CELEBRITIES

Μάρα Μεϊμαρίδη: Οι νέες λεπτομέρειες από τον γάμο της με τον Απόστολο Παύλο

ndp

Πριν από λίγο καιρό η Μάρα Μεϊμαρίδη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Down Town Κύπρου, στο οποίο υποστήριξε πώς σε ύπνωση στα 10 της χρόνια είχε εικόνες από προηγούμενη ενσάρκωσή της στην οποία ήταν η 3η σύζυγος του Φλάβιου Ιώσηπου. Η ίδια «όχι έτσι επιπόλαια αλλά με πολύ διάβασμα από τις πηγές», όπως είπε τότε κατέληξε ότι ο Φλάβιος Ιώσηπος ήταν το ίδιο πρόσωπο με τον Απόστολο Παύλο. Όχι, δεν πρόκειται για απλή συνωνυμία, αλλά για τον γνωστό Απόστολο Παύλο. Σε τηλεοπτική της συνέντευξη πλέον, φανέρωσε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για εκείνον τον μακρινό γάμο.

«Πολλοί ερευνητές λένε ότι έχουμε μέχρι 30 ζωές, εγώ πιστεύω ότι έχουμε 1000 χρόνια», είπε η Μάρα Μεϊμαρίδη και άρχισε να μιλά για τον Φλάβιο. «Ήταν ένας που έζησε τον 1ο αιώνα και λεγόταν Φλάβιος Ιώσηπος. Εγώ ήμουν Κρητικιά και ζούσα στις Αρχάνες. Ήμουν η τρίτη του γυναίκα. Ήταν ένας άνθρωπος εξαιρετικά μισογύνης αλλά εξαιρετικά έξυπνος. Ήταν φιρμάρα. Άντρας δικός μου και να μην είναι φίρμα; Sorry», είπε η Μάρα Μεϊμαρίδη. Η ίδια μίλησε για μία ακόμα ενσάρκωσή της στη Νορμανδία, πολύ αργότερα, η οποία τέλειωσε όταν καρατομήθηκε. «Ο λόγος που δεν χωνεύω την Αγγλία, πιθανώς είναι αυτός», σημείωσε.

 

«Η πρώτη σκηνή που είδα σε εκείνη την ύπνωση στα 10 μου χρόνια ήταν ένα ναυάγιο. Θυμάμαι πως ένιωθα το νερό να με πνίγει. Αργότερα, κάθισα και διάβασα για τον Φλάβιο Ιώσηπο που ήταν υπαρκτό πρόσωπο, βρέθηκε μάλιστα και η προτομή του. Άσχημος πολύ! Είχε γίνει ένα ναυάγιο το 59-60 μετά Χριστόν, έξω από τη Μάλτα. Και βούλιαξε ένα καράβι που είχε φύγει απ’ την Ιερουσαλήμ και πήγαινε προς τη Ρώμη. Σε αυτό το καράβι ήταν ο Φλάβιος και το ξέρουμε απ’ την αυτοβιογραφία του. Περιγράφει, λοιπόν, το ναυάγιο όπου πνίγηκαν 200 άτομα και σώθηκαν 80 και τους πήρε ένα πλοίο και τους πήγε σε ένα μικρό χωριό στην Ιταλία για να συνεχίσουν μετά να πάνε στη Ρώμη. Εδώ βάζω άνω τελεία. Διαβάζοντας τις πράξεις των Αποστόλων, γράφει ο Απόστολος Παύλος πως ήταν σε ένα πλοίο που ξεκίνησε απ’ τα παράλια της Ιερουσαλήμ, ναυάγησε έξω από τη Μάλτα, πνιγήκανε τόσοι, σώθηκαν τόσοι και ένα πλοίο τους έσωσε, τους πήγε σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας και απ’ εκεί τους πήγαν στη Ρώμη.Και ρωτώ: Ο Φλάβιος Ιώσηπος και ο Απόστολος Παύλος ήταν συνταξιδιώτες ή το ίδιο πρόσωπο; Και αποφασίζω, όχι έτσι επιπόλαια αλλά με πολύ διάβασμα από τις πηγές, ότι είναι το ίδιο πρόσωπο. Ετοιμάζω, μάλιστα, ένα ταξίδι για να ακολουθήσω τα βήματα του συζύγου μου. Είμαι απόλυτα πεπεισμένη, ότι ο άντρας μου ήταν αυτός που έγραψε και το πρώτο Ευαγγέλιο, το οποίο λέγεται Κουέλα, και δεν έχει βρεθεί», είχε πει στην συνέντευξη της στο Down Town Κύπρου όπου ξεκίνησαν όλα.

1000 χρόνια είναι αυτά, ετοιμάσου να μάθουμε και άλλες λεπτομέρειες από τις περασμένες ζωές της Μάρας Μεϊμαρίδη σε συνεντεύξεις της. Ή σε ένα νέο βιβλίο, γιατί όχι.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency