CELEBRITIES

Οι κανόνες του γάμου του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle – Πότε μπορούν οι καλεσμένοι να πάνε στην τουαλέτα

Associated Press

O γάμος της χρονιάς είναι πιο κοντά από ποτέ αφού απομένουν μόλις 11 ημέρες για την τέλεσή του, ωστόσο οι καλεσμένοι του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, ίσως να είναι τελικά πιο αγχωμένοι από το ίδιο το ζευγάρι.

Ο λόγος; Μαζί με τη χαρά του ότι έλαβαν το πολυπόθητο προσκλητήριο για τον πριγκιπικό γάμο έρχεται και το άγχος που επιφέρει η ακολουθία του πρωτοκόλλου. Επισυναπτόμενες με το «μαγικό» χαρτί ήταν επιπλέον και επτά σελίδες με οδηγίες, τις οποίες οι καλεσμένοι καλούνται να ακολουθήσουν κατά γράμμα. Το ντύσιμο, η μετάβαση στην εκκλησία, το γαμήλιο δώρο αλλά ακόμα και η χρήση της τουαλέτας είναι καθορισμένα με κάθε λεπτομέρεια μέσα στις σελίδες αυτές.

Πιο συγκεκριμένα, οι άνδρες μπορούν να φορέσουν πρωινό κοστούμι και οι γυναίκες πρωινό φόρεμα συνδυασμένο με καπέλο, ενώ απαγορεύεται αυστηρά οι καλεσμένοι να φορούν μετάλλια και ξίφη. Παράλληλα, απαγορεύεται να έχουν μαζί τους χειραποσκευές, εκτός από μία τσάντα κι ένα αδιάβροχο. Στα απαγορευμένα αντικείμενα εντάσσονται επίσης οι κάμερες ή οποιοδήποτε άλλο μέσο με το οποίο θα μπορούσαν να καταγραφούν εικόνες από την τελετή.

Για να παραστούν στην τελετή της 19ης Μαΐου, στο εκκλησάκι του αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Windsor, προτείνεται στους καλεσμένους να μην ταξιδέψουν με τρένο ή λεωφορείο, αλλά να μεταβούν μέσω δύο συγκεκριμένων διαδρομών στο Windsor Farm Shop. Εκεί θα δείξουν την ταυτότητά τους και θα υποβληθούν σε έλεγχο ασφαλείας, προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθούν με λεωφορείο στο κάστρο. Επίσης,τα γαμήλια δώρα θα πρέπει να παραδοθούν στο παλάτι του Kensington.

Τέλος, οι οδηγίες αναφέρονται και στο κομμάτι της χρήσης τουαλέτας όπου σύμφωνα με το επτασέλιδο «οι εγκαταστάσεις της τουαλέτας είναι διαθέσιμες από τις 09:00 μέχρι τις 11:00. Η χρήση της τουαλέτας απαγορεύεται κατά την τελετή και θα ανοίξει ξανά μετά τις 13:00».

 

Κεντρική φωτογραφία: Associated Press