Βασιλικός γάμος: Ο αρχιεπίσκοπος που έκανε τη διαφορά στον γάμο του Harry και της Meghan

Μπορεί να ήταν η μεγάλη μέρα για το ζευγάρι αλλά ο αρχιεπίσκοπος Michael Curry έκλεψε την παράσταση.

Τα μέσα που καλύπτουν την μεγάλη ημέρα του γάμου του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, ή και επισήμως πια του δούκα και της δούκισσας του Sussex έχουν ενθουσιαστεί για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος ήταν ο αρχιεπίσκοπος Michael Curry που όλοι αποθέωσαν για τον λόγο του κατά τη διάρκεια της τελετής.

Ο Michael Curry έκανε τη διαφορά στον γάμο όχι μόνο λόγω όσων είπε, αλλά και επειδή είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός αρχιεπίσκοπος που συμμετείχε ποτέ σε γάμο μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. «Η αγάπη είναι ο μόνος δρόμος» είπε ο αρχιεπίσκοπος και ο πρίγκιπας Harry με τη Meghan Markle τον παρακολουθούσαν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου συγκινημένοι.

Το ζευγάρι έσπασε το πρωτόκολο ζητώντας από έναν ιερέα που δεν είναι υψηλόβαθμο μέλος της Αγγλικανικής εκκλησίας να συμμετέχει στο Μυστήριο κι εκείνος το  ανταπέδωσε συγκινώντας τους παρευρισκομένους.

«Υπάρχει δύναμη, δύναμη στην αγάπη. Αν δεν με πιστεύετε θυμηθείτε μια φορά που υπήρξατε ερωτευμένοι. Το κέντρο όλου του κόσμου είσαστε εσείς και ο αγαπημένος σας. Υπάρχει δύναμη στην αγάπη, και όχι μόνο στη ρομαντική εκδοχή της, αλλά σε κάθε μορφή της. Όταν νιώθεις ότι αγαπιέσαι και το ξέρεις, όταν αγαπάς και το δείχνεις, νιώθεις ότι κάνεις κάτι σωστό. Υπάρχει κάτι σωστό σε αυτό. Και υπάρχει λόγος γι' αυτό. Δημιουργηθήκαμε από μια δύναμη αγάπης και οι ζωές μας είναι προορισμένο να προχωρούν μέσα σε αυτή την αγάπη. Η πηγή αυτής της αγάπης είναι ο ίδιος ο Θεός», είπε μεταξύ άλλων λίγο πριν παντρέψει το ζευγάρι.

Κεντρική φωτογραφία:Dominic Lipinski/pool photo via AP

 

 

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ