CELEBRITIES

H Meghan Markle είναι μια βαθιά πληγωμένη κόρη: “Σε ικετεύω να σταματήσεις να λες ψέματα”

Tolga Akmen/Pool via AP

Την περασμένη εβδομάδα 5 ανώνυμοι για το κοινό, αλλά στενότατοι φίλοι της Meghan Markle δέχθηκαν το βήμα που τους έδωσε το Αμερικανικό People για να αποκαταστήσουν την αλήθεια σε σχέση με τις προσπάθειες της δούκισσας του Sussex να γεφυρώσει τις σχέσεις της με τον πατέρα της, Thomas Markle. Ο Thomas ήταν εκείνος που έκανε μια σειρά από στημένες paparazzi φωτογραφίες πριν τον γάμο της Meghan στον οποίο εντέλει επέλεξε να μην περευρεθεί. Έκτοτε ο ίδιος λέει ότι προσπαθεί σκληρά να επικοινωνήσει μαζί της κι εκείνη αρνείται. Οι φίλοι της παρουσίασαν τελείως διαφορετικά το θέμα, σημειώνοντας μάλιστα ότι υπάρχει ένα γράμμα το οποίο αποδεικνύει ότι προσπάθησε να τα βρει με τον πατέρα της.

O Thomas Markle πέρασε στην αντεπίθεση δίνοντας το γράμμα στη δημοσιότητα. Αποσπάσματα της επιστολής δημοσιεύτηκαν στην Κυριακάτικη Mail και ο Thomas Markle δήλωσε ότι δεν ένιωσε κανένα φιλικό κλίμα σε αυτήν. Αντίθετα τον άφησε συντετριμμένο.

H 5 σελίδων επιστολή με τα καλλιγραφικά γράμματα τη Meghan γράφτηκε τον Αύγουστο, λίγους μόνο μήνες μετά τον γάμο της δούκισσας με τον πρίγκιπα Harry. «Μπαμπάκα, με βαριά καρδιά σου γράφω εδώ, μην μπορώντας να καταλάβω γιατί έχεις επιλέξει αυτόν τον δρόμο, εθελοτυφλώντας για τον πόνο που προκαλείς. Οι πράξεις σου έσπασαν την καρδιά μου σε χίλια κομμάτια, όχι απλά επειδή έχουν δημιουργήσει τόσο αχρείαστο και παράλογο πόνο, αλλά και γιατί επέλεξες να μην πεις την αλήθεια επειδή σε χειραγωγούν. Αυτό ποτέ δεν θα το καταλάβω», γράφει η Meghan Markle.

 

«Αν με αγαπάς, όπως λες στον Τύπο ότι κάνεις, σε παρακαλώ σταμάτα. Σε παρακαλώ επίτρεψέ μας να ζήσουμε τις ζωές μας ήρεμα. Σε παρακαλώ σταμάτα να λες ψέματα, σταμάτα να προκαλείς τόσο πόνο, σε παρακαλώ σταμάτα να εκμεταλλεύεσαι τη σχέση μου με τον σύζυγό μου», συνεχίζει η Meghan. «Συνειδητοποιώ ότι είσαι τόσο βαθιά μέσα σε αυτή την κατάσταση που νιώθεις (ή μπορεί να νιώθεις) ότι δεν υπάρχει διέξοδος, αλλά αν σταματήσεις μια στιγμή, νομίζω θα δεις ότι το να ζεις με καθαρή συνείδηση έχει μεγαλύτερη αξία από οποιαδήποτε αμοιβή», γράφει.

«Είπες στον Τύπο ότι με κάλεσες να μου πεις ότι δεν έρχεσαι στον γάμο – αυτό δεν έγινε γιατί ποτέ δεν κάλεσες» σημειώνει σε άλλο σημείο η Meghan που αναφέρεται και στο έμφραγμα που υπέστη ο πατέρας της. «Πάντα σε αγαπούσα, σε προστάτευα και σε υπερασπιζόμουν, σου πρόσφερα κάθε οικονομική βοήθεια που μπορούσα, ανησυχούσα για την υγεία σου. Οπότε την εβδομάδα του γάμου το να μαθαίνω ότι έπαθες έμφραγμα από ένα tabloid περιοδικό ήταν τρομακτικό. Σε έπαιρνα τηλέφωνο, σου έστελνα μηνύματα… Σε ικέτευσα να ζητήσεις βοήθεια -στείλαμε κάποιον στο σπίτι σου και αντί να μου μιλήσεις ή να δεχτείς αυτή ή όποια άλλη βοήθεια σταμάτησες να απαντάς και επέλεξες να μιλάς μόνο στα tabloid», γράφει.

Η Meghan αναφέρθηκε και στην σχέση του πατέρα της με την ετεροθαλή αδελφή της Samantha. «Σε ικέτευσα να σταματήσεις να διαβάζεις τα tabloid. Καθημερινά πάθαινες εμμονή και διάβαζες όλα τα ψέμματα που έγραφαν για εμένα, ειδικά εκείνα που διέρρεε η άλλη σου κόρη, που σχεδόν δεν την γνωρίζω. Με έβλεπες να υποφέρω σιωπηλός από τα ψέματα της, να καταρρέω μέσα μου», γράφει στην επιστολή της.

Παρόλα αυτά στη Βρετανία όπως αναφέρει η Daily Mail, η δούκισσα του Sussex επικρίθηκε για την φημολογούμενη απόφασή της να αφήσει τους φίλους της να την υπερασπιστούν στις συνεντεύξεις που έδωσαν για το αμερικανικό People. Πάντως το παλάτι αρνήθηκε να σχολιάσει για το αν υπήρχε κάποια τέτοια έγκριση εκ μέρους της. Το σίγουρο είναι ότι οι σχέσεις της με τον πατέρα της παραμένουν αγκάθι για την βασιλική οικογένεια και για την ίδια, που ίσως γίνει ακόμα πιο κοφτερό όταν γεννηθεί το πρώτο της παιδί με τον πρίγκιπα Harry.

 

Ο Τhomas Markle δημοσιεύοντας το γράμμα είπε στην δημοσιογράφο της Mail ότι πίστευε ότι θα έβρισκε στις γραμμές του έναν κλάδο ελιάς, αλλά βρήκε ένα μαχαίρι στην καρδιά. Ο ίδιος έδειξε όλα τα μηνύματα της κόρης του με το τελευταίο να έχει ημερομηνία 16 Μαΐου, ενώ πήρε μπροστά τους το τηλέφωνό της για να ακούσει το μήνυμα του τηλεφωνητή που έλεγε ότι ο αριθμός που καλέσατε δεν είναι διαθέσιμος. Μαζί έδωσε στη δημοσιότητα και το δικό του γράμμα με το οποίο της απαντούσε. Πληγωμένος κι εκεινος ανέφερε σε αυτό: «Αν θες να με μισήσεις κάντο. Δεν μπορώ να σε αναγκάσω για το αντίθετο. Έκανα ένα τεράστιο λάθος. Είμαι άνθρωπος και λυπάμαι. Πόσες ακόμα φορές πρέπει να το πω; Εύχομαι να μπορούσαμε να βρεθούμε και να βγάλουμε μία φωτογραφία για να τη δει όλος ο κόσμος. Δεν θα άρεσε αυτό σε εσένα και τον Harry; Προσποιηθείτε για μία φωτογραφία».

Ο ίδιος δηλώνει ότι η διαταραγμένη σχέση με την κόρη του επιβαρύνει την υγεία του, προκαλώντας έντονο στρες. «Δεν θέλω τίποτα περισσότερο από το να τα εξομαλύνουμε όλα.  Θα της ζητούσα, εκείνης και του Harry να επικοινωνήσουν μαζί μου. Όλο και όλο που χρειάζεται είναι ένα τηλεφώνημα και η περισσότερη από αυτή την τρέλα θα σταματούσε» καταλήγει.

Επ πού πας; Εσύ πήρες μέρος στην έρευνα του Ladylike;

Κεντρική φωτογραφία: Tolga Akmen/Pool via AP