CELEBRITIES

Τα κιλά της Σίσσυς Χρηστίδου, η αιχμηρή απάντηση του Θοδωρή Μαραντίνη και η συγγνώμη της Σταματίνας Τσιμτσιλή

NDP Photo Agency

«Μάλλον έκοψε το τσιγάρο δεν εξηγείται . Και μαγειρεύει πολύ καλά για τα παιδάκια. Όταν μαγειρεύεις δοκιμάζεις» είπε ο Δημήτρης Παπανώτας με την Σταματίνα Τσιμτσιλή να προσπαθεί να τα μαζέψει ανεπιτυχώς. Τα κιλά της Σίσσυς Χρηστίδου στο επίκεντρο της συζήτησης λες και δεν είχαμε κάτι άλλο να ασχοληθούμε. Το κίνημα του body positivity πήγε μόλις για ύπνο και δε λέει να ξυπνήσει τις επόμενες ημέρες, μήνες, χρόνια. Όσα ακούστηκαν ήταν αν μη τι άλλο άκομψα για έναν άνθρωπο κι όχι για μία γυναίκα. Κακώς ειπώθηκαν, κακώς πιστεύονται. Το πρώτο έγκειται στην ευγένεια, το δεύτερο στη φιλοσοφία ζωής. Κι αν για το δεύτερο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, έστω για το πρώτο ας προσπαθήσουμε να γίνουμε λιγότερο επικριτικοί. Οι άνθρωποι πληγώνονται, δεν κοστίζει τίποτα να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

Το αιχμηρό σχόλιο του Θοδωρή Μαραντίνη

 

Δε θέλησε να υπερασπιστεί τη σύζυγό του γιατί η Σίσσυ Χρηστίδου (και η κάθε Σίσσυ Χρηστίδου) δε χρήζουν υπερασπίσεως. Ως αγανάκτηση εκλαμβάνεται η απάντησή του στο Instagram μετά τα όσα συνέβησαν.

«Tο γυναικείο σώμα είναι από μόνο του ένα θαύμα, καθώς δίνει ζωή. Είναι απογοητευτικό και στενάχωρο που εν έτει 2018 υπάρχουν ακόμα ”άντρες”, ”δημοσιογράφοι”, ”άνθρωποι”, οι οποίοι ασχολούνται με τα κιλά μιας γυναίκας και χλευάζουν δημοσίως, μη έχοντας στοιχειώδη αντίληψη του ρόλου τους και της κοινωνικής τους ευθύνης. Ή τουλάχιστον το σπάνιο απ’ ό,τι φαίνεται στοιχείο της ανθρωπιάς.

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ χιούμορ, σάτιρας, προσβολής, κακίας, κοινωνικού σχολιασμού, bullying. Μεταξύ Eπαγγελματία και Ψωνάρας. Πρέπει να υπάρχουν όρια, αρχές και παιδεία. Για ένα κόσμο καλύτερο, αυτό είναι το καθήκον μας.

Αφήστε τις γυναίκες να είναι όπως γουστάρουν, χαρείτε τις καμπύλες και τις ατέλειες τους. Γιατί ακριβώς αυτή είναι η ομορφιά τους!»

Η συγγνώμη της Σταματίνας Τσιμτσιλή και η σπόντα για το Πρωινό του ΑΝΤ1

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή στον αέρα της εκπομπής της θέλησε να ζητήσει και δημόσια συγγνώμη από τη Σίσσυ Χρηστίδου για όσα ακούστηκαν για την εμφάνισή της, παραδεχόμενη πως επρόκειτο για αστοχία. Βέβαια, δεν παρέλειψε να απαντήσει και στο Πρωινό του ΑΝΤ1, χωρίς να το κατονομάσει, για την κριτική που άσκησαν στα δικά τους σχόλια με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα.

Υπενθυμίζεται πως ο Άρης Καβατζίκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι θλιβερό. Στην τηλεόραση δε βγαίνουν κορίτσια που δεν έχουν τη σιλουέτα της Ζιζέλ; Άκρως ρατσιστικά σχόλια. Η Σταματίνα Τσιμτσιλή ξέρει την εκτίμηση που έχω προς το πρόσωπό της, αλλά η απάντηση της ”Σισσάκι είσαι μια χαρά” δε μου άρεσε. Περίμενα να υπερθεματίσει. Λυπάμαι που το λέω. ”Όποιος κόβει το τσιγάρο μοιάζει στη Ζαρίφη;”, τι είναι αυτό που ακούστηκε στην ελληνική τηλεόραση; Με δουλεύετε τώρα;»

 

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή ανέφερε: «Ξέρετε ότι σε αυτή την εκπομπή ότι αφετηρία του σχολίου είναι πάντα το χιούμορ, καλή διάθεση και καλή πρόθεση. Ενδεχομένως αυτό να μην πετυχαίνει πάντα, είναι μια ζωντανή εκπομπή, είμαστε πολλοί άνθρωποι που συζητάμε και κάποιες φορές μπορεί να γίνονται και ατυχή σχόλια. Είμαστε εδώ, έχουμε το θάρρος και τα αντανακλαστικά αυτό να το δούμε, να το παραδεχτούμε και αν χρειαστεί να ζητήσουμε και συγγνώμη.

Εγώ χθες το βράδυ μίλαγα με τη Σίσσυ Χρηστίδου πάρα πολύ ώρα και τα βρήκαμε, της εξήγησα, το κατάλαβε. Οφείλω, ωστόσο, να ζητήσω συγγνώμη και στη Σίσσυ και στα κορίτσια που μας βλέπουν, σε περίπτωση που παρεξηγήθηκαν. Αυτή η εκπομπή ποτέ δεν έχει δείξει τάσεις για bullying σε ανθρώπους με περισσότερα κιλά, αντιθέτως πάντα αυτοσαρκαζόμαστε και τρολάρουμε ο ένας τον άλλον για τα κιλά μας. Εγώ ποτέ δεν πλασάρω το πρότυπο μιας καχεκτικής κοπέλας, τα βάζω και τα κιλάκια μου και τα δείχνω και κάνω και την πλάκα μου. Οπότε, μακριά από εμάς αυτό το bullying.

Σε ό,τι αφορά άλλες εκπομπές, απέναντι κιόλας, που υπερθεμάτισαν με περισπούδαστο και δασκαλίστικο ύφος, θα τους πρότεινα με πολλή αγάπη και επαγγελματικό σεβασμό, να ανατρέξουν στο αρχείο τους να δουν οι ίδιοι πώς έχουν σχολιάσει -συγκεκριμένα και το ίδιο άτομο- και να αφήσουν την ανθρωποφαγία. Από εκεί και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency