CELEBRITIES

Βούρκωσε ο Μάρκος Σεφερλής. “Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μιλήσει για το ήθος μου”

NDP Photo Agency

Για την ακύρωση της παράστασης «Ζητείται ψεύτης» μίλησε δημόσια ο Μάρκος Σεφερλής, καλεσμένος στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη. Για πρώτη φορά ανοίγει τα χαρτιά του και αναφέρεται στην οικονομική συμφωνία που έκανε. Βουρκώνει όταν απαντά στα όσα είπε η Έλενα Ακρίτα για εκείνον και αναφέρει πως έχει κινηθεί νομικά εναντίον της.

«Ειπώθηκαν συκοφαντικά σχόλια για το πρόσωπό μου και θα κινηθώ νομικά. Δεν μπορεί να προσβάλει κανείς εμένα και την φερεγγυότητά μου (…) Έβγαινα στο δρόμο και ήμουν χαρούμενος πλέον βγαίνω και αισθάνομαι περίεργα. Αυτό που έχει γίνει τώρα με έχει βλάψει με έχει μειώσει σαν άνθρωπο σαν επαγγελματία και είναι κάτι που δεν ευθύνομαι. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ας βρουν το δίκιο τους με την εταιρία παραγωγής.»

Συνέχισε μιλώντας για τις απολαβές του από την παράσταση κι όσα συμφωνήθηκαν και με υπογραφή. «Το μόνο που υπογράψαμε ήταν το ποσοστό μου επί των εισπράξεων. Ήταν στην αρχή 6% και μετά το κάναμε 5% μέχρι το 1 εκ., μετά θα γινόταν 6%. Το ποσοστό θα άλλαζε αν πηγαίναμε το ”Ζητείται Ψεύτης” περιοδεία. Ένας όρος που δεν τηρήθηκε ήταν στην επαρχία να έχω άλλες απολαβές, ήθελαν να εξακολουθώ να παίρνω το 5%.»

«Και εμένα μου έκανε εντύπωση και τους ρωτούσα. Διαφήμιση δεν γινόταν. Πήγε Οκτώβρης και δεν υπήρχε διαφήμιση (…) Το καλοκαίρι ήμουν στο Δελφινάριο και τους ρωτούσα αν θα κάνουμε διαφήμιση. Και μου έδωσαν μια αφίσα με ένα νεαρό με τριγωνικό κορμί και κότσο. ”Παιδιά ντρέπεστε να με παρουσιάσετε;” τους ρώτησα.»

Ενώ διευκρίνισε πως ήταν πρόταση της παραγωγής στη μαρκίζα του θεάτρου να είναι ο Μάρκος Σεφερλής και στη συνέχεια οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές. «Εγώ ζήτησα απλώς αυτό να μπει και στο συμβόλαιο. Στο Παλλάς εξάλλου δεν υπάρχει μαρκίζα», συμπλήρωσε.

 

O Μάρκος Σεφερλής ήταν ψύχραιμος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μέχρι η συζήτηση να φτάσει στα όσα έγραψε για εκείνον η Έλενα Ακρίτα. Μετά το τέλος η Ελεονώρα Μελέτη του είπε πως τον βλέπει έτσι για πρώτη φορά.

Μεταξύ άλλων η Έλενα Ακρίτα είχε γράψει: «Ο κύριος Σεφερλής στις επιθεωρήσεις του – που γράφει ο ίδιος, κι αυτό λέει πολλά – χλευάζει τις γυναίκες, τους γκέι, τους ξένους, τους υπέρβαρους, τους διαφορετικούς. Καθησυχάζει τον θεατή πως είναι οk να έχει μυαλό κότας, είναι οk να βρίζει ό,τι δεν καταλαβαίνει, να καταριέται ό,τι τον τρομάζει. Άλλωστε, έτσι γεμίζουν τα Δελφινάρια, με χάδια και γλυκόλογα σ’ ένα κοινό που έχει πάντα δίκιο. Για την ακυρωμένη πλέον συνεργασία του με το Παλλάς να πω ότι έπεσα στα πατώματα, δε θα το πω.»

Η απάντηση του Μάρκου Σεφερλή στην Έλενα Ακρίτα

«Μιλάει από μόνο του το κείμενο. Αυτό είναι ένα κείμενο που γράφτηκε από μια δημοσιογράφο, παρουσιάστρια, κριτικό, συγγραφέα βιβλίων, συγγραφέα θεατρικών παραστάσεων, σεναριογράφο. Αυτή η γλώσσα που χρησιμοποιεί με τον απόλυτο σεβασμό στον κ. Γεωργουσόπουλο – για να έχουμε και το άλλοθι – νομίζω πως είναι οχετός, ούτε καν κριτική. (…) Σε ποιο από όλα να απαντήσω; Για το αν είμαι καλός ηθοποιός θα έπρεπε να είναι επιεικής μαζί μου γιατί έχει ανέβει κι εκείνη στο θεατρικό σανίδι. Όποιος δεν το έχει δει να μπει στο youtube να το δει, στο θέατρο Βέμπο, στο ”Μερικοί το προτιμούν καυτό”, κάνει τη Marilyn Monroe και χορεύει και παίζει και τραγουδάει. (…) Τώρα αν το κοινό μου έχει μυαλό κότας δε θα το κρίνει αυτό η κα Ακρίτα. Το να πει ότι εγώ θα κουβάλαγα το ήθος του trash στο Παλλάς δεν το επιτρέπω, ήδη έχω κινηθεί δικαστικά, ήδη της έχω κάνει μήνυση. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να πει ότι εγώ είμαι σκουπίδι τη στιγμή που δουλεύω μέρα νύχτα, κάνω αυτό που αγαπάω να περάσει ο κόσμος καλά, να διασκεδάσει. Δεν είμαι από τζάκι, δεν κουβαλάω κανένα όνομα, το όνομα Σεφερλής το έκανα εγώ, δεν το πήρα έτοιμο από παππούδες, γιαγιάδες, δεν είμαι από τζάκι, μια φουφού είχαμε στην Κόρινθο, δούλευαν οι γονείς μου μέρα νύχτα για να μας μεγαλώσουν, έχω κάνει ό,τι έχω κάνει με τον ιδρώτα μου για να μεγαλώσω ένα παιδί και δεν επιτρέπω σε κανέναν να βγουν και να πουν όλα αυτά που λένε. Έχω ένα παιδί που πάει στο σχολείο και μας δίνουν συγχαρητήρια για το ήθος τους και τις αρχές που του έχουν δώσει οι γονείς του. Δεν επιτρέπω στο παιδί αυτό να πει ο οποιοσδήποτε ότι ο πατέρας του είναι σκουπίδι».

Η τοποθέτηση των «Θεατρικών Σκηνών»

Ο Πάνος Κατσαρίδης, παραγωγός των «Θεατρικών Σκηνών», επενέβη τηλεφωνικά στο Πρωινό του ΑΝΤ1.

«Πρωτοφανές για τα θεατρικά ήθη αυτό που συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση. Η αγωνία του Μάρκου να παρουσιάσει τη δική του μεριά είναι θεμιτή και την καταλαβαίνω αλλά από την άλλη μεριά δεν μπορούμε μέσα από ανακρίβειες να σπιλώνουμε και μία εταιρεία, η οποία δέχθηκε μία δρυμεία επίθεση και παρουσιάστηκε ως η χειρότερη του κόσμου. Κι εμείς γεμίζουμε θέατρα κι εμείς κάνουμε τη δουλειά μας κι εμείς έχουμε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου κι αυτό το πράγμα συμβαίνει για πρώτη φορά. Ο Μάρκος δεν ενημερώθηκε από την τηλεόραση. Δέκα ημέρες πριν ανακοινωθεί στην τηλεόραση η ακύρωση της παράστασης γνώριζε τις ηλεκτρονικές αλληλογραφίες των δικηγόρων μας, οι οποίες οδηγούσαν σε αδιέξοδο.»

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency