CELEBRITIES

Η Σάσα Σταμάτη “σφάζει με το γάντι” την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. “Βολεύτηκες πάλι”

NDP Photo Agency

Η Σάσα Σταμάτη και η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου βρέθηκαν στην παρουσίαση προγράμματος του ΣΚΑΙ. Η κοινή επαγγελματική στέγη τις έφερε λίγο πιο κοντά αφού η δικαστική διαμάχη που είχαν πριν από δύο χρόνια είχε ρίξει τοίχο. Η Σάσα μιλούσε στις κάμερες και η Κωνσταντίνα θέλησε να πάει δίπλα της. Δεν ήξερε πού έμπλεκε. Δεν τα βγάζεις πέρα (εύκολα) με την οξύνοια της Σάσας.

Η υποδοχή σηματοδότησε την πορεία της συζήτησης. «Έλα, έλα σε τρώει ο κώλος σου» της είπε η δημοσιογράφος, όσο εκείνη πλησίαζε και έλεγε: «Ήθελα να το κάνω για να χαρείς. Να σου πω ένα γεια.»

Τα χαμόγελα πλατιά αλλά η ειρωνεία πανταχού παρούσα. Από τη μία πλευρά. Να τα λέμε σωστά τα πράγματα. «Είσαι ένας άγγελος» επαναλάμβανε η Σάσα που σχημάτιζε καρδούλες, όσο η Κωνσταντίνα επιβεβαίωνε πως θα βρεθεί καλεσμένη στην εκπομπή. Όλα μέλι γάλα με τα κορίτσια. Ή και όχι. Με μότο «δεν ξεχνώ» η Σάσα είπε όσα είχε να πει με χιούμορ. «Έχει ανοιχτή πρόσκληση, είναι το απόλυτο είδωλο. Είναι η νέα βασίλισσα του ΣΚΑΙ. Η queen Ντίνα. Χαμένη πήγε; Κάνει ένα πολύ μεγάλο project. Βολεύτηκες πάλι. Η ώρα η καλή και καλά μυαλά φέτος. »

Τα σχόλια στο Πρωινό του ΑΝΤ1

Φαίη Σκορδά: Κρατάει αυτά που πιστεύει μέσα της αλλά δεν είναι αγενής. Δεν μπορεί στην παρουσίαση προγράμματος να πάει να τσακωθεί.

Αφροδίτη Γραμμέλη: Η Σάσα έχει ένα πολύ δικό της χιούμορ. Λέει τα πράγματα αλλά μέσα από το χιούμορ της καταλαβαίνεις ότι λέει και τις πικρές αλήθειες της και των άλλων.

Φαίη Σκορδά: Ξέρεις τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τη Σάσα; Πώς βαθιά μέσα είναι καλό παιδί. Οπότε ό,τι και να πει, που πολλές φορές μπορεί να είναι εριστικό και ακραίο, δεν το κάνει εμμονικά.

Άρης Καβατζίκης: Την εκτιμώ πάρα πολύ σαν δημοσιογράφο. Μου αρέσει ως δημοσιογράφος. Στη δική μου αισθητική, δε μου αρέσουν αυτά τα ακκίσματα στην κάμερα. Πρόκειται για δύο κορίτσια τα οποία πραγματοποίησαν το όνειρό τους, αυτό που λέμε ότι ξεκίνησα από εκεί που ήμουν και κατέκτησα αυτό που ήθελα.

Φαίη Σκορδά: Συγκρίνεις αυτό που ήταν η Σάσα με αυτό που ήταν η Σπυροπούλου; Τι συγκρίνεις; Συγκρίνεις το να δουλεύεις από το πρωί έως το βράδυ κλεισμένος μέσα σε ένα γραφείο στην εφημερίδα, τη δουλειά της Σάσας με τη δουλειά της Σπυροπούλου;

Άρης Καβατζίκης: Την κατάκτηση του ονείρου έχουν κοινό. Μιλάω για το αποτέλεσμα. Η Σάσα δούλεψε πάρα πολύ για να το κατακτήσει, ας πούμε ότι στην Κωνσταντίνα ήρθαν τα πράγματα λίγο πιο εύκολα.

Φαίη Σκορδά: Λίγο πιο εύκολα; Δε θέλω να κρίνω την πορεία. Η Σάσα έχει δουλέψει πάρα πάρα πολύ.

Άρης Καβατζίκης: Εργάστηκε πολύ και το ξέρουμε. Εγώ είπα για την κατάκτηση ενός ονείρου. Εμένα τα ακκίσματα αυτά με παραπέμπουν αλλού, σε ένα χαζολόγημα. Την έσυρε στα δικαστήρια, θα κάτσω να της κάνω καρδούλες;

Δημήτρης Ουγγαρέζος: Μα, εδώ την τρολάρει.

Φαίη Σκορδά: Αυτά που πιστεύει δεν τα άλλαξε. Τι να πει; Εγώ φεύγω; Μετά θα γινόταν και γραφική.

Άρης Καβατζίκης: Θα μπορούσε απλά να κρατήσει μία άλλη στάση.

Δημήτρης Ουγγαρέζος: Δεν έχει κανένα λόγο η Σάσα να είναι διαφορετική. Στην τελική, η άλλη έχασε.

 

Το χρονικό της δικαστικής διαμάχης

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου το 2015 είχε καταθέσει αγωγή κατά του Γιώργου Λιάγκα και της Σάσας Σταμάτη διεκδικώντας 500.000 ευρώ (250.000 έκαστος) με αφορμή υποτιμητικά και προσβλητικά σχόλια που ακούστηκαν για εκείνη στην εκπομπή τους. Στην αγωγή γινόταν λόγος για «ύπουλη λασπολογία» με στόχο την προσωπική ζωής της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου, καθώς και το γεγονός ότι η παρουσιάστρια κυκλοφορούσε με σωματοφύλακες.

Στην αγωγή αναφέρονται τα εξής λόγια του Γιώργου Λιάγκα: «Η Σπυροπούλου είναι ένα κοριτσάκι που κάποιος την πληρώνει και της βάζει 15 bodyguards. Μπορεί για κάποιους να είναι τόσο πολύτιμη που να δίνει λεφτά για να τη φυλάει bodyguard», καθώς και της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου: «Από τη θέαση της συγκεκριμένης εκπομπής, ο καθένας καλόπιστος τηλεθεατής, αντιλαμβάνεται ότι δήθεν απαιτώ, επιδιώκω ή ανέχομαι τρίτοι να με πληρώνουν, ήτοι πως έχω κάποια χρηματική τιμή, πως λειτουργώ δίκην εμπορεύματος, χωρίς αξιοπρέπεια και ηθικές αρχές».

Η δικαστική διαμάχη διήρκεσε περίπου ένα χρόνο με τις προσπάθειες εξωδικαστικού συμβιβασμού να ναυαγούν παρ’ όλο που το ποσό κατέβηκε στις 50.000 ευρώ. Η Σάσα Σταμάτη δικαιώθηκε και μάλιστα η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου υποχρεώθηκε να καλύψει τα δικαστικά της έξοδα. Όσο για τον Γιώργο Λιάγκα υποχρεώθηκε στην καταβολή 8.000 ευρώ στην παρουσιάστρια.

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency