CELEBRITIES

Η απολογία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στην Ελένη Μενεγάκη για τα σχόλια περί “ελαφριάς” εκπομπής

Instagram/Emenegaki_tvo

Αυτό το κείμενο θα μπορούσε να έχει ως δεύτερο τίτλο: «Η αβάσταχτη ελαφρότητα της Ελένης Μενεγάκη» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Και θα σου εξηγήσω αμέσως το γιατί. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης τον περασμένο Αύγουστο σε συνέντευξη που είχε δώσει στο περιοδικό DownTown είχε αναφερθεί στην Ελένη Μενεγάκη και την εκπομπή της με προθέσεις καλές μεν, λόγια παρεξηγήσιμα δε. Σήμερα ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» και η συζήτηση τους προλογίστηκε με μία «μπηχτή» και έληξε με μία απολογία.

Διάβασε κι αυτό: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης- Χρυσή Βαρδινογιάννη: Επιτέλους ”χώρεσαν” στην ίδια φωτογραφία

«Πάντα υπάρχει στη ζωή η ασημαντότητα, και είναι ωραία. Και εγώ είμαι άνθρωπος πολύ ελαφρύς στην κανονι­κή μου ζωή, με πολλή διάθεση για γέλιο, για χαρά, για ελαφρότητα, αλλά με ένα όριο. Ακόμα και στη Μενεγάκη, που πάντα πάω στην αρχή της σεζόν και είναι μια “ελαφριά” εκπομπή, η συζήτηση που προσπαθώ να κάνω είναι σχετικά σοβαρή», είχε πει χαρακτηριστικά τότε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Η Ελένη Μενεγάκη το διάβασε και το κράτησε κι έτσι όταν ήρθε η ώρα να βρεθεί κοντά στον καλεσμένο της το μεσημέρι της Πέμπτης, γύρισε προς τον συνεργάτη της, Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και τον ρώτησε: «Έχεις καμιά καλή, σοβαρή ερώτηση να μου δώσεις να πάω απέναντι στον κύριο Μαρκουλάκη να τα πούμε»; «Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε», που θα έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

Και ναι μεν η συνέντευξη κύλησε καλά αλλά η αμηχανία ήταν έκδηλη στην ατμόσφαιρα. Μόλις, λοιπόν, ολοκληρώθηκε η κουβέντα και τέλειωσε και το διαφημιστικό διάλειμμα, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, που φέτος πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» και στη σειρά «Λόγω Τιμής- 20 χρόνια μετά» του ΣΚΑΪ,  βρέθηκε καθισμένος στο πάνελ της Ελένης Μενεγάκη και ξεκίνησε την απολογία του.

«Έμεινα εδώ για τον εξής λόγο. Κάποια στιγμή είχε γραφτεί κάτι σε συνέντευξή μου, τύπου: “ακόμα και στην Ελένη Μενεγάκη προσπαθώ να κάνω σοβαρή κουβέντα”. Αισθάνθηκα, λοιπόν, την ανάγκη να κάνω μια διευκρίνιση για να καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ. Αυτό που εννοώ και ισχύει, γι’ αυτό είμαι εδώ κάθε χρόνο σε σένα με μεγάλη χαρά, είναι ότι σε ένα πλαίσιο “ελαφρύ” και ψυχαγωγικό και ευχάριστο και με δώρα και με το ένα και το άλλο, σε μια ωραία μεσημεριανή “ελαφριά” εκπομπή δηλαδή, ο τρόπος με τον οποίο μιλάμε με κάνει να αισθάνομαι ότι μπορώ να πω σοβαρά και ενδιαφέροντα πράγματα που ο συνομιλητής μου -εσύ- θέλει πολύ να τα ακούσει και να πει και ο ίδιος, με έναν πολύ ελαφρύ τρόπο. Εννοώ ότι είναι χαρά μου να έρχομαι εδώ πέρα και να συζητάμε ωραία, ενδιαφέροντα, σοβαρά πράγματα με ελαφρύ τρόπο. Αυτό όφειλα να το εξηγήσω και είναι πάντα πολύ μεγάλη μου χαρά να μιλάμε, γιατί πάντα αισθάνομαι εδώ όταν έρχομαι ότι συζητάμε πράγματα τα οποία έχουν περιεχόμενο και βάθος, αλλά δεν είναι με βαρύγδουπο τρόπο, δεν είναι με σοβαροφανή τρόπο και με κάνει να αισθάνομαι πάρα πολύ ωραία. Και σου στέλνω φιλιά από μακριά», είπε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Το χαμόγελο επέστρεψε στο πρόσωπο της Ελένης Μενεγάκη, ευχαρίστησε για τις διευκρινίσεις, αποχαιρέτησε το κοινό της και κάτι μας λέει ότι η συνάντηση θα επαναληφθεί και του χρόνου. Γιατί τη σοβαροφάνεια πολλοί εμίσησαν, τη σοβαρότητα των εξηγήσεων που δεν αφήνουν χώρο για αμφισβήτηση, ουδείς.

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/Emenegaki_tvo