CELEBRITIES

Το πρόσωπο του #MeToo κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Vianney Le Caer

Το όνομά της συνδέθηκε όσο λίγων γυναικών του θεάματος με το κίνημα #MeToo που έχει φουσκώσει τον τελευταίο χρόνο, έπειτα από τις αποκαλύψεις για τη δράση του παραγωγού του Hollywood, Harvey Weinstein. Ο τελευταίος, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση σε βάρος νεαρών ηθοποιών, με αντάλλαγμα μια καριέρα στον λαμπερό χώρο του θεάματος. Η Asia Argento μίλησε για την εμπειρία της με τον Αμερικανό παραγωγό και αποκάλυψε πως έπεσε θύμα βιασμού στις Κάννες όταν ήταν ακόμη 21 ετών, με τον άνδρα να εξακολουθεί την παρενόχληση και εκείνη να αδυνατεί να μιλήσει από φόβο για την καριέρα της.

Σήμερα, οι New York Times, δημοσιεύουν στοιχεία που αποδεικνύουν πως η φωνή του κινήματος κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των γυναικών εξαναγκάστηκε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με νεαρό συμπρωταγωνιστή της, ο οποίος και επρόκειτο να κινηθεί νομικά εναντίον της για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Ο Jimmy Bennet, ένα από τα αποκαλούμενα «παιδιά-θαύματα» της βιομηχανίας του θεάματος,  ξεκίνησε από μικρό παιδί μια λαμπρή και πολλά υποσχόμενη καριέρα στον κινηματογράφο. Το 2004, ανέλαβε τον ρόλο του γιου μιας ναρκομανούς, ιερόδουλης, στην ταινία που σκηνοθετούσε η Argento. Η ηθοποιός ήταν και η πρωταγωνίστρια του film, που αποτέλεσε και την αφορμή για την γνωριμία τους. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο Bennet εμφανιζόταν στην κωμωδία “Daddy Day-Care” με τον Eddie Murphy και το 2005, πλάι στον Bruce Willis για την ταινία τρόμου “Hostage”. Ο νεαρός ηθοποιός ανέλαβε και τον ρόλο του James T. Kirk, στην παιδική του ηλικία, στο reboot των ταινιών Star Trek.

Το trailer της ταινίας όπου συμπρωταγωνιστούσε με την Argento

 

Μια καριέρα που εμφανιζόταν πολλά υποσχόμενη και η οποία είχε αποφέρει ήδη στον ανήλικο ακόμη ηθοποιό, έσοδα 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, η συνέχεια δεν υπήρξε τόσο θεαματική, με τον Bennet, που εν τω μεταξύ ασχολήθηκε και με το τραγούδι, να κατηγορεί ευθέως μέσω της δικηγόρου του την κινηματογραφική του μητέρα γι’ αυτό. Παρακολουθώντας τα social media των δύο ηθοποιών, μπορεί κανείς να εξακριβώσει πως υπήρχε μια σχετική επαφή, με την Argento να μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό άνδρα. Ωστόσο, τον Μάιο του 2013, έπειτα από επιδίωξη της ηθοποιού, οι δυο τους συναντήθηκαν σε ξενοδοχείο, με την Argento να φέρεται να τον κακοποιεί σεξουαλικά. Ο Bennet ήταν τότε 17 ετών, με το νομικό καθεστώς της Καλιφόρνια να προβλέπει ως ηλικία κατά την οποία το άτομο είναι σε θέσει να συναινέσει σε μια σεξουαλική επαφή, τα 18 έτη.

My son my love until I will live @jimmymbennett marina del rey 05.2013

A post shared by asiaargento (@asiaargento) on

Η παραπάνω φωτογραφία αναρτήθηκε στο instagram της ηθοποιού μια ημέρα μετά το περιστατικό που οδήγησε στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Η Argento φέρεται να μέθυσε και να εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά τον 17χρονο τότε ηθοποιό σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που ήρθαν στο φως, ο ηθοποιός οδηγήθηκε στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton in Marina Del Rey στην Καλιφόρνια από συγγενικό του άτομο, καθώς, όπως αναφέρει, αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα στην όραση. Όταν συναντήθηκε με την ηθοποιό, εκείνη ζήτησε από τον συνοδό του να τους αφήσει μόνους. Η Asia Argento φέρεται να προσέφερε στον 17χρονο αλκοόλ, ενώ στη συνέχεια τον έριξε στο κρεβάτι και του έκανε στοματικό έρωτα, πριν προχωρήσουν σε σεξουαλική επαφή. Σύμφωνα με την αγωγή του ηθοποιού, η συγκεκριμένη επαφή υπήρξε μια τραυματική εμπειρία η οποία και κόστισε την μετέπειτα καριέρα του, αφού τα επόμενα πέντε χρόνια βρέθηκε να κερδίζει μόλις 60χιλ. δολάρια το χρόνο από την εργασία του.

Happiest day of my life reunion with @jimmymbennett xox

A post shared by asiaargento (@asiaargento) on

Η ηθοποιός έμοιαζε εκστασιασμένη από την συνάντηση εκείνη και είχε ποστάρει δύο  selfie με τον κινηματογραφικό γιο της. «Η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου. Reunion με τον Jimmy Bennet», έγραφε σε μια από αυτές  που αναρτήθηκε την ημέρα της συνάντησης που οδήγησε στα πρόθυρα της δικαστικής διαμάχης.

Αν και η πλευρά του ηθοποιού ζητούσε 3,5 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση, ο συμβιβασμός απέφερε στον λογαριασμό του 22χρονου σήμερα Bennet 380.000 δολάρια. Ο Jimmy Bennet διαμηνύει στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πως εξοργίστηκε όταν είδε την Argento να εμφανίζεται ως πρόσωπο που στηρίζει τους ανθρώπους που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, γεγονός που δεδομένου του παρελθόντος της, του έμοιαζε υποκριτικό. Αυτός ήταν και ο λόγος που προχώρησε στην αγωγή που λύθηκε εξωδικαστικά.

‘Τα συναισθήματα του αναφορικά με εκείνη την ημέρα, βγήκαν στην επιφάνεια πρόσφατα, όταν η Argento εμφανίστηκε ως ένα από τα θύματα του Harvey Weinstein’ αναφέρει η δικηγόρος του.

Ο Jimmy Bennet φαίνεται πως βρέθηκε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, έπειτα από την αναγνώριση και τη δόξα που γνώρισε ως παιδί. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν τις αποκαλύψεις των New York Times, ο 22χρονος κατέθεσε αγωγή και εναντίον των γονιών του, οι οποίοι φαίνεται να υπεξαίρεσαν χρήματα από την περιουσία του και στη συνέχεια τον πέταξαν έξω από το σπίτι. Και αυτή η υπόθεση έληξε με εξωδικαστικό συμβιβασμό, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστή η τελική απόφαση.

 

Τέλος, φαίνεται πως οι δύο πλευρές διατηρούσαν επαφές, τουλάχιστον μέσω social media και μετά την νύχτα στο ξενοδοχείο της Καλιφόρνια. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα μηνύματα που έχει ποστάρει ο νεαρός άνδρας έχουν διαγραφεί, αφενός γιατί ο λογαριασμός του στο twitter είναι ανενεργός και αφετέρου γιατί στο instagram έχει μόνο δύο αναρτήσεις στις οποίες παρουσιάζει τη δουλειά του ως μουσικός.  Σε κάθε περίπτωση ούτε η Asia Argento, ούτε ο ίδιος ο Jimmy Bennet, έκαναν κάποιο σχόλιο μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

 

Κεντρική φωτογραφία: Vianney Le Caer