CELEBRITIES

H Scarlett Johansson είναι η υψηλότερα αμειβόμενη ηθοποιός στον κόσμο

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Η υψηλότερα αμειβόμενη ηθοποιός του κόσμου για τη φετινή χρονιά είναι η Scarlett Johansson που σύμφωνα με τη σχετική λίστα του Forbes κέρδισε από τον περσινό μέχρι και τον φετινό Ιούνιο περίπου 40,5 εκατομμύρια δολάρια.

Τα χρήματα προήλθαν κυρίως από την αμοιβή της για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει ήδη συμφωνήσει να αναλάβει στην ταινία Black Widow όπου θα υποδυθεί για μία ακόμα φορά τον ρόλο της Μαύρης Χήρας που έχει ενσαρκώσει σε ταινίες υπερηρώων όπως Οι Εκδικητές. Η πρώτη φορά που υποδύθηκε τη Natasha Romanoff όπως είναι το όνομα της Μαύρης Χήρας ήταν το 2010 σε ταινία της σειράς Iron Man, κι έκτοτε το κασέ για τον ρόλο της όλο και ανεβαίνει. Η προκάτοχός της στη λίστα ήταν η Emma Stone που αν και πέρσι είχε εισοδήματα 26 εκατομμύρια δολάρια φέτος απουσίαζε από τη λίστα.

Στην δεύτερη θέση της ίδιας λίστας του οικονομικού περιοδικού βρέθηκε για το 2018 η Angelina Jolie, που συγκέντρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια. Πέρσι η ηθοποιός και σκηνοθέτης απουσίαζε από την πρώτη δεκάδα των υψηλότερα αμειβόμενων ηθοποιών του Forbes ωστόσο μεσολάβησε η ταινία «Maleficent 2». Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Jennifer Aniston με εισόδημα 19,5 εκατομμύρια δολάρια με προέλευση κυρίως διαφημιστικές καμπάνιες στις οποίες πρωταγωνιστεί, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσαν η Jennifer Lawrence (18 εκατομμύρια δολάρια) και Reese Witherspoon (16,5 εκατομμύρια δολάρια).

Το Forbes αντλεί τα στοιχεία του στα έσοδα του box office, εκτιμήσεις του κλάδου και συνεντεύξεις με τους πράκτορες, τους μάνατζερ και τους δικηγόρους των ηθοποιών.

Κεντρική φωτογραφία: Photo by Evan Agostini/Invision/AP