CELEBRITIES

Οι επώνυμοι που έδωσαν το καλό παράδειγμα. Αυτοί που κινητοποιήθηκαν από το δράμα των πυρόπληκτων

Οι μέρες που διανύουμε, δύσκολες για όλους και αβάσταχτες για όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, τους αναζητούν ακόμη μέσα στις στάχτες ή θρηνούν την περιουσία και τους κόπους μιας ζωής που έγιναν κάρβουνο μέσα σε λίγες ώρες στο Μάτι, την Ραφήνα και το Νέο Βουτζά. Σε ένα περιβάλλον δύσκολο και στενόχωρο, μόνη παρηγοριά, η άμεση και τεράστια κινητοποίηση των πολιτών σε όλη την Ελλάδα.

Άνθρωποι που άφησαν τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και έσπευσαν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, να βοηθήσουν εθελοντικά όπου υπάρχει ανάγκη, να δώσουν αίμα και να ανοίξουν ακόμη και τα σπίτια τους, σε όποιον συνάνθρωπό τους είχε ανάγκη από στέγη τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Τα ανακλαστικά της κοινωνίας που πολλές φορές έχουμε αναθεματίσει, υπήρξαν αυτή τη φορά υποδειγματικά, συγκινητικά. Σε αντίθεση με τα ρεφλέξ των αρμόδιων αρχών, των υπηρεσιών και των υπευθύνων που φαίνεται να δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της καταστροφής και να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις συνέπειές της.

Οι επώνυμοι που ευαισθητοποιήθηκαν

Μέσα στο κύμα αλληλεγγύης που φούσκωσε από τους χιλιάδες ανθρώπους, τους απλούς πολίτες όπως συχνά (και λανθασμένα, τι θα πει απλός πολίτης. Ο όρος πολίτης είναι το υπέρτατο αξίωμα σε μια δημοκρατία) αποκαλούμε, ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας φαίνεται να ακολουθεί το ρεύμα συμπαράστασης στους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους στην Αττική. Με μηνύματα συμπαράστασης στα social media, προσφορά εσόδων από επικείμενες συναυλίας, δωρεά αίματος, ακόμη και προσωπική εμπλοκή στο σημείο της καταστροφής, επιχειρούν και εκείνοι να ανακουφίσουν τους συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη.

Ελένη Φουρέιρα: Το μυαλό μου και η καρδιά μου βρίσκονται δίπλα στους συνανθρώπους μας

Η τραγουδίστρια που αυτό το διάστημα βρίσκεται σε περιοδεία στο εξωτερικό, έστειλε το δικό της μήνυμα συμπαράστασης στους ανθρώπους που την ακολουθούν στο Instagram . «Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να προσευχηθώ γι’ αυτούς και να προσφέρουμε μες τους συνεργάτες μου, τα έσοδα των τριών τελευταίων συναυλιών μας» προσθέτει η ερμηνεύτρια του Fuego.

Σάκης Ρουβάς: Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους το μέγεθος της τραγωδίας

«Βλέπω την περιοχή που ζω συγκλονίζομαι και θρηνώ για τις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους. Ας είμαστε ενωμένοι» σημειώνει με ανάρτησή του στο instagram ο τραγουδιστής, Σάκης Ρουβάς. Ο καλλιτέχνης πήγε στο αρμόδιο κέντρο αιμοδοσίας προκειμένου να δώσει αίμα. «Από το κέντρο αιμοδοσίας όπου βρέθηκα με ενημέρωσαν ότι η ανάγκη για αίμα εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Όποιος μπορεί ας σπεύσει»

 

Νατάσα Θεοδωρίδου: Βαθιά θλίψη γι’ αυτήν την πρωτόγνωρη καταστροφή

Σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα βρίσκεται η Νατάσα Θεοδωρίδου με τον Γιώργο Παπαδόπουλο. Οι δύο τραγουδιστές έχουν προγραμματισμένη συναυλία στην Κατερίνη την Πέμπτη το βράδυ, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τους πληγέντες από τις φωτιές. «Ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης, ο Γιώργος (Παπαδόπουλος) και εγώ θα διαθέσουμε τα έσοδα στους συνανθρώπους μας που τόσο άδικα δοκιμάστηκαν. Είμαστε δίπλα σας» σημειώνει η τραγουδίστρια.

 

Αντώνης Ρέμος: Ο καθένας μας τέτοιες στιγμές πρέπει να πράττει με βάση την ψυχή του

Ο τραγουδιστής ενημέρωσε τους ακολούθους του στο Instagram πως η προγραμματισμένη συναυλία του στη Μύκονο μεταφέρεται για τις 27/7. Όπως αναφέρει, προσφέρει την δική του αμοιβή και μέρος των εσόδων της βραδιάς στο Nammos στους πυρόπληκτους: «Ο καθένας μας τέτοιες στιγμές πρέπει να πράττει με βάση την ψυχή του και συνείδησή του, ώστε να βοηθήσει στο ελάχιστο την όλη κατάσταση που περνάει η χώρα μας και οι συμπολίτες μας»

A post shared by Antonis Remos (@aremovic) on

 

Κωστής Μαραβέγιας: Ευχή να μην μας ξαναβρεί τέτοια συμφορά

Παρόμοια κίνηση συμπαράστασης και από τον τραγουδιστή Κωστή Μαραβέγια, του οποίου οι εμφανίσεις αναβλήθηκαν στα πλαίσια του τριήμερου πένθους. «Αγαπημένοι μου τα έσοδα και των τριών αναβληθεισών συναυλιών με νέες ημερομηνίες στη Ρόδο 2/8, Λουτράκι 17/8 και Χαλκίδα 30/8 θα διατεθούν υπέρ των πληγέντων συνανθρώπων μας ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στις ανεπανόρθωτες απώλειες που υπέστησαν» ανέφερε σε ανάρτησή του στο instagram.

«Ευχή να μην μας ξαναβρεί τέτοια συμφορά, καμία πια ολιγωρία και καθυστέρηση σε τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα αλλά και απαίτηση πια από την Πολιτεία, κανένα καμένο δέντρο να μην μετατραπεί σε τούβλο και μπετόν» πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Στο σημείο της καταστροφής ο Σάββας Πούμπουρας

Ο παρουσιαστής Σάββας Πούμπουρας βρίσκεται όλες αυτές τις ημέρες στις πυρόπληκτες περιοχές και προσπαθεί να βοηθήσει όπως μπορεί στο έργο της Τοπικής Αρχής. «Βρίσκομαι στη Ραφήνα από το πρωί σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές για να προσφέρω τη βοήθειά μου» σημειώνει σε βίντεο που ανάρτησε το πρωί στο Instastory, του προφίλ του στο Instagram.

 

Η παράσταση «Αντιγόνη» προσφέρει τα έσοδα της παράστασης

Συντελεστές και εταιρία παραγωγή της καλοκαιρινής παράστασης «Αντιγόνη», που ήταν προγραμματισμένο να ανέβει στη Νέα Μάκρη, σε μικρή απόσταση από τις παραδομένες στη καταστροφή περιοχές, αποφάσισαν να προσφέρουν τα έσοδα της στους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους. «Ως ελάχιστη ένδειξη στήριξης και συμπαράστασης θα διαθέσουν όλα τα έσοδα από την προγραμματισμένη παράσταση στη Νέα Μάκρη (2 Αυγούστου) υπέρ των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να ορίσουν γενική είσοδο 12€, που θα διατεθούν για τον σκοπό αυτό. «Ελπίζουμε αυτή να είναι η τελευταία φορά που άνθρωποι βιώνουν τέτοια καταστροφή» σχολιάζουν από την θεατρική παράσταση.

«Εκκλησιάζουσες» στην Πάτρα

Ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο πολυμελής θίασος της διασκευασμένης κωμωδίας του Αριστοφάνη, «Εκκλησιάζουσες» βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στην Πάτρα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πάτρας. Ωστόσο, μετά τις καταστροφικές φωτιές και την κήρυξη τριήμερου πένθους, η δημοτική αρχή αποφάσισε να αναβάλει κάθε εκδήλωση. Οι υπεύθυνοι της παράστασης πήραν την απόφαση να ανεβάσουν το έργο σε άλλο χώρο της αχαϊκής πρωτεύουσας, διαθέτοντας μέρος των εσόδων στους πυρόπληκτους της Αττικής.

 

Μπες κι εσύ στην παρέα μας στο Facebook. Σε περιμένουμε!