CELEBRITIES

Η Μαρία Ναυπλιώτου έδωσε την πιο συνειδητοποιημένη απάντηση για το γάμο και τα παιδιά

NDP Photo Agency

Στο Μικρό Χορν η Μαρία Ναυπλιώτου θα υποδυθεί την Μαρία Κάλλας, στο "Masterclass" του Αμερικανού συγγραφέα Tέρενς Μακ Νάλι, σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Με αφορμή την παράσταση έδωσε συνέντευξη στην Τασούλα Επτακοίλη της Καθημερινής και μεταξύ άλλων ερωτήθηκε για τη μοναξιά και το γάμο. Απάντησε ως Μαρία χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν δίπλα μπαίνει το Κάλλας ή το Ναυπλιώτου.

«Η οικογένεια και τα παιδιά δεν είναι αντίδοτο στη βαθύτατη μοναξιά που μας κατατρέχει όλους» λέει η ηθοποιός. Πόσο δύσκολο να το αποδεχθείς αλλά και πόσο βαθιά ειλικρινές. Η πλήρης συνειδητοποίηση των λόγων που σε οδηγούν να φέρεις στον κόσμο παιδιά και στον αντίποδα ένα μεγάλο προσωπικό κενό που πασχίζεις να καλύψεις.

Το ότι δεν έκανε οικογένεια και πορεύτηκε ολομόναχη προς το τέλος είναι κάτι που σας τρομάζει ως ενδεχόμενο;

Η Μαρία Κάλλας ήταν ολομόναχη από τη στιγμή που γεννήθηκε. Η μητέρα της περίμενε αγόρι και τις τέσσερις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό αρνιόταν να δει το μωρό της. Το να μπορέσεις να συνειδητοποιήσεις ως ενήλικας αυτή την εγκατάλειψη, να τη θεραπεύσεις και να καταφέρεις να συμφιλιωθείς με τον εαυτό σου είναι άθλος – και προφανώς εκείνη δεν το κατάφερε.

Η οικογένεια και τα παιδιά δεν είναι αντίδοτο στη βαθύτατη μοναξιά που μας κατατρέχει όλους – άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο. Η απάντηση βρίσκεται στη σύνδεση με τον εαυτό μας, στην αναγνώριση αυτού που είμαστε, το να είμαστε παρόντες σε ό,τι μας συμβαίνει. Η ίδια έλεγε: «Θέλω να είμαι η Μαρία, αλλά η Κάλλας δεν με αφήνει και πρέπει να υπερασπιστώ την αξιοπρέπειά της». Ήταν τρομακτικός ο διχασμός της. Αδιανόητη η μοναξιά της σε όλη της τη ζωή.

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency