). Η Dasha Zhukova από την άλλη είναι μεγάλη υποστηρίκτρια της Ρώσικης μοντέρνας τέχνης ενώ είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του πολυχώρου “The Shed” της Νέας Υόρκης.

Η Ρωσοαμερικανίδα επιχειρηματίας, συλλέκτρια και φιλάνθρωπος, έχει ιδρύσει επίσης το Garage Museum of Contemporary Art και το περιοδικό Garage. Ζει στις ΗΠΑ από την ηλικία των 10 ετών και επέστρεψε στη Ρωσία, όπου γεννήθηκε λόγω του γάμου της με τον Roman Abramovich. Αργότερα οι δυο τους μετακόμισαν στο Λονδίνο. Η ίδια έχει αποκτήσει δύο παιδιά από τον πρώτο της γάμο.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency