CELEBRITIES

Νένα Μεντή: Σπάνια εμφάνιση στο θέατρο με τον σύντροφό της, Σταύρο Μερμήγκη

Τους ενώνει η αγάπη για το θέατρο, μια σχέση 40 και πλέον χρόνων και η απόκτηση ενός παιδιού, της χορεύτριας κόρης τους. Ο λόγος για την ηθοποιό Νένα Μεντή και τον σύντροφό της Σταύρο Μερμήγκη, οι οποίοι παρότι δεν παντρεύτηκαν ποτέ (όπως έχει πει σε συνέντευξή της) έχουν ζήσει μαζί -και για πολλά χρόνια σε χωριστά σπίτια- μια ζωή. Ήταν επόμενο, λοιπόν, η Νένα Μεντή να βρεθεί ανάμεσα στους θεατές της παράστασης «Η δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια» που έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο Βέμπο την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, αφού ο Σταύρος Μερμήγκης συμμετείχε στην παράσταση.

Διάβασε κι αυτό: Η σπάνια έξοδος της Τάνιας Τρύπη με τις δύο κόρες της

Η Νένα Μεντή και ο Σταύρος Μερμήγκης απαθανατίστηκαν μαζί μετά το τέλος της παράστασης. Οι δυο τους πόζαραν και με τον σκηνοθέτη της «Δασκάλας με τα Χρυσά Μάτια» στην οποία πρωταγωνιστούν η Λένα Παπαληγούρα και ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Πέτρο Ζούλια.

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Η Νένα Μεντή είχε συστήσει ανεπιφύλακτα στα ζευγάρια να ζουν σε διαφορετικά σπίτια μιλώντας πριν κάποια χρόνια στην εφημερίδα «Αγορά». «Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Είμαστε 40 χρόνια μαζί και τα τελευταία 20 χρόνια μένουνε ξεχωριστά. Καμία κρίση, ήταν η ανάγκη να είμαστε καλά μεταξύ μας και να αγαπιόμαστε. Η καθημερινότητα και η συμβίωση είναι πολύ κακό πράγμα και προσπαθώ όσο περνάει από το χέρι μου να το αποφεύγω», είχε πει χαρακτηριστικά η ηθοποιός που φέτος θα πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Μαρίκα» και πάλι σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια στο Θέατρο Χώρα.

Πρόκειται για μία παράσταση για τη ζωή της Μαρίκας Κοτοπούλη. Στην αρχή της παράστασης βρίσκουμε τη Μαρίκα το 1937, την εποχή που εγκαινιάζει το σημερινό θέατρο Ρεξ. Ύστερα γνωρίζουμε την τρομερή προσωπικότητα της «δασκάλας», όταν το 1941 ιδρύει τη θεατρική της σχολή, μέσα στην καρδιά της Κατοχής για να φτάσουμε ως την αργή αλλά σταθερή πορεία της, προς το τέλος του έργου της, το 1954, τότε που φεύγει πια κι από τη ζωή.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency