CELEBRITIES

Natalie Portman: “Έχω 100 ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης να αφηγηθώ”

AP Photo/Jae C. Hong

Η 36χρονη ηθοποιός έκανε μία πολύ ενδιαφέρουσα φωτογράφηση στο περιοδικό Porter. Παράλληλα, μίλησε στο περιοδικό κυρίως για κακές στιγμές που της έχουν τύχει μέσα σε κινηματογραφικά στούντιο και γραφεία υψηλά ιστάμενων κυρίων της βιομηχανίας που υπηρετεί.

H Natalie Portman ήταν μία από τις γυναίκες που μίλησαν στο πρόσφατο Women’s March περί «κλίματος σεξουαλικής τρομοκρατίας» στη σόουμπιζ. Εκεί μίλησε και για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε γυρίζοντας το πρώτο της φιλμ, το “Leon” σε ηλικία 13 ετών. Στο ίδιο κλίμα είναι και οι δηλώσεις της στο περιοδικό Porter, όπου αποκάλυψε ότι στη διάρκεια των χρόνων που την ξέρουμε σαν ηθοποιό, έχει γίνει αποδέκτης ανάρμοστης συμπεριφοράς πολλές, φορές. «Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα πως ενώ νόμιζα ότι δεν μου είχε συμβεί κάτι, τελικά είχα 100 ιστορίες να αφηγηθώ» δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενη σε καταστάσεις που εκείνη τη στιγμή που συνέβαιναν εκείνη εξελάμβανε ως «κομμάτι αυτής της δουλειάς», αλλά στην πραγματικότητα ήταν ατόφια περιστατικά σεξισμού και παρενόχλησης.

Ένα από τα συμβάντα για τα οποία επέλεξε να μιλήσει ήταν η πρόσκληση που είχε δεχτεί από έναν κινηματογραφικό παραγωγό να ταξιδέψουν μαζί, μόνοι τους, με το ιδιωτικό του αεροπλάνο. «Ήμασταν μόνοι μας στην καμπίνα και μόνο ένα κρεβάτι ήταν στρωμένο. Δεν συνέβη, δεν δέχθηκα επίθεση. Αλλά ήταν απαράδεκτο και χειριστικό. Είχα τρομάξει», συμπληρώνοντας πως «συχνά οι γυναίκες παραιτούνται από τη δουλειά τους επειδή το περιβάλλον είναι εχθρικό και επιλέγουν να μην συμμετέχουν άλλο σε αυτό. Είναι αποδεδειγμένο ότι στις περιπτώσεις που οι γυναίκες και οι άνδρες είναι περίπου ισάριθμοί στον χώρο εργασίας δεν παρατηρούνται τόσα περιστατικά».

Η ενδιαφέρουσα ομιλία της Natalie Portman στο Women’s March.

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Jae C. Hong