CELEBRITIES

Κατερίνα Καινούργιου: Το μήνυμα για τα γενέθλιά της και η αναφορά στην ηλικία της

Τα γενέθλια μπορεί να είναι μέρα γιορτής, αλλά δεν παύουν να αποτελούν και αφορμή για έναν μίνι απολογισμό ζωής. Έτσι και η Κατερίνα Καινούργιου, η οποία έχει τα γενέθλιά της την Πρωτομαγιά, έκανε την προσωπική της αποτίμηση και μοιράστηκε τον συλλογισμό της στο λογαριασμό της στο Instagram.

Στο τελευταίο της post λοιπόν η 33χρονη παρουσιάστρια ανέβασε μια φωτογραφία από τα βρεφικά της χρόνια, στην οποία παίζει με τα κύματα. Στη λεζάντα, με την οποία συνόδευσε την φωτογραφική ανάμνηση των (πολύ) παιδικών της χρόνων, μίλησε ανοιχτά για ένα στερεοτυπικό άγχος που «βασανίζει» ουκ ολίγες γυναίκες όταν, κάθε χρόνο, βλέπουν τα κεράκια να αυξάνονται στην τούρτα και νιώθουν τη θηλιά του γάμου και της τεκνοποίησης να σφίγγει.

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι εκείνη μπορεί να μην έχει πραγματοποιήσει τίποτα από αυτά (αν και πλέον δεν είναι single), αλλά παρόλα αυτά νιώθει πλήρης, σίγουρη, θετική και ευλογημένη. Μάλιστα, τελειώνει το μήνυμά της λέγοντας κάτι που λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουμε, αλλά πολύ συχνά ξεχνάμε. Ιδού οι σκέψεις της.

Λίγο πριν κλείσω τα 33… #1stmay #meandmythoughts «Ισως είναι η δεκαετία των πιο καθοριστικών αλλαγών για τους περισσότερους, αφού μεσα σε αυτή τη δεκαετια οι περισσοτεροι παντρεύονται..μπαίνουν σε μια άλλη φάση της ζωής, αγοράζουν ή φτιάχνουν το δικό τους σπίτι…κάνουν οικογένεια …παιδιά … Στη δική μου περίπτωση, δε θα πω πως πληρώ όλα όσα έγραψα πιο πάνω αλλά σίγουρα κάποια από αυτά. Μπορεί να μην παντρευτηκα και να έκανα οικογένεια βλέπω όμως τις αλλαγές… Εδώ λοιπόν νιώθω πιο ώριμη, πιο προσγειωμένη και κατασταλαγμένη. Επαψα πλέον να σηκώνω τα πολλα πολλα. Ξέρω τι θέλω και το διεκδικώ. Αγαπω πιο πολύ τον εαυτό μου και τους γύρω μου…Δεν σπαταλω (προσπαθω τουλάχιστον) το χρόνο μου σε πράγματα, ανθρώπους και καταστάσεις που μου επιφέρουν αρνητικά στοιχεία (όσο μπορώ δηλαδη γιατί καποιες φορές δεν έχεις επιλογή). Ο χρόνος είναι πια πολύτιμος … Ανακαλυψα πια πως το νόημα της ζωής μου το έχουν οι άνθρωποι γύρω μου, που με κάνουν να νιώθω όμορφα. Είναι οι μικρές στιγμές ευτυχίας και χαράς που υπάρχουν και ομορφαίνουν τη ζωή μας καθημερινά… Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπάρχουν άνθρωποι που αποφεύγουν αυτή την μέρα… ποτέ δεν έδωσα ιδιαίτερη βαρύτητα στην ηλικία και στο μέτρημα της… ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ένας αριθμός αποκτά τόση δύναμη ώστε να επηρεάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό τις ζωές των ανθρώπων…» #feelingblessed

A post shared by Katerina Kainourgiou Official (@katken85) on

 

«Λίγο πριν κλείσω τα 33… #1stmay #meandmythoughts. «Ισως είναι η δεκαετία των πιο καθοριστικών αλλαγών για τους περισσότερους, αφού μέσα σε αυτή τη δεκαετία οι περισσότεροι παντρεύονται..μπαίνουν σε μια άλλη φάση της ζωής, αγοράζουν ή φτιάχνουν το δικό τους σπίτι…κάνουν οικογένεια …παιδιά …

Στη δική μου περίπτωση, δε θα πω πως πληρώ όλα όσα έγραψα πιο πάνω αλλά σίγουρα κάποια από αυτά. Μπορεί να μην παντρεύτηκα και να έκανα οικογένεια βλέπω όμως τις αλλαγές… Εδώ λοιπόν νιώθω πιο ώριμη, πιο προσγειωμένη και κατασταλαγμένη. Έπαψα πλέον να σηκώνω τα πολλά πολλά. Ξέρω τι θέλω και το διεκδικώ. Αγαπώ πιο πολύ τον εαυτό μου και τους γύρω μου…Δεν σπαταλώ (προσπαθώ τουλάχιστον) το χρόνο μου σε πράγματα, ανθρώπους και καταστάσεις που μου επιφέρουν αρνητικά στοιχεία (όσο μπορώ δηλαδή γιατί κάποιες φορές δεν έχεις επιλογή). Ο χρόνος είναι πια πολύτιμος … Ανακάλυψα πια πως το νόημα της ζωής μου το έχουν οι άνθρωποι γύρω μου, που με κάνουν να νιώθω όμορφα. Είναι οι μικρές στιγμές ευτυχίας και χαράς που υπάρχουν και ομορφαίνουν τη ζωή μας καθημερινά… Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπάρχουν άνθρωποι που αποφεύγουν αυτή την μέρα… ποτέ δεν έδωσα ιδιαίτερη βαρύτητα στην ηλικία και στο μέτρημα της… ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ένας αριθμός αποκτά τόση δύναμη ώστε να επηρεάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό τις ζωές των ανθρώπων…» #feelingblessed»

 

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/katken85