CELEBRITIES

6 γυναίκες κατηγορούν τον δημιουργό ταινιών, Brett Ratner, για σεξουαλική παρενόχληση

Ο Harvey Weinstein ήταν μόνο η αρχή και παρόλο που μπορεί να βλέπεις αυτές τις ειδήσεις και να σκέφτεσαι "πάλι;", το κύμα αλήθειας και εξομολόγησης που έχει ξεκινήσει από τα άδυτα του Hollywood, μόνο ανασταλτικά μπορεί να δράσει στο χέρι του επόμενου ισχυρού άνδρα που θα σκεφτεί να το σηκώσει στην Χ επίδοξη ηθοποιό, τραγουδίστρια ή ό,τι άλλο.

Αυτή τη φορά ο θύτης ακούει στο όνομα Brett Ratner. Πρόκειται για έναν εξίσου μεγάλο σκηνοθέτη και παραγωγό ταινιών, αφού έχει βάλει το χεράκι του (#διπλής) σε ταινίες όπως “X-Men:The Last Stand”, “The Revenant” και “Horrible Bosses”. Συγκεκριμένα, έξι γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση και απρεπή συμπεριφορά.

Η Natasha Henstridge υποστηρίζει ότι ο Ratner την ανάγκασε να του κάνει στοματικό έρωτα, όταν εκείνη ήταν 19 ετών: “Με άρπαξε με δύναμη και πίεσε τον εαυτό του πάνω μου. Κάποια στιγμή ενέδωσα και εκείνος έκανε αυτό που ήθελε“, είπε η Natasha στους LA Times. Έπειτα είπε ότι πρόσφατα πέρασε από audition για το Prison Break (το οποίο είναι επίσης του Ratner) και εκείνος συμπεριφερόταν σαν να ήταν παλιοί φίλοι.

 

Photo by John Salangsang/Invision/AP

Η Olivia Munn είχε ακόμα μερικές εξοργιστικές λεπτομέρειες να μοιραστεί, οι οποίες χρονολογούνται στο 2004, στα γυρίσματα της ταινίας “After the Sunset”: “Εμφανίστηκε με την κοιλιά του έξω, χωρίς παντελόνι, με ένα cocktail στο ένα χέρι και αυνανιζόταν σαν τρελός με το άλλο. Προτού προλάβω να σκεφτώ πώς θα φύγω ή πού να κοιτάξω, εκσπερμάτωσε“. Έπειτα πρόσθεσε “Έχω κάνει συγκεκριμένες και πολύ συνειδητές επιλογές για να μη δουλέψω με τον Brett Ratner. Είναι σαν να συνεχίζω να αντιστέκομαι σε εκείνον τον νταή από το σχολείο που δεν το βάζει κάτω. Απλά ελπίζεις ότι θα σε πιστέψουν αρκετοί άνθρωποι και θα περάσει αρκετός καιρός, ώστε να μην έχεις πια επαφές μαζί του. Φυσικά και με επηρέασε όλο αυτό. Πόσο πρέπει να πληγωθούν οι γυναίκες μέχρι να τις ακούσει ο κόσμος;“.

 

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Η Jaime Ray Newman, είπε ότι ο Ratner της μίλησε πολύ ανοιχτά, λέγοντάς της πως αυτό που χρειαζόταν ήταν σεξ, όχι αλκοόλ και ναρκωτικά. Ήταν μαζί σε μια πτήση το 2005, όταν ο παραγωγός άλλαξε θέση με τον βοηθό του για να κάτσει δίπλα της. Στα πρώτα πέντε λεπτά, ο Ratner άρχισε να περιγράφει δυνατά σεξουαλικές πράξεις που ήθελε να της κάνει, με πολύ λεπτομερή περιγραφή, ενώ της έδειξε και γυμνές φωτογραφίες της τότε συντρόφου του. “Μου περιέγραφε πώς θα μου έκανε στοματικό έρωτα με λεπτομέρειες και μου έλεγε ότι είναι εθισμένος σε αυτό“. Ο Ratner, μέσω του δικηγόρου του, αρνήθηκε πως κάτι τέτοιο συνέβη, και το χαρακτήρισε “γελοίο ισχυρισμό”. Από την άλλη, και η μητέρα και μια φίλη της Newman, επιβεβαίωσαν στους LA Times, ότι η ηθοποιός τους περιέγραψε το συμβάν, ούσα πολύ αναστατωμένη, αμέσως μετά την πτήση.

 

AP Photo / Shea Walsh

Ο δικηγόρος του Ratner αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς, λέγοντας: “Εκπροσωπώ τον κ. Ratner εδώ και δύο δεκαετίες και καμία γυναίκα δεν έχει προβεί ποτέ σε κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική κακομεταχείριση ή σεξουαλική παρενόχληση. Επιπλέον, καμία γυναίκα δεν έχει ζητήσει και δεν έχει λάβει καμία οικονομική συμφωνία ή διακανονισμό από τον πελάτη μου.

 

Κεντρική φωτογραφία: Photo by Dan Steinberg/Invision for Huading Film Awards/AP Images