CELEBRITIES

Η Ράνια Θρασκιά απαντά για τις φωτογραφίες με τον νέο σύντροφό της

NDP Photo Agency

Το περασμένο σαββατοκύριακο η Real News φιλοξένησε τις πρώτες φωτογραφίες της Ράνιας Θρασκιά με τον νέο της σύντροφο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σήλιας Αποστόλου, πρόκειται για τον 45χρονο καρδιοχειρουργό Ιωάννη Παραλίκα, ο οποίος είναι επιμελητής χειρουργός θώρακος και καρδιάς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Στη ζωή της δημοσιογράφου και οικογενειακού συμβούλου μπήκε εδώ και έναν χρόνο. Πρόκειται για την πρώτη σχέση της Ράνιας Θρασκιά που γίνεται γνωστή μετά το διαζύγιό της με τον Ανδρέα Φωτόπουλο με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο γιους. Η Ράνια Θρασκιά και ο Ιωάννης Παραλίκας απαθανατίστηκαν να διασκεδάζουν στο νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδούν η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιάννης Κότσιρας.

Η Ράνια Θρασκιά άφησε λίγες ακόμα ημέρες να περάσουν. Και μόλις κυκλοφόρησαν και τα γνωστά lifestyle εβδομαδιαία περιοδικά αποφάσισε να μιλήσει για όλα όσα ακολούθησαν το δημοσίευμα. Διαχωρίζοντας στο μήνυμα που ανάρτησε στο Instagram, τους διευθυντές των εβδομαδιαίων περιοδικών που όπως σημείωσε «ρώτησαν και σεβάστηκαν την επιλογή μου», η Ράνια Θρασκιά εξέφρασε τη θλίψη της για τη δημοσιοποίηση πληροφοριών της προσωπικής της ζωής ερήμην της.

View this post on Instagram

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που με αφορούν, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς μου. Θεωρώ ότι δεν νομιμοποιείται ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης να μοιράζεται ειδήσεις και πληροφορίες για την προσωπική ζωή ενός ανθρώπου ΕΡΗΜΗΝ του. Θεωρώ ότι ο καθένας μας δικαιούται να είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη δημόσια εικόνα του και τις πληροφορίες που αφορούν στον ιδιωτικό του βίο. Πώς γίνεται να βρίσκομαι στην πρώτη σελίδα του ένθετου μιας εφημερίδας και δεκάδων ιστοσελίδων αντίστοιχα, με άρθρο που παραθέτει σχόλια για την προσωπική και οικογενειακή μου ζωή χωρίς προηγουμένως να ερωτηθώ σχετικά; πώς γίνεται να δημοσιεύονται φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί χωρίς να το γνωρίζω και να δημοσιεύονται χωρίς την άδεια των εικονιζομένων σε αυτές; Κάτι τέτοιο δεν συνιστά μόνο παράβαση των νόμων για τα προσωπικά δεδομένα, αλλά κυρίως παραβίαση της ατομικής ελευθερίας. Βασισμένη στις αξίες μου, την ηθική μου και τις διαμορφωμένες απόψεις που διέπουν τις πράξεις μου,  επιλέγω να διατηρώ μακριά από τη δημοσιότητα την προσωπική και οικογενειακή μου ζωή. Αυτό το αδιαμφισβήτητο δικαίωμά μου αγνοεί κάθε μέσο, κάθε φορά που χωρίς να ερωτηθώ, μεταφέρει προσωπικές μου πληροφορίες, -εμπλουτισμένες σε κάποιες περιπτώσεις με εικασίες και ανακρίβειες- καταπατώντας νόμους γραμμένους και άγραφους. Και κάθε φορά που συμβαίνει ένας άνθρωπος να παραβιάζει έναν συνάνθρωπό του με οποιονδήποτε τρόπο, με θλίβει βαθιά. (Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ δημοσίως στους @ariskavatzikis @nickgeorgiadis και @gsirixa που στον αντίποδα των παραπάνω, με ρώτησαν και σεβάστηκαν την επιλογή μου)

A post shared by raniathraskia (@raniathraskia) on

 

«Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που με αφορούν, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς μου. Θεωρώ ότι δεν νομιμοποιείται ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης να μοιράζεται ειδήσεις και πληροφορίες για την προσωπική ζωή ενός ανθρώπου ΕΡΗΜΗΝ του. Θεωρώ ότι ο καθένας μας δικαιούται να είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη δημόσια εικόνα του και τις πληροφορίες που αφορούν στον ιδιωτικό του βίο. Πώς γίνεται να βρίσκομαι στην πρώτη σελίδα του ένθετου μιας εφημερίδας και δεκάδων ιστοσελίδων αντίστοιχα, με άρθρο που παραθέτει σχόλια για την προσωπική και οικογενειακή μου ζωή χωρίς προηγουμένως να ερωτηθώ σχετικά; πώς γίνεται να δημοσιεύονται φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί χωρίς να το γνωρίζω και να δημοσιεύονται χωρίς την άδεια των εικονιζομένων σε αυτές; Κάτι τέτοιο δεν συνιστά μόνο παράβαση των νόμων για τα προσωπικά δεδομένα, αλλά κυρίως παραβίαση της ατομικής ελευθερίας. Βασισμένη στις αξίες μου, την ηθική μου και τις διαμορφωμένες απόψεις που διέπουν τις πράξεις μου, επιλέγω να διατηρώ μακριά από τη δημοσιότητα την προσωπική και οικογενειακή μου ζωή. Αυτό το αδιαμφισβήτητο δικαίωμά μου αγνοεί κάθε μέσο, κάθε φορά που χωρίς να ερωτηθώ, μεταφέρει προσωπικές μου πληροφορίες, -εμπλουτισμένες σε κάποιες περιπτώσεις με εικασίες και ανακρίβειες- καταπατώντας νόμους γραμμένους και άγραφους. Και κάθε φορά που συμβαίνει ένας άνθρωπος να παραβιάζει έναν συνάνθρωπό του με οποιονδήποτε τρόπο, με θλίβει βαθιά», έγραψε συγκεκριμένα η Ράνια Θρασκιά.

Τα σχόλια κάτω από την φωτογραφία της ποικίλα, με κάποια να υποστηρίζουν την αντίδρασή της, άλλα να την επικρίνουν για το γεγονός ότι ασχολήθηκε με τα δημοσιεύματα αλλά και για το γεγονός ότι επιλέγοντας να διασκεδάσει δημόσια «θυσιάζοντας» την ιδιωτικότητά της, ενώ ανάμεσα σε όλα ήταν κι ένα του Θοδωρή Παπαλουκά με τον οποίο η Ράνια Θρασκιά γνωρίζεται εδώ και αρκετά χρόνια. «Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα και λόγω του κρίσιμου της ηλικίας που διανύω στείλε το τηλέφωνο του γιατρού!» έγραψε ο Θοδωρής Παπαλουκάς, και δεν ξέρω αν το κατάλαβες, η νέα σχέση της Ράνιας Θρασκιά επιβεβαιώθηκε παντοιοτρόπως, και από τη δική της έλλειψη διάψευσης και από το φιλικό σχόλιο.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency

Επ πού πας; εσύ πήρες μέρος στην έρευνα του Ladylike;